Πώς να βρεις την αυτοπεποίθησή σου μετά από έναν χωρισμό!

LIKE US ON FACEBOOK

Είτε ήθελες να χωρίσεις εδώ και καιρό είτε αυτός ο χωρισμός προέκυψε ξαφνικά, το μόνο σίγουρο ότι με όποιον τρόπο και να χώρισες, η ψυχολογία σου μετά δεν είναι και στα καλύτερα της.

Η αλήθεια είναι, όμως, πώς υπάρχουν τρόποι να βρεις την αυτοπεποίθησή σου μετά από έναν χωρισμό. Και μιλάμε κυρίως για την αυτοπεποίθηση γιατί είναι κι αυτή που νιώθουμε ότι επηρεάζεται περισσότερο απ’ όλα.

Μπορεί να υπάρχουν χίλιοι λόγοι που οδηγούν σ’ έναν χωρισμό, αλλά ο καθένας σκέφτεται τι έκανε ο ίδιος και τελικά αυτή η σχέση δεν προχώρησε. Ποια είναι τα βήματα για να χτίσεις ξανά την αυτοπεποίθησή σου και να συνεχίσεις τη ζωή σου από εκεί που την άφησες;

Επίτρεψε στον εαυτό σου να στεναχωρηθεί

Θα σκέφτεσαι ότι αυτή δεν είναι και πολύ καλή συμβουλή, μιας και εάν αφήσεις τον εαυτό σου να στεναχωρηθεί, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κλειστείς για πάντα μέσα στους τέσσερις τοίχους. Όμως, εάν δεν επιτρέψεις στον εαυτό σου να κλάψει, πώς θα καταλάβεις τι έφταιξε κι αυτή η σχέση τελικά δεν λειτούργησε; Πώς θα πάρεις το μάθημά σου για να μην επαναλάβεις τα ίδια και στην επόμενη σχέση; Εξάλλου, όταν επιτρέπεις στον εαυτό σου να στεναχωρηθεί για κάτι που τελείωσε, κλείνεις αυτόν τον κύκλο και βάζεις πλώρη για τον επόμενο.

Μείνε κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα

Είναι κλισέ όσο δεν πάει, αλλά η παρέα με αγαπημένους φίλους και την οικογένεια σου, είναι το μόνο που θα σε κάνει ν’ αποκτήσεις ξανά αυτοπεποίθηση. Κι αυτό, γιατί αυτοί οι άνθρωποι σε ξέρουν, σε εκτιμούν και σε αγαπούν για όλα όσα είσαι. Δεν χρειάζεται να είσαι τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Θα σε κάνουν να γελάσεις και θα σου υπενθυμίσουν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να είσαι ευτυχισμένη.

γιατί φοβάσαι να χωρίσεις

Ξεκινά όλα όσα είχες αφήσει στην “άκρη”

Μπορεί να υπάρχουν ένα ή δύο πράγματα που όταν ήσουν σε σχέση, να μην είχες ποτέ τον χρόνο να κάνεις. Μπορεί να είναι η συνδρομή σου στο γυμναστήριο, που ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις. Μπορεί να είναι τα μαθήματα χορού που είχες ξεκινήσει ή τα μαθήματα για κάποια ξένη γλώσσα. Guess what! Τώρα είναι η ώρα να τα βάλεις ξανά στη ζωή σου. Θα νιώσεις αμέσως μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και το κυριότερο απ’ όλα θα νιώσεις ξανά ζωντανός.

Δώσε προσοχή στις σκέψεις που κάνεις

Είναι εύκολα μετά από έναν χωρισμό, οι αρνητικές σκέψεις να γεμίσουν το μυαλό σου. Σκέψεις για όλα όσα έκανες λάθος, σκέψεις για όσα θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά, για το εάν τελικά ο άλλος νοιαζόταν για εσένα κτλ. Αυτός είναι ο σίγουρος τρόπος για να χάσεις την αυτοπεποίθησή σου, για να την κερδίσεις, όμως, θα πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις θετικές σκέψεις. Να είσαι ευγενική με εσένα την ίδια, να σε αγαπάς και με τα καλά και με τα κακά του χαρακτήρα σου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην πλήττεται η αυτοπεποίθησή σου είτε μετά από έναν χωρισμό είτε μετά από μία επαγγελματική αποτυχία είτε μετά από ο,τιδήποτε!

Διάβασε ακόμη:

Η «ραγισμένη» καρδιά αλλάζει πράγματι τον εγκέφαλο!

Photo: Pexels/Garon Piceli

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved