Το περιστασιακό σεξ δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις. Πριν “μπλέξεις” πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένη και να έχεις σκεφτεί μερικά πραγματάκια. Όχι για τους άλλους αλλά για τον εαυτό σου.

Το περιστασιακό σεξ δεν είναι παιχνιδάκι και για να μην πληγωθείς πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένη. Και να θυμάσαι: Σε κανέναν δεν αξίζει αν του φέρονται σαν να μην αξίζει τίποτα!

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν μπεις στο «παιχνίδι»;

Το περιστασιακό σεξ δεν σημαίνει σεξ χωρίς σεβασμό

Αν δεν έχεις μια σχέση και απολαμβάνεις το περιστασιακό σεξ δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Είσαι ενήλικας και είσαι υπεύθυνος για τις αποφάσεις σου. Αλλά το περιστασιακό σεξ δεν σημαίνει σεξ χωρίς σεβασμό! Δεν μπορείς να αφήσεις κανέναν να ξεπεράσει τα όρια σου, να σε ταπεινώσει και να κάνει πράγματα που δεν σε ευχαριστούν αλλά σε προβάλλουν. Όπως κι αν έχει, το σεξ είναι μια αμοιβαία ένωση, μια ανταλλαγή αγάπης.

Η επικοινωνία είναι σέξι

Εννοείται πως πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεση και των δύο. Και σε κάθε συνάντηση πρέπει να το θέλουν και οι δυο. Κι αν δεν είσαι σίγουρος τι θέλει ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου μπορείς να τον ρωτήσεις. Να είσαι ειλικρινής και να ρωτάς «Θέλεις να κάνουμε σεξ σήμερα». Είναι πολύ πιο τίμιο απ’ το να το φέρεις πλαγίως. Και είναι και σέξι.

Προσοχή στις ανισορροπίες και την εκμετάλλευση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί ένας άνθρωπος να εκμεταλλευτεί έναν άλλον σεξουαλικά. Σκέψου έναν άνθρωπο μεθυσμένο κι έναν που “προσφέρεται” να τον πάει σπίτι. Ο μεθυσμένος άνθρωπος είναι ευάλωτος και επομένως μπορεί κάποιος εύκολα να τον εκμεταλλευτεί. Φυσικά, μερικές φορές εκμεταλλεύσαι τον άλλον ανάλογα με τις “ορέξεις” σου και δεν αντιλαμβάνεσαι τον πόνο που του προκαλείς. Ωστόσο, μπορείς πάντα να τον ρωτήσεις αν νιώθει καλά κι αν του αρέσει αυτό που γίνεται.

Το περιστασιακό σεξ είναι μια μορφή τρυφερότητας

Ποιος είπε ότι το περιστασιακό σεξ δεν έχει μέσα δείγμα τρυφερότητας; Ο κάθε άνθρωπος που κάνει περιστασιακό σεξ κάτι έχει βιώσει και δίνει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού του. Οι άνθρωποι φοβούνται να συσχετίσουν τις περιστασιακές συναντήσεις με την αγάπη και χαρακτηρίζουν το σεξ ως απλή πηγή ευχαρίστησης και τίποτα άλλο.

Κι,όμως, ξέρεις και ξέρω πως υπάρχει κάτι παραπάνω πίσω από αυτό. Άνθρωποι είμαστε.