Πρόσεξε τις κινήσεις του συντρόφου σου και θα καταλάβεις αν σου λέει ψέματα

LIKE US ON FACEBOOK

Το να σου λέει ψέματα κάποιος είναι ό,τι χειρότερο. Απλά και περιεκτικά. Είτε είναι ένας φίλος σου, είτε ένα μέλος της οικογένειάς σου, είτε ο σύντροφός σου, υπάρχει ένα συναίσθημα προδοσίας που το νιώθεις όταν κάποιος είναι ανέντιμος.

Σου λέει ψέματα ο σύντροφός σου; Αυτό είναι ίσως ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στην σχέση σας. Είναι σημαντικό να νιώθεις ασφάλεια σε μια σχέση. Αν φοβάσαι ότι σου λέει ψέματα τότε υπάρχουν ενδείξεις στην γλώσσα του σώματος που μπορούν να σε βοηθήσουν να το καταλάβεις.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι θα νιώσεις κάποιες φορές ότι ο σύντροφός σου δεν είναι απόλυτα ειλικρινής. Αυτό δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις κακό.

Οι υποψίες σου μπορεί να είναι σωστές, ωστόσο, δεν βλάπτει αν αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις πάνω στο θέμα.

Η γλώσσα του σώματος είναι φανταστική και άκρως αποκαλυπτική. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές ενδείξεις που μπορείς να παρατηρήσεις στις κινήσεις και στην στάση του και που είναι σημάδια ότι λέει ψέματα.

Χρειάζεται πολλή σκέψη και ενέργεια για να πεις ψέματα, γι’ αυτό το λόγο κάποιος μπορεί να βασιστεί στην γλώσσα του σώματος για να το κατανοήσει. Τα λόγια είναι πιο εύκολο να τα ελέγξεις, όμως, το σώμα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί.

Οι χειρονομίες του είναι έντονες

Αν νομίζεις ότι ο σύντροφός σου σου λέει ψέματα παρακολούθησε τις χειρονομίες του. Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να κοιτάξεις είναι η χρονική στιγμή της χειρονομίας. Μήπως χειρονομεί μόλις ξεκινήσει να μιλάει ή λίγο αργότερα; Οι άνθρωποι που λένε ψέματα ξεκινάνε τις χειρονομίες αφού ξεκινήσουν να μιλάνε. Οι ειλικρινείς άνθρωποι το κάνουν παράλληλα. Είναι συγχρονισμένοι.

Οι χειρονομίες τους δεν ταιριάζουν με τα λόγια του

Οι περισσότεροι άνθρωποι κουνάνε το κεφάλι τους όταν λένε όχι, και κάνουν νεύμα όταν λένε ναι. Βεβαιώσου ότι αυτές οι χειρονομίες ταιριάζουν με αυτά που λέει.

Παρακολούθησε εκείνες τις περιπτώσεις που το κεφάλι και τα λόγια δεν ταιριάζουν. Αν συμβεί αυτό είναι ένα σημάδι. Αυτό μπορεί να σου φαίνεται φυσικό, αλλά μπορεί να δείχνει ότι δεν πιστεύει τις λέξεις που λέει.

Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά αν κουνάει το κεφάλι του καταφατικά ενώ λέει όχι, δεν είναι καλό σημάδι.

Δεν δείχνει τις παλάμες του

Τώρα αυτό ακούγεται περίεργο, αλλά όταν οι άνθρωποι επιδεικνύουν τις παλάμες τους αυτό δείχνει ότι λένε την αλήθεια.

Παρακολούθησε τα χέρια του. Αν επιδεικνύει τις παλάμες τότε λέει την αλήθεια. Αν κρύβει τις παλάμες τότε λέει ψέματα. Βέβαια αυτό δεν ισχύει πάντοτε. Κοίτα και για άλλα σημεία.

Κλείνει τα μάτια του

Ένα πολύ σημαντικό σημάδι στην γλώσσα του σώματος είναι ότι όταν σου μιλάει καλύπτει τα μάτια του, ή κλείνει τα μάτια του ή απλά καλύπτει το πρόσωπό του. Εάν ο σύντροφός σου το κάνει αυτό, μπορεί να το κάνει επειδή δεν θέλει να δει την αλήθεια.

Χαμογελάει πλατιά

Ίσως ο σύντροφός σου είναι ειδικός στο ψέμα. Ένα μεγάλο χαμόγελο πριν απαντήσει μια ενοχοποιητική ερώτηση είναι σοβαρό σημάδι. Είναι γοητευτικοί και συνήθως φαίνονται ότι είναι αθώοι, αλλά στην ουσία δεν είναι.

Δαγκώνει τα χείλη του

Ένα άλλο παράδειγμα γλώσσας του σώματος που αποδεικνύει ότι κάποιος λέει ψέματα 100% είναι το δάγκωμα στα χείλη. Όταν κάποιος ντρέπεται να πει την αλήθεια ή θέλει να αποφύγει κάτι συνήθως εκδηλώνει την νευρικότητά του σε αυτό το σημείο. Αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι για να καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα.

Κάθε φορά που βλέπεις ότι τα χείλη του εξαφανίζονται ή τα δαγκώνει, είναι διότι σκέφτεται την απάντηση που θα δώσει στην ερώτησή σου. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σου πει την μισή αλήθεια.

Ας ελπίσουμε ότι ποτέ δεν θα ανησυχήσεις για το αν ο σύντροφός σου σου λέει την αλήθεια. Αλλά αν ανησυχείς, έλεγξε την γλώσσα του σώματός του, γιατί θα σου φανερώσει περισσότερα απ’ όσα πιστεύεις.

Διαβάστε επίσης:

Ένας είναι ο τρόπος για να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα

Credits: marymary.gr
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved