Πώς ξεπερνάς έναν χωρισμό από μια σχέση που δεν ήταν ακριβώς σχέση;

LIKE US ON FACEBOOK

Πώς ξεπερνάς έναν χωρισμό από μια σχέση που δεν ήταν ακριβώς σχέση; Οι τρόποι είναι πολλοί, αρκεί εσύ να είσαι πρόθυμη να τους ακολουθήσεις βήμα – βήμα.

Το πρώτο πράγμα που θα αναρωτιέσαι από τον τίτλο του άρθρου, φαντάζομαι θα είναι ποια είναι μια σχέση που δεν ήταν ακριβώς σχέση; Και γι΄αυτό τον λόγο θα σου εξηγήσω γιατί αυτή η σχέση είναι η χειρότερη που υπάρχει.

Είναι αυτή που και είσαι με κάποιον, αλλά και δεν είσαι. Είναι μια σχέση που σήμερα είναι όλα καλά κι αύριο είναι σαν να μην υπάρχει καν. Σου θυμίζει κάτι; Εάν όχι, να σου πούμε ακόμη ότι είναι η σχέση που θα ήθελες να εξελιχθεί, που είχες προσδοκίες κι όνειρα, αλλά τελικά δεν ήταν τίποτα παραπάνω.

Μπορεί τα συναισθήματα να μην ήταν αμοιβαία, μπορεί να θέλατε διαφορετικά πράγματα τη δεδομένη εκείνη στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά εσένα δεν σε στεναχωρεί, γι΄αυτό και σου λέμε πώς ξεπερνάς έναν χωρισμό από μια σχέση που δεν ήταν ακριβώς σχέση!

Αναγνώρισε τα συναισθήματά σου

Μετά από έναν χωρισμό, ακόμα κι από μία τέτοια σχέση, συνήθως δεν παραδεχόμαστε εύκολα ότι κάτι μας στεναχωρεί, ότι στην πραγματικότητα θέλαμε αυτή η σχέση να πάρει μια διαφορετική πορεία. Είναι σημαντικό, όμως, να αναγνωρίσεις τι νιώθεις, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να το ξεπεράσεις.

σημάδια ότι μια σχέση δεν είναι καλή

Photo: BRIANA MORRISON/STOCKSY

Βάλε τα συναισθήματά σου σε μια τάξη

Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αλλά ακόμη κι εάν είναι δύσκολο, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που πρέπει να γίνει. Δώσε μια κατεύθυνση στα συναισθήματά σου, δώσε στον εαυτό σου χρόνο να καταλάβει τι τελικά νιώθει και ζητάει από τους άλλους.

Σκέψου γιατί η σχέση τελείωσε

Δεν λέμε να σκέφτεσαι μέρα – νύχτα μόνο αυτό και τίποτα άλλο, λέμε ότι θα πρέπει να κλείσεις αυτό τον κύκλο και να σκεφτείς τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν τη σχέση στον χωρισμό. Θα δεις πιο καθαρά τις καταστάσεις κι έτσι θα μπορέσεις να προχωρήσεις στη ζωή σου ευκολότερα. Έφταιγε η έλλειψη επικοινωνίας, ενδιαφέροντος ή ήταν κάτι άλλο; Στην τελική ρώτα ακόμα και τον ίδιο. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να πάρεις τις απαντήσεις σου, για να προχωρήσεις μπροστά.

Διαβάστε ακόμη:

5 σημάδια ότι προσπαθείς πολύ σε μια σχέση και κάνεις κακό στον εαυτό σου!

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved