Σεξ και κορονοϊός: Είναι κάτι που απασχολεί πολλά ζευγάρια και πολλοί δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν και τι να κάνουν. 

Όλη η χώρα έχει κατεβάσει ρολά, κλείνουν σύνορα και λαμβάνονται πολλά αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός και να είναι ελεγχόμενη η κατάσταση.

Κι εδώ έρχεται μια βασική απορία πολλών: Μπορώ να κάνω σεξ ενώ υπάρχει μια πανδημία; “Σκοτώνει” ο κορονοϊός τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών;

Η αλήθεια είναι πως σεξ και κορονοϊός δεν πηγαίνουν μαζί. Όσο κι αν σε απογοητεύει αυτό, καλό θα ήταν να κάνεις υπομονή για δύο εβδομάδες. Δραστικά μέτρα και καραντίνα και φυσικά, η σεξουαλική ζωή δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη.

Μπορείς να κάνεις σεξ ενώ παραμονεύει ο Convid-19; Όχι. Γιατί, ο ιός μεταδίδεται μέσα από τα σταγονίδια του βήχα ή όταν φτερνιζόμαστε ή καθώς μιλάμε. Κι έτσι, όταν φιλάς κάποιον κατά τη διάρκεια του σεξ και όχι μόνο, μπορείς να μεταδώσεις τον ιό πολύ, πολύ, εύκολα. Μπορεί να μη γνωρίζεις καν ότι έχεις τον ιό, και να είσαι ασυμπτωματικός. Κι αυτό είναι ακόμη πιο ύπουλο.

Το σεξ είναι στενή επαφή. Είναι ο ορισμός της στενής επαφής. Ο κορονοϊός δεν περιγράφεται ακόμη και ως ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Αλλά όταν μεταδίδεται με τα σταγονίδια, υπάρχει περίπτωση να μη μεταδοθεί μέσω της ερωτικής πράξης; Καμία!

Τα φιλιά αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης και είναι ένα προληπτικό μέτρο που επίσης, είναι αναγκαίο να λάβουμε. Κανείς δεν είπε πως θα είναι εύκολο, αλλά δεν θα συμβεί και κάτι τρομερό αν απέχεις για δύο εβδομάδες!

Ο κορονοϊός σκοτώνει την αγάπη;

Η απάντηση είναι “όχι”! Αντιθέτως, σε φέρνει ουσιαστικά πιο κοντά με τον άνθρωπό σου.

Επικοινωνείτε ουσιαστικά. Ακόμη κι αν δεν μένετε στο ίδιο σπίτι, ακόμη κι αν μένετε σε άλλη χώρα και τώρα δεν μπορείτε να ταξιδέψετε λόγω των απαγορεύσεων και της επικινδυνότητας, μιλάτε μέσω skype.

Και νιώθετε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον. Κι αυτό το συναίσθημα είναι μοναδικό.

Μόλις τελειώσει όλο αυτό που περνάμε όλοι μας, θα σμίξετε ξανά και θα είναι καλύτερα από ποτέ!

σεξ και κορονοϊός

Αυξάνονται οι πωλήσεις στα sex toys

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι πωλήσεις τα sex toys. Είναι κι αυτό μια συνέπεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με έρευνα, οι πωλήσεις sex toys σε όλο τον κόσμο από την αρχή του χρόνου έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση: +135% στον Καναδά, +60% στην Ιταλία, +40% στη Γαλλία and +75% στις ΗΠΑ.

Ο χρόνος είναι ένας βασικός παράγοντας όταν πρόκειται για σεξουαλικότητα και ευχαρίστηση. Κι ενώ αναμένονται μεγάλα διαστήματα απομόνωσης κι απόστασης με έναν σύντροφο, οι άνθρωποι βρίσκουν την παρηγοριά τους σε άλλα “μέσα”.

Να σημειώσουμε πως το Pornhub έκανε την καλύτερη καμπάνια ενόψει κορονοϊού ζητώντας απ’ τον κόσμο να αγγίξει τον εαυτό του… για ένα χρονικό διάστημα, μέχρι να τελειώσει αυτή η περίοδος που διανύουμε!

σεξ και κορονοϊός

Δες όσα μπορείς να κάνεις αυτές τις μέρες με τον σύντροφό σου:

Όσα μπορείς να κάνεις με τον σύντροφό σου στο σπίτι και δεν έχεις σκεφτεί!

 

Photo: WashingtonPost