Όλοι μας έχουμε περάσει από τη φάση που η αγωνία σε κατακλύζει όταν κανονίζεις το πρώτο ραντεβού με έναν- μια που περίμενες και ονειρευόσουν τόσο καιρό. Πώς θα είναι, τι θα λέμε, τι να φορέσω και κυρίως που θα πάμε; Ποιο είναι το κατάλληλο μέρος για το πρώτο ραντεβού;

Αρχικά μην πανικοβάλλεσαι! Εδώ σου έχουμε μερικά κριτήρια για να επιλέξεις το κατάλληλο μέρος για το πρώτο  ραντεβού! Προσπάθησε σίγουρα να μην αργήσεις όποιο και να είναι το μέρος που θα καταλήξετε να βγείτε. Και κυρίως… φρόντισε να το απολαύσεις!

Ποιο είναι το κατάλληλο μέρος για το πρώτο ραντεβού;

Θα έχει αναμονή;

Γνωρίζουμε ότι θα θέλεις να εντυπωσιάσεις την παρτενέρ σου στο πρώτο ραντεβού, πηγαίνοντας την στο πιο “in” μαγαζί της πόλης. Παρ’όλα αυτά, πρέπει να σκεφτείς από πριν ότι είναι πολύ πιθανό να έχει αναμονή και να μη βρείτε να καθίσετε. Έτσι, θα αποφύγεις άβολες στιγμές περιμένοντας έξω από την πόρτα του μαγαζιού, ενώ δεν θα έχετε τίποτα να πείτε και  θα βλέπετε τα ζευγαράκια μέσα να απολαμβάνουν το πότο ή το φαγητό τους.

Μια τέτοια κατάσταση θα ήταν καλύτερα να συμβεί μετά το τρίτο, ίσως, ραντεβού, όπου θα έχει “σπάσει” ο πάγος μεταξύ σας και θα ξέρεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα την/τον ξενερώσει.

μέρος για το πρώτο ραντεβού

Θα μπορείτε να ακούτε ο ένας τον άλλον;

Κάτι ακόμα που θα σε απασχολήσει, είναι ότι στο cool και “in” bar, που διάλεξες είναι πολύ πιθανό να έχει τόσο δυνατή μουσική, που να μη μπορείτε να μιλήσετε εύκολα. Επέλεξε, λοιπόν, ένα μέρος με τόσο μουσική όσο να μπορείς να έρθεις πιο κοντά με την δικαιολογία “δεν σε άκουσα”. Μη φτάσεις, όμως, και στο άκρο, δηλαδή στο να μην ακούγεται τίποτα και δημιουργηθούν μικροπαρεξηγήσεις από τα λεγόμενα σας.

Θα μπορείτε να “τσιμπήσετε” κάτι;

Πόσα ραντεβού έχουν έρθει στο τέλος του επειδή ο ένας από τους δύο ξαφνικά πείνασε; Για να μη κλείσεις από το πρώτο ραντεβού τραπέζι σε ένα εστιατόριο και φανεί πολύ επίσημο, μπορείς να σιγουρευτείς ότι στο μενού του μπαρ θα υπάρχει κάτι ελαφρύ για να τσιμπήσετε μετά από το ποτό σας. Από τηγανητές πατάτες δηλαδή, έως και burger… αν δεν ντρέπεσαι να πασαλειφτείς με σως και κέτσαπ!

μέρος για το πρώτο ραντεβού

Έχει κοκτέιλ;

Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να πιουν ένα φρουτώδες κοκτέιλ, αντί για μια παγωμένη μπύρα, στο πρώτο τους ραντεβού. Όχι ότι η έξοδος σε μια μπυραρία ή ένα ρακομελάδικο δεν θα μπορεί να είναι ρομαντική. Εάν είσαι άντρας και διαβάζεις αυτό τώρα, επέλεξε τουλάχιστον ένα μπαρ με ποικιλία κρασιών. Για να μην έρθει η σύντροφος σου στη δύσκολη θέση που δεν θα ξέρει τι να επιλέξει και θα κάθεται μπροστά από τον κατάλογο τουλάχιστον για την πρώτη ώρα του ραντεβού σας!

Θα έχει τηλεόραση;

Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθεί κάποιος πάνω σου και να σε προσέχει ενώ μιλάς, όταν υπάρχει από πίσω μια οθόνη. Πόσο μάλλον όταν παίζει κάποιος αγώνας μπάσκετ ή ποδοσφαίρου. Με λίγα λόγια απόφυγε να επιλέξεις ένα μαγαζί με τηλεόραση, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να δείχνει!

μέρος για το πρώτο ραντεβού

Μπορείς να πληρώσεις με πιστωτική;

Εάν δεν θέλεις να τρέχεις στο πιο κοντινό ATM και να αποφύγεις δύσκολες καταστάσεις, όπου θα θέλεις και δεν θα μπορείς να κεράσεις, αναγκάζοντας τον άλλο να πληρώσει αντί για σένα. Εάν έχει την επιλογή να πληρώσεις με την πιστωτική σου κάρτα, δεν θα υπάρξει κανένας λόγος ταραχής όταν αντικρίσεις τον λογαριασμό, εκτός αν είναι εξωπραγματικός, και δεν θα χαλάσει η ρομαντική ατμόσφαιρα που πάλευες να δημιουργήσεις.

Δες επίσης:

Γιατί είναι καλή ιδέα το να μιλήσετε για τους πρώην σας σ’ ένα ραντεβού

Photo: blog.pof.com