Κάθε πότε και πόσο συχνά τελικά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια; Σίγουρα όχι όσο φαντάζεσαι κι οι ειδικοί απαντούν σε αυτό. 

Ίσως να νόμιζες πως ένα ζευγάρι για να είναι ευτυχισμένο πρέπει να κάνει αρκετά συχνά σεξ. Όμως, δεν είναι αυτό το παν και τα ζευγάρια δεν έχουν ανάγκη να κάνουν κάθε μέρα σεξ για να είναι ευτυχισμένα. Υπάρχουν κι άλλα, πιο σημαντικά πράγματα που συντελούν στην ευτυχία.

Ναι, το σεξ είναι σημαντικό, αρκετά σημαντικό θα λέγαμε, όμως δεν είναι και το κλειδί της ευτυχίας, γι’ αυτό μην το υπερεκτιμάς.

Τα περισσότερα ζευγάρια δεν έχουν κάθε μέρα το χρόνο και τη διάθεση για να “ανάψουν” την ερωτική τους ζωή. Το σεξ είναι απόλαυση και η ερωτική διάθεση δεν έρχεται πατώντας ένα κουμπί. Όταν οι υποχρεώσεις “τρέχουν” και η κούραση είναι μεγάλη, είναι λογικό για ένα ζευγάρι να μην έχει κατευθείαν και μόνο το μυαλό του στο κρεβάτι.

Όμως, πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια τελικά;

σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Becca Tapert/ Unsplash

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ζευγάρια είναι καλό να κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο διεξήγαν μια έρευνα, σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνεται ότι δεν είναι και τόσο καλό τα ζευγάρια να κάνουν καθημερινά σεξ για να είναι ευτυχισμένα. Για την ακρίβεια, η έρευνα αυτή έδειξε πως μία φορά τη βδομάδα σεξ είναι αρκετή για ένα ζευγάρι που θέλει να βρει και να διατηρήσει την ευτυχία. Αυτό συμβαίνει διότι το παραπάνω σεξ δεν συμβάλλει στην ευτυχία.

Η έρευνα συγκέντρωσε μάλιστα στοιχεία από 25.000 Αμερικανούς, ηλικίας 18-89, οι οποίοι ρωτήθηκαν πόσο συχνά κάνουν σεξ και πόσο χαρούμενοι είναι.

Το συχνό σεξ, επομένως, δεν θα φέρει την ευτυχία, αν το ζευγάρι δεν είναι καλά μεταξύ του, δεν επικοινωνούν σωστά δηλαδή οι δύο σύντροφοι και υπάρχουν άλλα, σημαντικότερα προβλήματα.

Διάβασε ακόμα:

Οι απροσδόκητοι λόγοι που το καθημερινό σεξ δεν βοηθά τον γάμο σου!

Photo: Toa Heftiba/ Unsplash