Το πρωινό σεξ μπορεί να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για ν’ ανταπεξέλθεις όλη την υπόλοιπη μέρα!

Τα περισσότερα βράδια, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να πέσεις στο κρεβάτι και να κοιμηθείς! Αλλά το πρωί, μόλις μπουν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου μέσα από το παράθυρο, το σεξ φαίνεται πολύ καλή ιδέα! Και είναι! Γιατί το σεξ το πρωί μπορεί αλήθεια ν’ αλλάξει κάθε μέρα σου!

Αν αγαπάς το πρωινό σεξ, δεν είσαι ο μόνος! Το 2015, η εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών Lovehoney έδειξε ότι οι άντρες τείνουν να θέλουν να κάνουν σεξ μεταξύ 6 και 9 μ.μ. (Το αντίθετο ισχύει για τις γυναίκες, οι οποίες δήλωσαν ότι προτιμούν να κάνουν σεξ μεταξύ 11 και 2 το βράδυ!).

Το σεξ το πρωί είναι φοβερό, κι όχι μόνο επειδή σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα εκείνη τη στιγμή. Το πρωινό σεξ στην πραγματικότητα σε κάνει πιο παραγωγικό!

Σε μια έρευνα του 2018, το Mattress Advisor ζήτησε από περίπου 1.000 ενήλικες που ζουν μαζί με τον σύντροφό τους, να πουν την άποψή τους για το πρωινό σεξ.

Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες – 53%- δήλωσαν ότι το πρωινό σεξ τους έκανε πιο παραγωγικούς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό φυσικά έχει νόημα καθώς έχει αποδειχθεί πως το σεξ ενισχύει την ευτυχία στη δουλειά!

Το σεξ το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το άγχος

Το σεξ πλημμυρίζει το σώμα σου με οξυτοκίνη, μια ορμόνη που σε ανακουφίζει απ’ το άγχος και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο χαλαρός κι ευδιάθετος.

Έτσι, δεν το λες και κακό τρόπο για να ξεκινήσεις έτσι μια δύσκολη μέρα στη δουλειά!

Για μια επιπλέον δόση ανακούφισης από το στρες, δώσε λίγο χρόνο για μια αγκαλιά πριν κατέβεις απ’ το κρεβάτι και μπεις στο ντους.

«Η οξυτοκίνη μπορεί ν’ απελευθερωθεί όχι μόνο κατά τον αυνανισμό και τη σεξουαλική επαφή, αλλά και κατά τη διάρκεια στενής επαφής», δήλωσε στο MensHealth.com ο Debby Herbenick, Ph.D., ερευνητής σχετικά με το σεξ στο Indiana University.

Τι γίνεται αν δεν αρέσει στο ταίρι μου το σεξ το πρωί;

Μπορεί εσύ να τρελαίνεσαι για το σεξ το πρωί, αλλά υπάρχει πιθανότητα ότι το ταίρι σου να μην το βλέπει ακριβώς έτσι…

Στην έρευνα του 2015, το 33% των ανδρών και το 44% των γυναικών δήλωσαν ότι στο παρελθόν ένιωθαν άσχημα γιατί δεν συγχρονίζονταν πάντα με τον σύντροφό τους όταν ήθελαν σεξ.

Εάν, λοιπόν, κι εσύ νιώθεις ότι το ταίρι σου δεν προτιμά το πρωινό σεξ, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνετε κι οι δύο μια υποχώρηση! Κάποιες μέρες βράδυ, κάποιες άλλες πρωί, ώστε να είστε χαρούμενοι και οι δύο!

Φυσικά, τα Σαββατοκύριακα μην ξεχάσεις να εκμεταλλευτείς και τις άλλες ώρες της ημέρας!

Δες κι αυτό:

Η σωστή ώρα για να κάνεις το καλύτερο σεξ είναι…

Photo: GETTY IMAGES/ SOUTH_AGENCY