5+1 περιπτώσεις που το ψέμα σε μια σχέση είναι για… καλό!

LIKE US ON FACEBOOK

Γίνεται το ψέμα σε μια σχέση να είναι για καλό; Πώς γίνεται από τη στιγμή που συνεχώς απαιτούμε από τους άλλους να είναι ειλικρινείς απέναντί μας; 

Φυσικά και είναι απαράδεκτο να λες ψέματα και να κοροϊδεύεις τον σύντροφό σου. Φυσικά και καταδικάζουμε το ψέμα και φυσικά όλοι μας απαιτούμε από τους άλλους να είναι ειλικρινείς. Όλα αυτά δεν τα αναιρούμε, όμως υπάρχουν και μερικές καταστάσεις κατά τις οποίες το ψέμα σε μια σχέση κρίνεται πιο απαραίτητο από την αλήθεια και δεν κρύβουμε πως πρέπει να σκεφτείς σοβαρά για το τι θα πεις τελικά.

Περιπτώσεις που το ψέμα σε μια σχέση δεν είναι αμαρτία

Όταν έχεις παγιδευτεί σε μια τοξική σχέση 

Οι καταχρηστικές σχέσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική οικειότητα ή την κατανόηση και θα πρέπει σ’ αυτήν την περίπτωση να κοιτάξεις την ευημερία σου και τη δική σου ασφάλεια κι υγεία. Μέχρι, λοιπόν, να “αποδράσεις” από αυτή την τοξική σχέση, ίσως να χρειαστεί να πεις κάποια ψεματάκια, όπως να μην αποκαλύψεις τα τηλέφωνα που κάνεις στις φίλες σου για βοήθεια.

ψέμα σε μια σχέση

MIXMIKE/GETTY IMAGES

Όταν χωρίζεις και δεν θες να προσθέσεις κι άλλο πόνο 

Δεν είναι εύκολο να πεις “χωρίζουμε”, ούτε και να το κάνεις. Όταν, όμως, το παίρνεις απόφαση και το πραγματοποιείς, μερικές φορές είναι καλύτερο να μην κατηγορήσεις υπερβολικά τον άλλο για τα λάθη του. Φυσικά και θα του τα πεις για να γίνει καλύτερος, αν τον νοιάζεσαι, όμως δεν χρειάζεται να αναφερθείς και σε όλα τα λάθη που έχει κάνει από τη στιγμή που δεν υπάρχει ελπίδα να ξαναείστε μαζί.

Όταν το δώρο του δεν είναι και τόσο ωραίο

Το ίδιο ισχύει και με τη μαγειρική του. Απλά μην δείξεις την απογοήτευσή σου. Δεν χρειάζεται.

Όταν θες να ακυρώσεις ένα ραντεβού χωρίς συγκεκριμένο λόγο 

Αν είσαι σε μια νέα σχέση και θέλεις τον χώρο σου κι ο άλλος σε “πνίγει”, ίσως ένα μικρό κι αθώο ψεματάκι να μην είναι και τόσο κακό αν θες να βρεις τις ισορροπίες σου.

ψέμα σε μια σχέση

Pixabay

Όταν δεν σου αρέσει το καινούργιο του look 

Ξέρεις πως δεν είναι αυτό το στυλ του, απλά κάτι συνέβη και χάθηκε για μια μέρα το γούστο του. Αν δεν έχει ξανασυμβεί δεν χρειάζεται να του πεις την πικρή αλήθεια.

Όταν βλέπεις στον δρόμο έναν… κούκλο! 

Είστε μαζί για καφέ ή βόλτα και πετυχαίνετε στο δρόμο έναν κούκλο και σε ρωτάει αν σου αρέσει. Ναι, σου αρέσει πολύ, πάρα πολύ, αλλά απλά μην το πεις. Σε όλους μας συμβαίνει, ξέρεις. Και σε αυτόν φυσικά!

Α! Και για να μην το ξεχάσουμε… Φυσικά και θα του πεις ψέματα κι όταν πας να του πάρεις δώρο. Κανόνας!

Διάβασε ακόμα:

Ψέματα για τη σεξουαλική ζωή που όλοι έχουμε πει

Photo: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved