Ο χωρισμός είναι ένα πολύ άσχημο συναίσθημα. Πολλοί ταυτίζουν τον χωρισμό με έναν μικρό θάνατο. Το να χωρίζεις είναι χάλια. Όλοι μας έχουμε περάσει κάποιον χωρισμό. Υπάρχουν χωρισμοί που δεν σε επηρεάζουν, όμως, υπάρχουν και χωρισμοί που μπορούν να σε σακατέψουν.

Το να χωρίζεις, δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση, ακόμα και αν είσαι εσύ αυτός που βάζει του τίτλους τέλους στην σχέση. Ο πόνος, στις περισσότερες φορές, είναι αναπόφευκτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει τρόπος να χωρίσεις και να κρατήσεις φιλικές σχέσεις με τον πρώην σύντροφό σου. Πώς να χωρίσεις, όμως, κάποιον που αγαπάς αληθινά;

Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να αποφύγεις, αν θέλεις να κάνεις την διαδικασία λιγότερο επίπονη.

Για να σε βοηθήσουμε να βρεις τον τρόπο να χωρίσεις με κάποιον με τον πιο καλό και ευγενικό τρόπο κάναμε μια έρευνα για τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις σε περίπτωση που θες να χωρίσεις.

Ο χωρισμός είναι μια άβολη κατάσταση, ανεξάρτητα το πώς επιλέγεις να το διατυπώσεις.

πώς να χωρίσεις

Μην χωρίσεις τον σύντροφό σου με μήνυμα

Όταν θες να χωρίσεις, ίσως είναι πολύ δελεαστική η επιλογή να το κάνεις μέσω ενός απλού μηνύματος. Μπορεί να σου φαίνεται η καλύτερη και η ευκολότερη επιλογή, και το κυριότερο όλων, σε σώνει από την αμηχανία της face to face διαδικασίας.

Αυτή η επιλογή δεν είναι, όμως, και τόσο σωστή για τον άλλον άνθρωπο. Αν θέλεις να χωρίσεις με καλό τρόπο, μην στείλεις μήνυμα.  Το να σε χωρίζει κάποιος με μήνυμα είναι πολύ πιο επίπονο.  Και μερικές φορές ένα μήνυμα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

πώς να χωρίσεις

Μην δώσεις ψεύτικες ελπίδες

Αν θες να τελειώσεις μια σχέση με έναν άνθρωπο που δεν θέλει να σε αποχωριστεί, μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να του δώσεις ψεύτικες ελπίδες. Με αυτόν τον τρόπο του δίνεις την σκέψη ότι υπάρχει πιθανή μελλοντική επανασύνδεση.

Όταν χωρίζεις πρέπει να είναι οριστικό, ή έστω να το παρουσιάζεις έτσι. Με άλλα λόγια: Ακόμα και εάν σκέφτεσαι ότι υπάρχει μια πιθανότητα κάποια μέρα να είστε ξανά μαζί, μην μοιραστείς με τον σύντροφό σου αυτή την σκέψη όταν τον χωρίζεις.

Όταν δίνεις στον άλλον άνθρωπο ελπίδες, αυτό τον οδηγεί να παραμένει “κολλημένος” στην κατάσταση.

Ανεξάρτητα τον λόγο, αν θες να λήξεις την σχέση, άφησε και τον άλλον άνθρωπο να προχωρήσει χωρίς να του δίνεις ελπίδες. Εάν είναι να τα ξαναβρείτε, αυτό θα γίνει χωρίς να το συνεννοηθείτε.

πώς να χωρίσεις

Είναι καλύτερο να είσαι ευθύς απέναντι στον άλλον

Αν νομίζεις ότι λέγοντας ψεματάκια για να μην στεναχωριέται τον βοηθάς, τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Με τα ψεματάκια κάνεις δυσκολότερο τον χωρισμό για τον άλλον άνθρωπο.

Αν πιστεύεις ότι τον προστατεύεις λέγοντας ψέματα, να ξέρεις ότι τον προστατεύεις μόνο αν είσαι ξεκάθαρος απέναντί του. Πες του ξεκάθαρα ότι θέλεις να προχωρήσεις παρακάτω.

Συμπέρασμα: Το να χωρίζεις από μια σχέση είναι δύσκολο, ακόμα και όταν ξέρεις ότι η σχέση αυτή δεν σου ταιριάζει. Με έναν ξεκάθαρο χωρισμό υπάρχει γρηγορότερη συναισθηματική “επούλωση”. Ακόμα και αν πιστεύεις ότι θα  πονέσει λιγότερο αν κάνεις κάτι από τα παραπάνω, κάνεις λάθος. Μπορεί να λυπηθεί, και είναι φυσιολογικό, όμως έτσι, θα τον βοηθήσεις να αποβάλει την αμφιβολία και να προχωρήσει γρηγορότερα. Και αυτός είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να δίνεις τέλος σε μια σχέση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από έναν χωρισμό!