Ο γάμος είναι ένα γεγονός που αλλάζει όλη την ζωή του ατόμου. Έτσι δεν είναι; Αλλά πόσα αλλάζουν στην πραγματικότητα έπειτα από την μεγάλη αυτή μέρα;

Για να σου δώσουμε την απάντηση κάναμε μια έρευνα στο τι μπορεί όντως να αλλάξει μετά από αυτό το γεγονός. Και τα αποτελέσματα που βγάλαμε είναι πολύ ενδιαφέροντα. Αν από την άλλη είσαι παντρεμένος-παντρεμένη ήδη θα θέλαμε να μας πεις την άποψή σου, αν αυτές οι αλλαγές έχουν συμβεί ήδη. Και ποιες άλλες έχεις βιώσει εσύ. Παρακάτω θα δεις αναλυτικά όσα πρέπει να ξέρεις πριν τον γάμο!

Μπορεί να αλλάξει: Ο έρωτας

Καθώς η ρουτίνα του έγγαμου βίου σας γίνεται όλο και πιο έντονη, θα έχεις παρατηρήσει ότι πλέον τα έντονα συναισθήματα έχουν αντικατασταθεί με μια πιο ήρεμη κατάσταση. Μην φοβάσαι. Δεν είναι και τόσο κακό αυτό. Αντιθέτως αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι η σχέση σας πάει στο επόμενο επίπεδο. Καθώς η σχέση προχωράει, μαθαίνεις πράγματα για τον σύντροφό σου και το μυαλό σου αρχίζει να βλέπει πιο καθαρά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει εσύ να μην νιώθεις αυτή την ένταση γιατί το πάθος έχει πλέον αντικατασταθεί από αγάπη.

Για μερικά ζευγάρια αυτό είναι αιτία διαζυγίου. Εσφαλμένα όμως. Ο έρωτας είναι πάντα εκεί, αλλά έχει δώσει την θέση του στην αγάπη. Αν θες να το ανακαλύψεις και μόνη σου, κανόνισε να κάνετε κάτι που να σας βγάλει από την ρουτίνα και να αναθερμάνει τον έρωτά σας. Σίγουρα σε αυτό το σημείο θα δεις ότι όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα είναι εκεί.

Μην ξεχνάς ότι ο έρωτας είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα αλλά αν το νιώθεις για μεγάλο διάστημα είναι ικανό να σε εξουθενώσει.

Δεν μπορεί να αλλάξει: Τα προβλήματα

Είσαι έτοιμη να σε επαναφέρουμε στην πραγματικότητα; Ένας γάμος δεν κάνει την σχέση σου καλύτερη. Απλά αλλάζει τα προβλήματα. Πολλά ζευγάρια παντρεύονται ελπίζοντας ότι τα υπάρχοντα προβλήματά τους θα εξαφανιστούν. Και καθώς η περίοδος του μελιού είναι αληθινή, οι διαφωνίες δεν θα εξαφανιστούν για τα καλά. Ο γάμος δεν θα διορθώσει τα υπάρχοντα προβλήματα. Αυτό που πρέπει να κάνεις, για να μην έχεις έναν αποτυχημένο γάμο, είναι να υπάρχει εξαρχής ένα σταθερό, θεμελιωμένο με σεβασμό έδαφος, έτσι ώστε να μπορείτε στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσετε χωρίς τριγμούς και πριν και μετά τον γάμο.

φιλί είναι ευεργετικό

Unsplash/Pablo Heimplatz

Μπορεί να αλλάξει: Οι διακοπές

Μόλις τελειώσει η τελετή, ξεκινάς να μοιράζεσαι με τον σύζυγό σου περισσότερα από ένα μόνο επίθετο. Ο πρώτος χρόνος έγγαμου βίου είναι το διάστημα που το ζευγάρι ξεκινάει να βάζει ως προτεραιότητα την νέα οικογένεια. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο ζευγάρι λόγω των διαφορετικών θέλω. Μπορεί αυτός να θέλει να πάτε διακοπές στην οικογένειά του και εσύ να θες να πάτε στην δική σου οικογένεια. Το να κατανοήσετε την δυσκολία που υπάρχει σε αυτό και το να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον, είναι το κλειδί.

Μπορεί να μην αλλάξει: Η διασκέδαση

Έχει περάσει πλέον ο καιρός όπου το ζευγάρι έχανε όλες τις δραστηριότητές τους και περνούσαν μαζί μια βαρετή καθημερινότητα. Μπορεί να συνεχίσετε να ταξιδεύετε, να πηγαίνετε για ποτό, να πηγαίνετε σε πάρτι και όλες αυτές τις δραστηριότητες που κάνατε πριν τον γάμο σας.

Μπορεί να αλλάξει: Η καθημερινότητά σας στο σπίτι

Αν δεν έχετε συγκατοικήσει πριν τον γάμο και δεν έχετε μπει στην διαδικασία να γνωρίσετε από πριν πως είναι ο σύντροφός σας στην καθημερινότητά του, τότε σίγουρα θα έχετε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσετε. Θα πρέπει να μπείτε στην διαδικασία αυτή του να λύσετε κάποια θέματα. Πόσο προσωπικό χρόνο χρειάζεται ο καθένας σας. Ποιος θα πλένει τα πιάτα. Ποιος θα μαγειρεύει. Τι περιμένεις από τον σύζυγό σου να σου παρέχει. Το ζευγάρι πρέπει να επικοινωνήσει εξ αρχής για να λύσει αυτά τα θέματα.

όσα πρέπει να ξέρεις πριν τον γάμο

iStock

Συμπερασματικά, θέλεις έναν επιτυχημένο γάμο; Λύσε τα προβλήματα πριν καταλήξεις να κάνεις έναν αποτυχημένο γάμο. Το σημαντικό είναι ο καθένας σας να μπορεί να αναγνωρίσει και να σεβαστεί τι θέτει ο καθένας ως προτεραιότητα στον γάμο και στην συγκατοίκηση. Μην το αφήσεις για μετά, κάν’ το τώρα.

Διαβάστε επίσης:

Η ζωή σου πριν και μετά το γάμο (Photos)

Photo: Wu Jianxiong/ Unsplash