Έχεις νιώσει ποτέ αβεβαιότητα για το αν ο άνθρωπος με τον οποίο βγαίνεις, βλέπει την σχέση σας σοβαρά ή όχι; Σ’ όλες μας έχει συμβεί και όχι μόνο μια φορά. Ατελείωτοι καφέδες και συζητήσεις που οδήγησαν σε πολλά αδιέξοδα.

Ας είμαστε βέβαια ειλικρινείς μεταξύ μας. Πολλοί άνθρωποι στην σκέψη μιας σοβαρής σχέσης φρικάρουν, απελπίζονται και τρομάζουν. Ωστόσο, ας είμαστε ρεαλίστριες, αυτά τα συναισθήματα είναι περισσότερο αντρική υπόθεση. Οι άντρες φημίζονται για την φοβία που νιώθουν απέναντι σε μια σοβαρή δέσμευση, σε αντίθεση μ’ εμάς τις γυναίκες που είμαστε, ως επί το πλείστον, πιο σίγουρες για το τι θέλουμε. Ή έτσι τουλάχιστον -μεταξύ μας- θέλουμε να λέμε και να υποστηρίζουμε. Πώς θα καταλάβεις, όμως, εάν σε βλέπει σοβαρά;

Μπορεί να είναι δελεαστικό το να «μένεις θετική» και ν’ αποφεύγεις δυσάρεστες σκέψεις. Μπορεί να προτιμάς να σκέφτεσαι και να ελπίζεις ότι ο σύντροφός σου σύντομα θα καταλάβει ότι είσαι η «τύχη που του χτύπησε την πόρτα», και να συνειδητοποιήσει ότι το να σε χάσει θα είναι η καταστροφή του. Το ροζ συννεφάκι, όμως, δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Χωρίς να θέλουμε να σε πληγώσουμε – αλλά θα το κάνουμε – οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες έως μηδενικές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν βάζεις έναν άντρα στην θέση να επιλέξει το αν θέλει ή όχι να προχωρήσει σε κάτι σοβαρότερο, γνωρίζεις εξ αρχής ότι δεν θέλει. Αλλιώς γιατί να μην το έκανε από την αρχή; Ναι, αυτός ξέρει από την αρχή τι θέλει από εσένα. Ξέρει αν θέλει να είσαι ένα απλό φλερτ ή κάτι πιο σοβαρό.

Σίγουρα θα αναρωτηθείς γιατί δεν το λέει και σε σένα από την αρχή. Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση, που ίσως ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να στην απαντήσει. Μάλλον γιατί δεν θέλει να χάσει αυτό που έχετε. Μάλλον γιατί τον βολεύει να σ’ έχει μετέωρη και έτσι να σε χρησιμοποιεί όπως ο ίδιος επιθυμεί.

Μην κοιτάς, όμως ,τα λόγια, να κοιτάς και τις πράξεις. Για να σε βοηθήσουμε, με την βοήθεια της επιστήμης, ήρθαμε να σου δώσουμε τρόπου για να καταλάβεις τι θέλει από σένα αληθινά.
Τελικά σε γουστάρει ή όχι; Σε βλέπει σοβαρά ή απλά θέλει να περάσει την ώρα του;

Δεν έχεις γνωρίσει τους κολλητούς του και την οικογένειά του

Σε βλέπει σοβαρά

«Όταν ένας άντρας δεν ενδιαφέρεται για δέσμευση, θα βρει πολλές δικαιολογίες για να μην σε γνωρίσει στην οικογένειά του και τους φίλους του», αναφέρει στο Elite Daily η ειδικός σχέσεων Susan Winter. «Να θυμάσαι ότι το να μπαίνεις στον βασικό κύκλο του ατόμου που βγαίνεις σημαίνει ότι είσαι μια προτεραιότητα και ότι σε θεωρεί ένα σημαντικό κομμάτι στην ζωή του».

Μην πανικοβληθείς αν βγαίνετε για λίγες εβδομάδες και δεν σε έχει γνωρίσει στην μητέρα του, είναι σίγουρα πολύ νωρίς για αυτό το βήμα. Όμως, αν βγαίνετε για αρκετό καιρό και δεν έχεις γνωρίσει ακόμα κανέναν κοντινό του άνθρωπο και αν τους κολλητούς του τους έχεις δει μόνο μέσω φωτογραφίες διακοπών, τότε λυπάμαι, αλλά απλά δεν σε βλέπει σοβαρά. Άνοιξε τα μάτια σου και δες το.

Δεν κάνει σχέδια μαζί σου για το μέλλον

Σε βλέπει σοβαρά

Getty Images

Για να βεβαιωθείς ότι μια σχέση έχει μέλλον, τότε σίγουρα απαιτείται να κάνετε σχέδια μαζί για το μέλλον. Μην ξεχνάς ότι το να κάνεις σχέδια με τον άνθρωπο που βγαίνεις σας φέρνει πιο κοντά. Αν έχεις παρατηρήσει ότι αυτό δεν συμβαίνει ή ότι ενώ κάνετε σχέδια που τελευταία στιγμή ακυρώνονται, έχουμε άσχημα νέα. Είναι η ώρα να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση μαζί του και μάλλον αυτό θα πονέσει.

«Μπορεί να σε δελεάζει συχνά με ονειρεμένες κοινές στιγμές ή με μια φανταστική ζωή μαζί, η οποία θα περιλαμβάνει διακοπές, περιπέτεια και ενθουσιασμό», αναφέρει η Winter «αλλά θα παρατηρήσεις ότι δεν κάνετε πραγματικά σχέδια μαζί. Αυτές οι συζητήσεις σε κρατάνε στην χώρα της φαντασίας, μακριά από την πραγματικότητα».

Αν, δηλαδή, μαζί του έχεις πάει μόνο μέχρι το περίπτερο, τότε είναι ο καιρός να προχωρήσεις.

Δεν παίρνετε κοινές αποφάσεις

Σύμφωνα με την Pricilla Martinez, που είναι life coach στο Blush, μπορείς να κατανοήσεις αν κάποιος σε παίρνει σοβαρά ως άτομο αν λαμβάνει υπόψη του και σκέφτεται την άποψή σου. Αν ο λόγος σου έχει αξία για το άτομο που συναναστρέφεσαι τότε ναι, σε βλέπει και εσένα σοβαρά.

«Μπορείς να καταλάβεις τα πάντα με το αν υπολογίζει την άποψή σου στις αποφάσεις που παίρνει, ή αν τον ενδιαφέρει αυτό που λες ακόμα και αν καταλήγει να πάρει διαφορετική απόφαση στο τέλος», αναφέρει η Martinez στο Elite Daily.

Μ’ άλλα λόγια, μιλάς και τα λόγια σου δεν έχουν αξία ή δεν γνωρίζεις καν τα θέματα που τον απασχολούν; Σίγουρα μ’ αυτό τον τρόπο σου ξεκαθαρίζει ότι αφού δεν παίρνει σοβαρά τον λόγο σου, δεν παίρνει σοβαρά ούτε εσένα.

Δεν είναι συνεπής στα ραντεβού σας

Σε βλέπει σοβαρά

«Όταν κάποιοι άνθρωποι αρχίζουν να νιώθουν ότι η σχέση τους ξεκινάει να γίνεται πιο σοβαρή απ’ ό,τι θα ήθελαν, τότε ξεκινάνε να αποτραβιούνται από κοντά σου, γίνονται πιο απόμακροι, και ξεκινάνε να κάνουν κάποιες κινήσεις που δεν κάνανε πριν, όπως να μην απαντάνε στα μηνύματά σου και στις κλήσεις σου, και να μην σε καλούν ποτέ πίσω», αναφέρει ο σύμβουλος σχέσεων Eric Resnick στο Elite Daily.

Έτσι, αν δεν είναι συνεπής στο να κρατάτε μια επαφή ή αν γίνεται λιγότερο αξιόπιστος, τότε σου βγάζουμε κόκκινη σημαιούλα και σου λέμε ότι δεν βλέπει την σχέση σας στα σοβαρά. Δεν θέλει κάτι παραπάνω από εσένα.

Τι μπορείς να κάνεις αν δεν σε βλέπει σοβαρά;

Τα πράγματα είναι εύκολα και δύσκολα ταυτόχρονα. Μ’ όλο το θάρρος που έχεις μέσα σου και χωρίς φόβο, ζήτα του να κάνετε μια συζήτηση, χωρίς υπεκφυγές και χωρίς ψέματα.

Μίλα του για τα συναισθήματά σου και για τον τρόπο που βλέπεις την σχέση σας και ρώτα τον αυτός τι θέλει από εσένα.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα να κάνεις, ειδικά αν νιώθεις ότι δεν είστε στην ίδια φάση.

Έτσι, ξεκαθαρίζεις την θέση σου και τα θέλω σου, και του ρίχνεις το μπαλάκι να πάρει μια απόφαση. Είναι διατεθειμένος να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει σε μια μόνιμη σχέση; Αν ναι καλό και για του δυο. Αν όχι, τότε προχωράς παρακάτω. Στην τελική αυτός χάνει.

Δες και αυτό:

Τι θέλει κάθε άντρας από μια σχέση (Ακόμα κι αν δεν το ξέρει!)

Photo: Unplash/Brooke Winters