Η αλήθεια είναι πως σε μια σχέση είναι σημαντικό να δείχνεις συχνά την αγάπη σου προς τον σύντροφό σου και να του εκφράζεις κάθε ώρα και στιγμή πόσο σημαντικός είναι για σένα.

Έτσι, λοιπόν, χρειάζεται καθημερινά, αλλά και σε βάθος χρόνου να δείχνεις την αγάπη σου προς το ταίρι σου. Μερικές απλές πράξεις αγάπης είναι ίσως αρκετές για να καταλάβει πόσο αναγκαίος είναι στη ζωή σου.

Όμως, πέρα από μια αγκαλιά και ένα “σ’ αγαπάω” τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις για να του δείξεις ότι νοιάζεσαι; Άλλωστε, τα λόγια δεν είναι πάντα αρκετά και πολλές φορές οι πράξεις είναι πιο σημαντικές για τον σύντροφό σου.

Μάθε να μαγειρεύεις

πράξεις αγάπης

Ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι! Και δεν είναι ψέμα. Το να μαγειρέψεις για τον σύντροφό σου είναι κάτι πολύ όμορφο και γλυκό που μπορείς να κάνεις για να τον ξεκουράσεις και να του δείξεις το ενδιαφέρον σου για εκείνον. Δεν χρειάζεται να φτιάξεις κάτι φοβερό ή να αναδείξεις τον Masterchef που κρύβεις μέσα σου. Μία απλή μακαρονάδα, ένα νόστιμο κοτόπουλο ή ακόμα και ένα εύκολο γλυκό είναι ό,τι πρέπει.

Κάνε του εκπλήξεις

πράξεις αγάπης

Τι ποιο όμορφο από το να σου κάνει μια όμορφη και γλυκιά έκπληξη ο σύντροφός σου; Κι όταν λέω έκπληξη εννοώ από μια πολύ μικρή, όπως λουλούδια, σοκολατάκια, αρκουδάκια, έως και κάτι πιο “μεγάλο”, δηλαδή εισιτήρια για ένα ταξίδι, για μια παράσταση ή συναυλία ή ένα δείπνο για δύο σε ρομαντικό εστιατόριο. Ό,τι κι αν επιλέξεις θα ‘ναι σημαντικό για τη σχέση σου.

Χάρισέ του ένα χορό

πράξεις αγάπης

Είτε επιλέξεις να το κάνεις σε ένα πάρτι, είτε σε ιδιωτικό χώρο, σίγουρα θα εκπλήξει το ταίρι σου, ειδικά αν αγαπά το χορό. Μπορείς να δοκιμάσεις να χορέψετε κάθε είδους χορό, αν και το ιδανικό θα ήταν να χαρίσεις στο/στη σύντροφό σου τον αγαπημένο του/της χορό. Αφού είναι σύντροφός σου στη ζωή, γιατί να μην κάνεις και σύντροφό σου στο χορό;

Πραγματοποίησε ένα όνειρό του

πράξεις αγάπης

Ο καθένας κάνει τα δικά του όνειρα και σίγουρα δε σημαίνει ότι πρέπει να ζήσεις κι εσύ τα όνειρά του. Όμως, σκέψου πόσο όμορφο θα ήταν να κάνεις πράξη το όνειρο του άλλου και πόσο μάλλον αν αυτός ο άλλος είναι ο σύντροφός σου. Αυτό, βέβαια, ισχύει εφόσον το όνειρό του είναι εφικτό. Αν πρόκειται, όμως, για ένα ταξίδι, μια δραστηριότητα ή κάτι εξίσου πραγματοποιήσιμο, επιδίωξε το και σίγουρα το ταίρι σου θα το εκτιμήσει.

Κάνε ό,τι σας ευχαριστεί περισσότερο

πράξεις αγάπης

PEKIC VIA GETTY IMAGES

Το καλύτερο απ’ όλα ίσως να είναι να κάνεις για τη σχέση σου αυτό που σας ευχαριστεί περισσότερο και ανανεώνει τη σχέση σας. Αν, για παράδειγμα, αυτό είναι το να παραγγείλεις πίτσα και να βάλεις μια ταινία στην τηλεόραση χωρίς να το περιμένει το ταίρι σου, τότε ναι, κάνε αυτό.

Μην ξεχνάς, όμως, να τον ευχαριστείς κάθε μέρα που είναι στη ζωή σου και που τη γεμίζει. Το πιο σημαντικό είναι να του μιλάς, να εκφράζεις τα συναισθήματά σου και τις σκέψεις σου και να του χαμογελάς! Δεν έχει σημασία αν θα ‘ναι μικρές ή μεγάλες οι πράξεις αγάπης σου, αρκεί να είναι αυτό που σε εκφράζει και ικανοποιεί και το άλλο σου μισό!

Διάβασε ακόμα:

14 τρόποι να δείξεις την αγάπη σου χωρίς να πεις “σ’ αγαπώ”!

Photo: Unsplash/Cody Black