Πώς να μην τσακωθείτε στην καραντίνα;

LIKE US ON FACEBOOK

Είσαι σε καραντίνα με τον σύντροφό σου; Μήπως δεν έχετε συνηθίσει να είστε τόσες πολλές ώρες μαζί και σας φαίνεται κάπως περίεργο σε σημείο που έχετε αρχίσει να μαλώνετε; 

Προφανώς και είναι κάπως πρωτόγνωρο το να είσαι τόσες πολλές ώρες με τον σύντροφό σου στο σπίτι και να περνάτε τόσο χρόνο μαζί καθημερινά. Μπορεί να ήσασταν συνέχεια μαζί τα Σαββατοκύριακα, όμως τις καθημερινές ο καθένας είχε τη δουλειά του και τις υποχρεώσεις του.

Τώρα, όμως, είναι διαφορετικά. Είστε όλη μέρα μαζί μέσα σ’ ένα σπίτι, σε σημείο που είναι υπερβολικό αυτό και μερικές φορές μαλώνετε και διαφωνείτε για ασήμαντα θέματα.

Πώς να μην τσακωθείς στην καραντίνα με τον σύντροφό σου;

Προσωπικός χώρος

Είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να έχει τον δικό του προσωπικό χώρο. Φυσικά και θα περνάτε χρόνο μαζί μες τη μέρα, όμως έστω και λίγο είναι καλό να ασχολείται ο καθένας με κάτι που αφορά μόνο αυτόν, είτε είναι η δουλειά του απ’ το σπίτι είτε είναι κάποιο υποχρέωση ή κάποιο χόμπι που έχει και μπορεί να το κάνει μόνος του. Έτσι, δε θα πιεστεί κανένας από τους δυο σας με την καραντίνα.

καραντίνα με τον σύντροφό σου

Stocksy/Milles Studio

Καταμερισμός υποχρεώσεων

Φυσικά και τώρα που είστε και οι δύο σπίτι δε θα κάνει μόνο ο ένας τις δουλειές του σπιτιού. Άσχετα με το ποιος κάνει τι τις υπόλοιπες μέρες, τώρα στην καραντίνα είναι απαραίτητο να μοιραστείτε τις υποχρεώσεις αυτές, προκειμένου να μην υπάρχουν γκρίνια και παράπονα από τον ένα.

Σεξ και κορονοϊός: Τι ισχύει τελικά και τι είναι ασφαλές να κάνεις;

Μπαλκόνι

Αν έχετε κήπο ή αυλή τότε είστε πολύ τυχεροί, αλλά ακόμα και μπαλκόνι να έχετε μόνο τότε εκμεταλλευτείτε το! Χαλαρώστε στο μπαλκόνι σας, αφού δεν μπορείτε να βγείτε έξω. Ασχοληθείτε, ακόμα, με τα λουλούδια και τα φυτά που έχετε.

Δημιουργικές ασχολίες

Να η ευκαιρία σας! Εκμεταλλευτείτε δημιουργικά το χρόνο σας και μόνο καλό θα σας κάνει. Μαγειρέψτε, ζωγραφίστε, παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια, δείτε ταινίες και σειρές, γυμναστείτε μαζί, βάλτε μουσική και χορέψτε. Έχετε τόσες πολλές επιλογές, που θα σας φέρουν πιο κοντά και θα δυναμώσουν τη σχέση σας. Έτσι θα χορτάσετε ο ένας τον άλλο.

καραντίνα με τον σύντροφό σου

Pexels

Συζήτηση

Φυσικά και το να συζητάτε είναι πολύ σημαντικό γενικά, αλλά και τώρα που είστε σε καραντίνα, προκείμενου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και να συνεννοείστε σωστά. Αν λύνετε τα θέματα που προκύπτουν με τη συζήτηση, τότε δεν υπάρχει λόγος να τσακωθείτε.

Διάβασε ακόμα:

Όσα μπορείς να κάνεις με τον σύντροφό σου στο σπίτι και δεν έχεις σκεφτεί!

Photo: Toa Heftiba/ Unsplash

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved