Πριν λίγες μέρες αναφέραμε την αύξηση των διαζυγίων κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊου και δεν ήταν μία ευχάριστη ανακοίνωση. Ένα διαζύγιο αποτελεί μία τεράστια και δύσκολη απόφαση που όμως σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να μπορούσε να αποφευχθεί. Με αφορμή αυτό αποφάσισα να σου γράψω κάποιες συμβουλές για το πώς να σώσεις το γάμο σου.

Ο γάμος είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα αλλά θα σου πω ψέμματα αν σου πω πως είναι και εύκολο! Αν όμως έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που τον αγαπάς και σ’ αγαπάει και πιστεύεις πως αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία σε αυτό που έχετε χτίσει μαζί, τότε αυτές οι συμβουλές πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις.

μετά από χωρισμό

Alice Donovan Rouse/ Unsplash

Πώς να σώσεις το γάμο σου

Σκέψου τα θετικά

Πολλές φορές μπορεί να έχεις πιάσει τον εαυτό σου να γκρινιάζει ακόμα και μέσα στο κεφάλι σου για παράδειγμα για το ότι ο σύζυγός σου λείπει πολύ από το σπίτι. Αυτές οι σκέψεις ακόμα κι αν είναι λογικές σου δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και όσο τις τροφοδοτείς τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Κάνε μία προσπάθεια λοιπόν να σκεφτείς αντί γι’ αυτό, εκείνες τις φορές που γύρισε νωρίτερα στο σπίτι από τη δουλειά ή το χρόνο που έχετε μαζί το Σαββατοκύριακο.

Να θυμάσαι τα καλά

Άνθρωπος είσαι και φυσικό είναι αν υπάρχει μία κατάσταση που σε έχει κουράσει να εστιάζεις στα προβλήματα περισσότερο από ότι στις καλές στιγμές. Όμως είμαι εδώ για να σου πω ότι δε πρέπει να ξεχνάς γιατί παντρεύτηκες. Είμαι σίγουρη πως στις φωτογραφίες από το γάμο σου είσαι μία πανέμορφη γυναίκα με ένα υπέροχο λευκό φόρεμα που χαμογελάει από ευτυχία. Αυτό σημαίνει πως όταν παντρεύτηκες κοιτούσες τα μάτια του και σκεφτόσουν το πως γνωριστήκατε, το πρώτο σας ραντεβού, το πρώτο φιλί… Ο έρωτας δε φεύγει είναι μέσα σου αλλά χρειάζεται κι αυτός τη φροντίδα του.

Αποδέξου το παρελθόν

Στις συμβουλές για το πώς να σώσεις το γάμο σου, καταλαβαίνεις ότι δε μπορώ να μη βάλω το ενδεχόμενο να έχεις φτάσει στο σημείο να το σκέφτεσαι εξαιτίας κάποιας απιστίας. Αν ανήκεις σε αυτή την περίπτωση και αποφάσισες να το πολεμήσεις, πρέπει και να το κάνεις. Ουσιαστικά να το κάνεις. Πρέπει να το αποδεχθείς και να προχωρήσεις, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα αν κάθε φορά με το παραμικρό επιλέγεις να του το χτυπάς. Θα χρειαστεί χρόνο και θα είναι δύσκολο αλλά αφού το επέλεξες υποστήριξε το, ώστε να μπορέσεις να χτίσεις πάλι την εμπιστοσύνη στη σχέση σου.

επιστήμη της έλξης

Pixabay

Αν οι συμβουλές για το πως να σώσεις το γάμο σου δε σε βοηθήσουν και δεν ξέρεις τι άλλο να κάνεις, απευθυνθείτε με το σύζυγό σου σε έναν ειδικό. Είναι σίγουρο πως θα σας βοηθήσει να σώσετε το γάμο σας με την προϋπόθεση πάντα πως υπάρχει θέληση και από τους δυο σας.

Διάβασε ακόμα:

Οι ειδικοί ανακάλυψαν πώς θα διαρκέσει περισσότερο ένας γάμος

Photo: Freepik