Τα νέα ζευγάρια αναρωτιούνται πολλές φορές αν υπάρχει κατάλληλη ώρα για να γνωρίσει ο ένας τους γονείς του άλλου και ποια είναι αυτή.

Αν έχεις σχέση σίγουρα κι εσύ έχεις αναρωτηθεί κάποια στιγμή πότε να γνωρίσεις τους γονείς του. Πρέπει να τους γνωρίσεις μέσα στους πρώτους μήνες της σχέσης ή αργότερα; Πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να ωριμάσει η σχέση σας και μετά να γνωρίσει ο ένας τους γονείς του άλλου;

Σωστή απάντηση δεν υπάρχει. Το πότε θα γνωριστείς με τους γονείς του/της εξαρτάται από τη σχέση σας και τις δικές σας απόψεις. Παρ’ όλα αυτά, καλό θα ήταν να γνωρίζεις κάποια πράγματα, ώστε αυτή η στιγμή να μην είναι ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά.

Όχι από τον πρώτο μήνα

Όσο και να θες να γνωρίσεις τους γονείς του συντρόφου σου για να μάθεις και περισσότερα πράγματα για αυτόν, μην βιαστείς να το κάνεις. Είναι καλό να γνωρίσεις πρώτα αυτόν, να ωριμάσει λίγο πρώτα η σχέση σας και μετά να γνωριστείς με τους δικούς του. Επίσης, πριν κάνεις οποιοδήποτε βήμα για να τους δεις, σιγουρέψου τόσο για το τι νιώθεις εσύ, όσο και για τα συναισθήματα του άλλου. Αν η σχέση σας δεν είναι αρκετά σοβαρή, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσετε σε αυτή τη φάση.

Όχι μετά από πολλά χρόνια

Όπως δε θα γνωρίσεις τους γονείς του άλλου από τον πρώτο κι όλας καιρό που βγαίνετε, έτσι δε θα τους γνωρίσεις και μετά από χρόνια. Κι αυτό γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο άβολα θα αισθάνεστε όταν γνωριστείτε. Αν η σχέση είναι σοβαρή και δεν περνάτε απλά τον χρόνο σας, δεν υπάρχει λόγος να δεις για πρώτη φορά τους δικούς του μετά από χρόνια που είστε μαζί. Άλλωστε, αφού δεν κρύβεις τη σχέση σου και είσαι περήφανος για τον άλλο γιατί να μην τους γνωρίσεις;

Όχι στα πολλά οικογενειακά τραπέζια

πότε να γνωρίσεις τους γονείς του

Όταν λέμε να γνωρίσεις τους γονείς του/της, δεν λέμε να γίνετε φιλαράκια και να πηγαίνεις κάθε Κυριακή σπίτι τους για φαγητό. Αλλά σκέψου πόσο όμορφο θα ήταν για σένα όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα να ήταν μαζί σε κάποιες ξεχωριστές στιγμές, όπως στα γενέθλιά σου. Γιατί να πρέπει να επιλέξεις με ποιον θα τα περάσεις; Φυσικά μην το παρακάνεις και φτάσεις σε σημείο που να βλέπεις περισσότερο τους γονείς του από τους γονείς σου.

Διάβασε ακόμα:

Οι άβολες στιγμές σε μια σχέση που την κάνουν καλύτερη!