Πρόσεχε τι λες και τι κάνεις όταν τσακώνεσαι. Σίγουρα θα το μετανιώσεις μετά!

LIKE US ON FACEBOOK

Τον έβρισες, τον χτύπησες, του είπες ότι τον μισείς επειδή τσακωθήκατε…Τώρα όμως το μετάνιωσες και τελικά τι κατάλαβες; Πιθανότητα έμεινες μόνος σου.

Όταν τσακώνεσαι λες και κάνεις πράγματα τα οποία πληγώνουν αυτόν που βρίσκεται απέναντί σου. Λόγια που δεν εννοείς και αργότερα σίγουρα θα μετανιώσεις.

Είναι πολύ εύκολο να πληγώσεις κάποιον που αγαπάς με μια σου λέξη και μόνο. Πρόσεξε όμως, γιατί οι άνθρωποι δεν ξεχνάνε τόσο εύκολα και η δυσαρέσκεια, η απογοήτευση διαρκουν πολύ περισσότερο από έναν τσακωμό. Πώς θα επανορθώσεις γι΄αυτό;

Για να μην φτάσεις σ’ αυτό το σημείο υπάρχουν πράγματα που πρέπει ν’ αποφεύγεις όταν τσακώνεσαι. Και επειδή είναι δύσκολο μερικές φορές ν’ αποφύγεις τον τσακωμό με τον σύντροφό σου, τουλάχιστον απέφυγε αυτά!

Μην ανακατεύεις άλλα άτομα της οικογένειας

 

Ο τσακωμός αφορά εσένα και τον σύντροφό σου και κανέναν άλλον. Δεν έχεις κανέναν λόγο να μπλέξεις και άλλα μέλη της οικογένειας. Κι αν το κάνεις, να είσαι προετοιμασμένος πως όταν η αρμονία επιστρέψει στη σχέση σου τα άλλα μέλη θα θυμούνται τα πάντα και θα στα υπενθυμίζουν με την πρώτη ευκαιρία.

Απέφυγε τη βία

Οι άνθρωποι όταν τσακώνονται τείνουν να δείχνουν τη χειρότερη πλευρά του εαυτού τους. Μερικοί ασκούν και βία. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου ή στον σύντροφό σου ν’ ασκήσει βία, ανεξάρτητα με το πόσο νευριασμένος μπορεί να είσαι. Δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις και δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο “καζάνι”

Εάν η κύρια αιτία του τσακωμού ήταν τα άπλυτα πιάτα, μείνε σ’ αυτό. Μην υπενθυμίζεις στον σύντροφό σου τι είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα ή τον προηγούμενο μήνα, χρόνο! Ο τσακωμός θα πάρει μεγάλες διαστάσεις και υποτίθεται πως είναι ζητήματα που ανήκουν στο παρελθόν και έχετε ξεπεράσει.

Μην αναφέρεις τίποτα για χωρισμό/διαζύγιο


Μπορεί πολύ εύκολα να το φτάσεις στα άκρα και να πεις χωρίζουμε! Αυτή η λέξη όμως πληγώνει ανεπανόρθωτα και έχει βαρύτητα. Δεν μπορείς να το λες κάθε λίγο και λιγάκι και οπωσδήποτε όχι πάνω σ’ έναν τσακωμό.

Μην φεύγεις απ’ το σπίτι κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού


Απλά φεύγοντας απ’ το σπίτι κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού δεν αποτελεί λύση και είναι δείγμα ανωριμότητας. Κάθισε, περίμενε μέχρι να ηρεμήσεις και τότε συζήτησέ το σαν ενήλικας.

Μην πάτε για ύπνο χώρια

Όταν κοιμάσαι ξεχωριστά δείχνεις ότι δεν είσαι έτοιμος να τα ξαναβρείς με τον σύντροφό σου. Η καθημερινή ρουτίνα, όπως το να κοιμάστε μαζί, θα χαλαρώσει τη ατμόσφαιρα και θα λύσει πιο γρήγορα τον τσακωμό.

Μην τσακώνεσαι ποτέ σε δημόσιο χώρο

Μην αφήσεις τον εαυτό σου ή τον σύντροφό σου να ξεκινήσει έναν τσακωμό σε δημόσιο χώρο. Αυτό δείχνει ότι δεν σέβεστε ο ένας τον άλλον ή τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σας. «Τα εν οίκω μην εν δήμω»άλλωστε, οπότε κρατήστε τα θέματά σας για το σπίτι.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved