Θα μου πεις αυτό το άρθρο χρειαζόμουν για να το καταλάβω; Προφανώς όχι! Αλλά μεταξύ μας, δεν θα πιστέψεις πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των γυναικών που είτε δεν έχουν έρθει ποτέ σε οργασμό είτε δεν είναι 100% σίγουρες πότε έχουν οργασμό. Ένα σύντομο γκάλοπ στην παρέα σου θα σε κάνει να το επιβεβαιώσεις!

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά για να καταλάβεις ότι έχεις οργασμό. Κάθε σώμα είναι διαφορετικό, αλλά υπάρχουν κάποιες σωματικές ενδείξεις ότι έχεις ή είχες οργασμό. Ακριβώς πριν να έρθεις σε οργασμό μπορεί να έχεις ένα συναίσθημα σαν να έχεις ανάγκη να ουρήσεις, αλλά μη σε τρομάζει αυτό. Την ώρα του οργασμού θα σε πλημμυρίσει ένα συναίσθημα δυνατό και ζεστό που μέσα σε ένα ή 2 δευτερόλεπτα εξαπλώνεται από την κλειτορίδα στον κόλπο σου και στη συνέχεια στο υπόλοιπο σώμα.

Οι μύες του κόλπου της γυναίκας συσπώνται γρήγορα (περίπου 1 φορά κάθε δευτερόλεπτο), από 5 έως 8 φορές όταν έχει οργασμό. Ίσως εσύ ή ο σύντροφός σου μπορείτε να το καταλάβετε εκείνη την ώρα, ίσως πάλι έχετε χαθεί τόσο στη στιγμή (καλό θα ήταν εδώ που τα λέμε) που περνά απαρατήρητη όλη αυτή η κινητικότητα στην κολπική περιοχή. Οι καρδιακοί παλμοί ανεβαίνουν και η ανάσα γίνεται πιο γρήγορη. Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν σεξουαλική έξαψη -όταν το στήθος, ο λαιμός και το πρόσωπό σου γίνονται προσωρινά κόκκινα. Επίσης, είναι φυσικό αμέσως μετά η κλειτορίδα σου να είναι υπερβολικά ευαίσθητη, σε σημείο που να μη θες καμία επαφή σε εκείνο το σημείο.

Θα νιώσεις το σώμα σου να θέλει να τεντωθεί και τη στιγμή εκείνη θα αισθανθείς την ανάγκη να βγάλεις ήχους (κραυγές, αναστεναγμούς κλπ) που δεν μπορείς να ελέγξεις. Επίσης, ακαριαία θα απελευθερωθούν σωματικά υγρά (μην ανησυχήσεις, ούτε η γυναίκεια εκσπερμάτωση, το squirting δεν έχει σχέση με τα ούρα σου).

Αν μάλιστα, δεν υπάρξει διακοπή μεταξύ πολλών οργασμών στη σειρά, μπορεί να νιώσεις ότι έχεις έναν μεγάλο οργασμό, του οποίου η διάρκεια μπορεί να είναι από 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι λίγα λεπτά.

Με τον οργασμό απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι ορμόνες της χαράς και της καλής διάθεσης, και είναι φυσικό αμέσως μετά να αισθάνεσαι νυσταγμένη ή εξουθενωμένη. Κάποιοι άνθρωποι, μάλιστα, αυνανίζονται για να απελευθερώσουν τον πόνο, το άγχος ή ακόμα και για να κοιμηθούν πιο εύκολα.

Ο οργασμός βέβαια δεν είναι πάντα ο ίδιος, κάποιοι σε συνταράζουν ολόκληρη, κάποιοι μοιάζουν με απλή ανατριχίλα, κάποιοι είναι κάπου στο ενδιάμεσο. Η έντασή του μπορεί να ποικίλλει και εξαρτάται από το πόσο άνετα αισθάνεσαι με το σύντροφό σου, πόσους οργασμούς είχες πρόσφατα και πόσα προκαταρκτικά έχουν προηγηθεί. Να ξέρεις ότι όσους περισσότερους οργασμούς έχεις στο ενεργητικό σου, τόσο καλύτερο σεξ θα κάνεις, λόγω της εμπειρίας σου.

Πολλές γυναίκες ενδεχομένως να χρειάζονται να ερεθιστούν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους και με ειδικό τρόπο για να έρθουν σε οργασμό. Κάθε σώμα έχει τα κουμπιά του.

Δες κι αυτό:

Πόνος μετά από κάθε οργασμό; Δες τι μπορεί να φταίει!