Πότε πρέπει να τελειώσεις μια σχέση που έχει γίνει βαρετή;

LIKE US ON FACEBOOK

Αν αισθάνεσαι ότι βαριέσαι με τη σχέση που έχεις, δεν είσαι μόνος σου. Βλέπουμε σχέσεις που παρουσιάζονται ως τέλειες, με τους συντρόφους να κάνουν συνεχώς συναρπαστικά πράγματα μαζί, αλλά δυστυχώς, πολλές φορές αυτό δεν κρατάει για πάντα.

Όταν βρεις τον σωστό άνθρωπο για να κάνεις σχέση, περιμένεις ότι όλα θα είναι τέλεια, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Πολλές σχέσεις ξεκινούν με τις καλύτερες προσδοκίες, αλλά καταλήγουν σε χωρισμό, όχι απαραίτητα επειδή υπάρχουν πολλοί τσακωμοί, αλλά επειδή γίνονται βαρετές σχέσεις. Όμως, τελικά πότε πρέπει να τελειώσεις μια σχέση που έχει γίνει βαρετή;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για ν’ αποφύγεις να γίνει η σχέση σου βαρετή ή να βαρεθείς εσύ μέσα στη σχέση.

Μην επαναπαύεσαι στη ρουτίνα που έχετε, δώστε χρόνο στο ν’ απολαύσετε τη σχέση σας. Κάντε κάτι που δεν συνηθίζετε να κάνετε, όπως το να πάτε για μεσημεριανό έξω. Πηγαίντε μια μονοήμερη με το αυτοκίνητο, χωρίς να το έχετε προγραμματίσει. Σχεδιάστε μαζί τις διακοπές μας και μιλήστε για ταξίδια. Αυτός ο καταιγισμός ιδεών από μόνος του είναι ικανός να ξυπνήσει τον ενθουσιασμό!

Mickey Mouse Love GIF - Find & Share on GIPHY

Εάν θέλεις να σώσεις τη σχέση σου, αξίζει να το κάνεις. Εάν δεν θέλεις, απλά φύγε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το να «φτιάξεις» μια βαρετή σχέση δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Πρέπει να το θέλεις πραγματικά και να βρεις και την αντίστοιχη ανταπόκριση απ’ τον σύντροφό σου.

Αν προσπάθησες και δεν άλλαξε κάτι, απλά εξακολουθείς να βαριέσαι στη σχέση που είσαι, πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου. Μπορεί να γινόμαστε σκληροί, αλλά η βαρεμάρα σε μια σχέση, η οποία δεν είναι παροδική, μπορεί να κρύβει σοβαρότερα προβλήματα.

Σ’ αυτό το σημείο πρέπει ν’ αναρωτηθείς εάν είσαι όντως ερωτευμένος με το άτομο που έχεις απέναντί σου, αν νιώθεις την επιθυμία να δουλέψεις για τη σχέση σας και τελικά εάν θέλεις να τον έχεις δίπλα σου και να περνάτε χρόνο μαζί.

Αν προτιμάς να περνάς χρόνο μόνος σου ή με άλλους και βάζεις σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα το ταίρι σου, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να φύγεις απ’ αυτή τη σχέση.

Sad Jeff Buckley GIF by Greg Gunn - Find & Share on GIPHY

Εάν, όμως, θέλεις να πολεμήσεις για τη σχέση σου, ξεκίνα με το να βελτιώσεις τον εαυτό σου! Αναρωτήσου γιατί βαριέσαι, τι άλλαξε στην καθημερινότητά σου και προσπάθησε πρώτα απ’ όλα να μην βαριέσαι με τον εαυτό σου. Γιατί αν βαριέσαι με τον εαυτό σου, πώς να μην βαριέσαι με τον σύντροφό σου;

Στο έχουμε ξαναπεί, όλα ξεκινούν από εμάς. Όσο δεν είμαστε καλά μ’ εμάς, δεν μπορούμε να είμαστε καλά με τους γύρω μας γιατί καθρεφτίζουμε πάνω τους τα προβλήματά μας.

Κάνε δουλειά με τον εαυτό σου, άκου το ένστικτό σου κι είμαστε σίγουροι ότι μέσα σου ξέρεις εάν ήρθε η ώρα να χωρίσεις ή όχι.

Και μην ξεχνάς: Και οι δύο σύντροφοι είναι υπεύθυνοι για να είναι ο πιο υγιής εαυτός τους ώστε να έχουν μια υγιή σχέση!

Διάβασε ακόμα:

Πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να χωρίσεις

Photo: Getty Images
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved