Η ρουτίνα στο σεξ είναι αναπόφευκτη σε μια μακροχρόνια σχέση κι αν σου συμβαίνει είναι κάτι λογικό. Μην ανησυχήσεις, δεν ήρθε κι η συντέλεια του κόσμου. 

Λίγο η πολλή δουλειά, λίγο το άγχος, η πίεση, η κούραση, το αυξημένο πρόγραμμα, οι καθημερινές υποχρεώσεις, τα οικονομικά κι άλλα ζητήματα που μπορεί να σε αφορούν και να σε απασχολούν, έρχεται κι η ρουτίνα στο σεξ, η οποία είναι πολύ εύκολο να συμβεί. Με τον σύντροφό σου, για παράδειγμα, κάνετε σεξ μόνο και μόνο για να κάνετε κι αυτό βιαστικά ή επειδή πραγματικά το θέλετε κι υπάρχει έλξη; Πόσο καιρό έχετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, να παίξετε στο κρεβάτι;

5 + 1 απροσδόκητοι λόγοι που δεν έχεις όρεξη για σεξ! 

Αν έχετε διαπιστώσει πως η ρουτίνα έχει “χτυπήσει” την πόρτα στη σεξουαλική σας ζωή, τότε δεν έχετε παρά να τη διώξετε αμέσως με τους παρακάτω τρόπους!

Δοκιμάστε κάτι καινούργιο

Μπορεί να είναι κάτι πολύ μικρό, απλό και εύκολο που σου ‘χε περάσει καν απ’ το μυαλό. Για παράδειγμα, δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις, σεξ σε άλλο μέρος, πέρα από την κρεβατοκάμαρα ή πείτε “ναι” σε φαντασιώσεις σας.

Βάλτε τα παιχνίδια στο κόλπο

Είναι λογικό μερικές φορές να μην νιώθεις τόσο άνετα με το role playing, αλλά σκέψου πως το κάνεις με τον σύντροφό σου κι όχι με κανέναν άγνωστο για να νιώθεις αμήχανα. Το παιχνίδι ρόλων μπορεί να ανανεώσει την ερωτική σου ζωή και να της δώσει μια διαφορετική νότα.

Δείτε πορνό

Έρευνες έχουν δείξει ότι το να βλέπεις πορνό με τον σύντροφό σου μπορεί να ανανεώσει την ερωτική σας ζωή. Δεν είναι ντροπή, ούτε αποτελεί ταμπού πλέον κι ίσως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις.

Η διάθεση παίζει ρόλο

Δεν γίνεται προφανώς τη μια στιγμή να γυρνάς κουρασμένη απ’ τη δουλειά και την άλλη να κάνεις το τέλειο σεξ. Πρέπει να έχει δημιουργηθεί μια διάθεση, η κατάλληλη ατμόσφαιρα για να έχετε και οι δύο όρεξη. Δημιούργησε ένα όμορφο περιβάλλον, άναψε κεριά, ετοίμασε ένα ωραίο γεύμα και η διάθεση θα έρθει από μόνη της.

Tip: Μπορείτε ακόμα, να κάνετε μασάζ ο ένας στον άλλο.

Θυμηθείτε τις παλιές καλές εποχές

Μερικές φορές το να θυμάστε τις πρώτες σας στιγμές, τα πρώτα ραντεβού και φλερτ μπορούν να αναζωπυρώσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Θυμηθείτε πώς νιώθατε τότε, τον πρώτο καιρό και αποχαιρετήστε τη ρουτίνα μια και καλή!

Βάλε φαντασία

Κάντε ό,τι θα αρέσει και στους δυο σας περισσότερο. Με λίγη φαντασία όλα μπορούν να αλλάξουν και να περνάτε πολύ καλύτερα στο κρεβάτι!

Διάβασε ακόμα:

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Photo: Becca Tapert/ Unsplash