«Ο άνδρας που θα παντρευτώ θα με κοιτάει στα μάτια, για κάθε τι που θα ζητώ θα γίνεται κομμάτια» είχε τραγουδήσει κάποτε η Μάρθα Καραγιάννη αλλά πόση σημασία είχες δώσει; Οι περισσότερες από μικρές έχουν σκεφτεί τον γάμο και τον ιδανικό άντρα που θα ήθελαν να έχουν στο πλευρό τους. Μεγαλώνοντας βέβαια, συνειδητοποιείς πόσο δύσκολες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και πόσο δύσκολο είναι να βρεις τον έναν και μοναδικό.

Σίγουρα δεν υπάρχει τέλειος άνδρας αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχει αυτός ο σύντροφός ζωής. Θα μου πεις αν ο έρωτας σε χτυπήσει κατακούτελα θα βγάλεις τη λίστα με αυτά που πρέπει να έχει;
Όχι, αλλά ας έχεις στο μυαλό σου τις παρακάτω δέκα συνήθειες-καταστάσεις- χαρακτηριστικά που σίγουρα δεν πρέπει να έχει!

Μακριά απ’ τους στενόμυαλους

Ανεξάρτητα απ’το πόσο ανοιχτόμυαλος είσαι εσύ, αν έχεις στο πλευρό σου κάποιον στενόμυαλο τότε θα είναι πολύ δύσκολο να υιοθετήσει ή να μπει για λίγο στον δικό σου τρόπο σκέψης. Αντί να χάνεις χρόνο προσπαθώντας να αλλάξεις την οπτική γωνία κάποιου, καλύτερα να έχεις στο πλευρό σου έναν που συμφωνείτε ή απλά ο τρόπος σκέψης του δεν σε κάνει να νιώθεις άσχημα.

Απέφυγε τους ανθρώπους που δεν θέλουν τα ζώα

Ανεξάρτητα απ’ το αν έχεις ένα κατοικίδιο ζώο, καλύτερα να αποφύγεις κάποιον που δεν τα αγαπά. Καλύτερα να παντρευτείς κάποιον που έχει μια θέση στην καρδιά του για τα ζώα!

Μακριά από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν το νόημα των σχέσεων

Αν ερωτεύτηκες παράφορα κάποιον που γνωρίζεις πως έχει απατήσει στο παρελθόν, σκέψου το διπλά πριν κάνεις το μεγάλο βήμα. Συνήθως, οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν πιστά τους κανόνες των σχέσεων είναι δύσκολο να αλλάξουν. Αλλά για να μην τους αδικήσουμε, μερικές φορές αλλάζουν. Εσύ κάθισε και σκέψου το καλά!

Μην παντρευτείς κάποιον που αθετεί τις υποσχέσεις του

Ο λόγος πρέπει να είναι συμβόλαιο! Είτε ξέχασε να αλλάξει τα λάδια στο αμάξι είτε ξέχασε το δείπνο που είχατε προγραμματίσει, μάλλον δεν θέλεις στο πλευρό σου έναν άνθρωπο που δεν τηρεί τις υποσχέσεις του. Αξίζει να επενδύσεις τη ζωή σου σ’ έναν τέτοιο άνθρωπο; Μάλλον όχι!

γάμος χέρια συζύγων

Μακριά απ’ τους ψεύτες

Κανένας δεν θέλει τα ψέματα. Και όπως εσύ λες όλη την αλήθεια, το ίδιο περιμένεις κι απ’ τον σύντροφό σου. Αν τον έχεις πιάσει αρκετές φορές να ψεύδεται, τότε αναθεώρησε τη σχέση σου. Φυσικά, η σοβαρότητα του ψέματος μετράει αλλά συνήθως το ένα ψέμα οδηγεί στο άλλο…

Πρόσεξε τους ανθρώπους που ζουν μαζί με το παρελθόν του

Αν κάποιος κοιτά διαρκώς το παρελθόν του και δεν μπορεί να το αφήσει,τότε σίγουρα δεν τον θέλεις στη ζωή σου. Η ζωή είναι αρκετά δύσκολη για να κουβαλάς και το παρελθόν μαζί. Κάποιος που δεν μπορεί να ξεχάσει και να συγχωρέσει δεν μπορεί να γίνει σύζυγός σου.

Μην παντρευτείς κάποιον που δεν προσέχει την οικογένειά του

Η οικογένεια είναι το Α και το Ω. Αν ο σύντροφός σου είναι κακός με την οικογένειά του, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να σου φερθεί με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορεί ο σύντροφός σου να φέρεται με κακία στην οικογένειά του ή στους φίλους του, να μην αφιερώνει χρόνο και να μην τους φροντίζει. Μπορεί να βρεθείς στη θέση τους κάποια μέρα.

γάμος

Απέφυγε τις επιθετικές προσωπικότητες

Ανθρώπους που βρίζουν, προσβάλλουν, χειραγωγούν δεν έχουν καμία θέση στη ζωή σου. Μπορεί να σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο, μπορεί να παίζει με το μυαλό σου και γι’ αυτό δεν μπορεί να γίνει σύντροφος ζωής.

Μην επιλέξεις κάποιον που δεν σ’ αφήνει να έχεις άποψη

Αν ο σύντροφός σου έχει αναλάβει τον ρόλο του «εκπροσώπου», αν δεν σ’ αφήνει να πεις τη γνώμη σου ή πάντα σε διορθώνει, τότε μάλλον δεν σε σέβεται. Κι αυτό είναι μια μορφή ελέγχου.

Προσοχή, προσοχή στους ανώριμους

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που αργούν λίγο να μεγαλώσουν και δεν μπορούν να φροντίσουν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Άνθρωποι που δεν ξέρουν από υποχρεώσεις, από δουλειές, από λογαριασμούς ή πως να καθαρίσουν το σπίτι τους!

γάμος/ παντρεμένο ζευγάρι

Τον χρειάζεσαι στη ζωή σου;

Photos: boredpanda, SHMELIOVA NATALIA/SHUTTERSTOCK, SHUTTERSTOCK