Υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση σου; Σίγουρα; Μην απαντάς βιαστικά. Για σκέψου καλύτερα πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να υποπτεύεται τις κινήσεις του άλλου και πόσες άλλες δεν είσαι εντελώς ειλικρινής μαζί του. 

Το να έχεις εμπιστοσύνη στον σύντροφό σου και αυτός αντίστοιχα σ’ εσένα είναι κάτι πολύ σημαντικό και παίζει ρόλο στην εξέλιξη της σχέσης. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και κάτι δύσκολο, αφού στις μέρες μας οι περισσότεροι προτιμούν να στηρίζονται στα πόδια τους και να είναι ακόμα και διπρόσωποι μερικές φορές.

Έλλειψη εμπιστοσύνης στη σχέση σου; Αυτά είναι τα σημάδια!

Σε μια σχέση, όμως, αν θες να είναι υγιής και να προχωρήσει χωρίς προβλήματα στο μέλλον, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Πώς θα “χτίσεις” την εμπιστοσύνη στη σχέση σου;

Ειλικρίνεια

Ναι, θα μου πεις είναι αυτονόητο. Κι όμως, πολλές φορές δεν είναι. Μικρά ψεματάκια πάντα υπάρχουν ή κάτι που θα κρύψεις, γιατί το βρίσκεις λιγότερο σημαντικό. Γιατί όμως να υπάρχουν; Δεν υπάρχει λόγος. Όπως θες εσύ να τα ξέρεις όλα για τον σύντροφό σου, έτσι θέλει κι αυτός το ίδιο για σένα.

Παραδέξου τα λάθη σου

Άνθρωπος είσαι, κάνεις λάθη. Καλό είναι να τα παραδέχεσαι κι όλας και να μην τα κρύβεις. Ο σύντροφός σου σ’ αγαπάει γι’ αυτό που είσαι. Αν κάνεις κι ένα μικρό λαθάκι, που δεν βάζει σε κίνδυνο τη σχέση σου, δεν χάθηκε κι ο κόσμος, αρκεί να του το πεις.

Επικοινωνία

Η βάση μια σχέσης χωρίς προβλήματα είναι η ουσιαστική επικοινωνία. Μην περιμένεις να επικοινωνήσεις με τον σύντροφό σου μόνο μέσα από το Facebook, όπως κάνεις με τους φίλους σου. Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο ή βρισκόσαστε από κοντά φροντίστε η επικοινωνία σας να είναι αποτελεσματική και ουσιαστική. Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας και συζητήστε όσα σας αφορούν.

εμπιστοσύνη στη σχέση σου

Unsplash/ @freestocks

Εμπιστεύσου τον

Πώς θα “χτιστεί” η εμπιστοσύνη στη σχέση σου αν δεν δείχνεις εμπιστοσύνη στον σύντροφό σου; Άστον να πάρει πρωτοβουλίες, αποφάσεις και να κάνει κάτι για σένα. Συγχρόνως, όταν κι αυτός σε εμπιστεύεται, κράτα για σένα όσα σου λέει και μην τα λες στις φίλες σου.

Τήρησε ό,τι λες

Αυτά που λες πρέπει να τα κάνεις και πράξη. Δεν μπορείς να τάζεις χωρίς να δίνεις. Τα λόγια σου πρέπει να συνοδεύονται από τις αντίστοιχες πράξεις, ώστε να καταλαβαίνει και ο άλλος ότι αυτό που λες το εννοείς. Οι μικρές πράξεις θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε αμοιβαία εμπιστοσύνη!

Δυνάμωσε ακόμα περισσότερο τη σχέση σου και κάνε τη να διαρκέσει:

5 tips για να μην χαθεί ποτέ ο ρομαντισμός στη σχέση σου!

Photo: Unsplash/ Nathan Dumlao