Πώς να ζητήσεις διακριτικά από το ταίρι σου να συζήσετε

LIKE US ON FACEBOOK

Σε μια σχέση πάντα υπάρχουν “άβολες” συζητήσεις, οι οποίες είναι συνήθως καθοριστικές, και έχουν να κάνουν με την επισημοποίηση μιας σχέσης, με το κλείσιμο “ανοιχτών” λογαριασμών, με το να θέτεις κάποια όρια ή ακόμα και με τον χωρισμό.

Ένα μεγάλο βήμα βέβαια, και μια συζήτηση που μπορεί να αποφεύγεις γιατί φοβάσαι την αντίδραση του/της συντρόφου σου, είναι το να ζητήσεις να συζήσετε. Αν λοιπόν, αναρωτιέσαι και σπας το κεφάλι σου πώς να ζητήσεις διακριτικά από το ταίρι σου να συζήσετε, εδώ σου έχουμε μερικές απλές συμβουλές.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη στρατηγική, δεν χρειάζεται να το αναφέρεις απότομα, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να έχει επίδραση τόσο στα νεύρα όσο και στα συναισθήματα σου. Καλό θα ήταν να δώσεις μια γενική ιδέα για το πώς είναι να συζείς με κάποιον, και να τον κάνεις να αναρωτηθεί αν θα μπορούσατε να κάνετε το ίδιο, σε περίπτωση που δεν το είχε σκεφτεί, και να “κόψεις” αντιδράσεις.

Για να τσουλήσει η συζήτηση και να μην γίνει άβολη, μπορείς να ρωτήσεις το ταίρι σου, αν στο παρελθόν έχει βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση και αν έχει εμπειρία πάνω στο θέμα. Εάν ντρέπεσαι και αποφεύγεις να του ζητήσεις ευθέως να μείνει μαζί σου, με αυτό τον τρόπο θα μάθεις αν είχε θετικές ή αρνητικές αναμνήσεις από μια συμβίωση και την θέληση του να το επαναλάβει. Εάν δεν έχει συζήσει, είναι καλά τα νέα, εφόσον θα μπορέσεις να του/της προτείνεις να το δοκιμάσετε σαν εμπειρία, κάτι που σίγουρα θα τον βάλει σε σκέψεις.

Ένας άλλος τρόπος να αναφερθείς στο θέμα είναι να μιλήσετε για κοινούς σας φίλους, που έχουν κάνει το επόμενο βήμα στην σχέση τους και μένουν μαζί. Έτσι, θα μπορέσεις να καταλάβεις κατά πόσο είναι σύμφωνος με μια τέτοια κίνηση ή να εκφράσεις έμμεσα την επιθυμία σου!

ζητήσεις διακριτικά από το ταίρι σου να συζήσετε

Βέβαια, το πώς θα αντιδράσει κάποιος σε μια τέτοια συζήτηση είναι κάτι μη αναμενόμενο, αλλά σίγουρα υπάρχουν τρόποι που θα χαλαρώσουν την συζήτηση, χωρίς να νιώθει ότι τον/την πιέζεις. Ακόμα, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στιγμή, κατά την οποία μπορείτε να συζήσετε. Άλλοι προτείνουν τους 6 μήνες σχέσης και άλλοι θεωρούν ότι μετά από πολλά χρόνια κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Οπότε μη φοβάσαι και αν νιώθεις έτοιμη/ος μπορείς να το εκφράσεις!

Παρόλα αυτά, μια τέτοια συζήτηση από τον πρώτο μήνα δεν προτείνεται, αφού συνήθως ο ένας από τους δύο δεν θα είναι έτοιμος, και για να αποφευχθούν ταραχές, καλό θα ήταν να περιμένεις.

Πρέπει να δείξεις κατανόηση στα λόγια του άλλου και να είσαι δεκτικός σε ότι σου πει, αφού είναι απολύτως σεβαστό να μην νιώθει έτοιμος και να φοβάται για κάτι τέτοιο, ακόμα και μετά από χρόνια. Μπορείς να προτείνεις λύσεις και να μην γίνεις επιθετικός/η, αν δεν πάρεις την απάντηση που θα ήθελες.

Εάν ο/ η σύντροφος σου δεν θέλει να συζήσετε, ενώ εσύ θες, το χειρότερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να τον κάνεις να αισθανθεί άβολα και ότι τον πιέζεις. Αντί λοιπόν, να το θέσεις σαν μια απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η σχέση σας και ότι αν δεν συμβεί θα χωρίσετε, “πέτα” το σαν μια γενική ιδέα προς συζήτηση. Μπορείς να κάνεις εμμέσως αναφορές σε αυτό μέσα σε μήνες, και όχι απλά μέσα σε μια μέρα.

Μπορεί να ακουστεί λίγο σουρεάλ, αν κανείς από τους δύο δεν το έχει κάνει στο παρελθόν, για αυτό προτείνεται να κάνετε ένα ταξίδι μαζί ή ακόμα να επισκεφθείτε φίλους που συζούν, ώστε να παρατηρήσετε πώς είναι η καθημερινότητα τους.

Οπότε είναι λογικό να αγχώνεσαι όταν θες να ξεκινήσεις μια τέτοια συζήτηση, αφού φοβάσαι την απόρριψη. Μπορείς, λοιπόν, για να νιώσεις πιο έτοιμος/η, να γράψεις μερικά από αυτά που θες να πεις και να τα λες σταδιακά ανά μήνες. Θυμήσου ότι είναι μια απόφαση που είτε θα απογειώσει τη σχέση, είτε θα δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτή!

Διάβασε και αυτό:

5+1 πράγματα απ’ το παρελθόν του συντρόφου σου που επηρεάζουν τη σχέση σας!

Photos:Evil Pixels Photography/Stocksy

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved