Σε απογοήτευσε ο καλός σου; Το καλύτερο μήνυμα που μπορείς να του στείλεις

LIKE US ON FACEBOOK

Η απογοήτευση απ’ τον σύντροφο πονάει ακόμη περισσότερο γιατί είναι ένας άνθρωπος που θεωρείς δικό σου και κάνει τα πάντα για να είσαι ευτυχισμένη. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε (;).

Ωστόσο, η απογοήτευση απ’ τον σύντροφο, είτε το ότι δεν ήρθε στο γεύμα με τους γονείς σου, είτε γιατί άργησε στο ραντεβού σας, συμβαίνει και δεν είναι πάντα τόσο σοβαρή. Ωστόσο, το συναίσθημα είναι γνωστό .

Κρατάς το κινητό στο χέρι και είσαι έτοιμη να πεις μεγάλες κουβέντες, να φωνάξεις και να του το κλείσεις. Spoiler Alert: Δεν είναι αυτό το κατάλληλο μήνυμα που πρέπει να στείλεις, όχι όσο είσαι θυμωμένη.

Για να στείλεις το καλύτερο μήνυμα πρέπει να έχεις αυτοέλεγχο, σκέψη και να νοιάζεσαι. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να τσακωθείτε πολύ άσχημα μέχρι και να χωρίσετε. Σίγουρα δεν το θες γι΄αυτό πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Υπενθύμισε στον εαυτό σου πως είναι ο άνθρωπος που αγαπάς και είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ, δηλαδή θα κάνει λάθη.

απογοήτευση απ' τον σύντροφο

Photo: Unsplash/ Toa Heftiba

Πάρε πάλι τις βαθιές σου ανάσες, μην ξεχνιέσαι.

Όταν ο καλός σου σε απογοητεύει, η πρώτη απόφαση είναι αν θα μιλήσεις για αυτό ή όχι. Ψυχοθεραπευτές και ειδικοί στις σχέσεις, αναφέρουν πως δεν πρέπει να συζητάς ό,τι σε απογοητεύει και σε ενοχλεί αλλά πρέπει μερικές συμπεριφορές να τις αφήνεις να σου «γλιστρήσουν».

Φυσικά για να το ξεκαθαρίσουμε… μιλάμε για μικρά πράγματα που μπορεί να κάνει ο καλός σου και να σε ενοχλεί, όπως το να μην βάζει τα ρούχα στη θέση τους ή να αργήσει για λίγο σε ένα ραντεβού που δεν είναι και τόσο σημαντικό. Όταν πρόκειται, όμως, για κάτι που πραγματικά σε ενοχλεί και νιώθεις ότι δεν σε σέβεται τότε θα πρέπει να το εκφράσεις. Διαφορετικά πως θα ξέρει τι πρέπει να βελτιώσει στη συμπεριφορά του;

Και πώς θα τον κάνει να καταλάβει; Δεν θα στείλεις κανένα μήνυμα, αλλά θα μάθεις καλύτερα τον σύντροφό σου. Και πώς θα γίνει αυτό; Μόνο από επικοινωνίες face to face. Στο γραπτό κείμενο γίνονται παρεξηγήσεις και ένα γεγονός ή ακόμη και μια φράση μπορεί να παρερμηνευθούν και αυτό δεν το θέλεις. Μια σοβαρή συζήτηση μπορεί να γίνει μόνο πρόσωπο με πρόσωπο και πλέον είσαι μεγάλη για να μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Ένα απ’ τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν είναι η τεράστια σημασία που έχει όταν συζητάς με κάποιον να τον κοιτάς στα μάτια, να ακούς τον τόνο της φωνής του, να είσαι σε θέση να καταλάβεις τι θέλει να σου πει με την γλώσσα του σώματος.

Ναι, μπορεί το να στείλεις απλά ένα SMS να είναι πολύ βολικό αλλά αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι γι’ αυτό το άτομο μην το κάνεις. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την επικοινωνία από κοντά.

Διαβάστε επίσης:

«Χωρίζουμε»! Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το πεις, σύμφωνα με τους ειδικούς

Photo: Unsplash/Boudewijn Huysmans
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved