Όταν οι ταινίες μας παραδίδουν μαθήματα για το σεξ

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι γνωστό πως οι ταινίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά η αλήθεια είναι ορισμένες φορές μας παραδίδουν σημαντικά μηνύματα. Ταινίες για τις σχέσεις που μας δίδαξαν πολλά!

Έχουμε δει διάφορες ταινίες για τις σχέσεις περισσότερο ή λιγότερο καλές. Ορισμένες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ άλλες πραγματικά μας δίνουν σημαντικά μαθήματα.

Μας έχουν δείξει ότι η πρώτη επαφή μπορεί να είναι αμήχανη ή όχι, ενώ υπάρχουν και ιστορίες αγάπης όπως στο The Notebook που θεωρούμε πως αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες. Αλλά όχι πάντα.

Δηλαδή, ενώ μερικές ταινίες απεικονίζουν το σεξ και τις σχέσεις λανθασμένα, υπάρχουν μερικές που πραγματικά δείχνουν ρεαλιστικά πώς είναι οι σχέσεις.

Σε ταινίες βλέπουμε πως το σεξ είναι περίπλοκο, ότι δεν είναι όλα τέλεια και μερικές φορές μπορεί να είναι σκέτη καταστροφή.

Όσα μας δίδαξαν οι ταινίες για τις σχέσεις

Η συγκατάθεση είναι απλή

Θα μου πεις πως εννοείται πως πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση και από τις δύο μεριές. Ωστόσο, σε πιο μικρές ηλικίες δεν είναι τόσο κατανοητό.

Το σεξ πρέπει να έχει τη συγκατάθεση δύο ατόμων και να μη γίνεται υπό τη μορφή πίεσης ή όταν ο ένας από τους δύο δεν είναι ακριβώς σίγουρος. Για παράδειγμα, όταν κάποιος είναι μεθυσμένος ίσως δεν μπορεί να συναινέσει και ίσως μπορεί να μη το θέλει.

Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να το αποφύγεις. Κι αύριο μέρα είναι!

ταινίες για τις σχέσεις

Αργά και σταθερά

Στις ταινίες ερωτικού περιεχομένου μπορεί να βλέπουμε πως το σεξ γίνεται πάντα βιαστικό, έντονο, με πάθος, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Όταν το κάνεις αργά και σταθερά -θυμήσου την ταινία Friends With Benefits- μπορεί να είναι επίσης, καλό, διασκεδαστικό και να το απολαύσεις περισσότερο.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κλαις όταν βλέπεις συγκινητικές ταινίες!

Σεξ στο πρώτο ραντεβού

Η ταινία How Lose A Guy in 10 Days μπορεί να σε διδάξει πολλά για τις σχέσεις και τα ραντεβού.

Το σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι κάτι που απασχολεί κυρίως πολλές γυναίκες. Δεν υπάρχουν “κανόνες” για αυτό, ούτε σωστό ή λάθος.

Μπορείς να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πάει κάτι στραβά στη σχέση. Από την άλλη, μπορείς να περιμένεις όσο θέλεις αν δεν νιώθεις έτοιμος.

Οι κανόνες αυτοί είναι αυθαίρετοι.

Μια γεμάτη σχέση δεν βασίζεται μόνο στο σεξ

Υπάρχουν αρκετές ρομαντικές κωμωδίες στις οποίες δεν υπάρχει το σεξ, δεν συζητούν καν για το σεξ.

Μια γεμάτη σχέση δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει το σεξ και το ενδιαφέρον σου για ένα άτομο δεν χρειάζεται να βασίζεται μόνο στο σεξ.

Κάνε αυτά που νιώθεις και θεωρείς εσύ σωστά για σένα όχι τις προσδοκίες και όλα αυτά που νομίζεις πως πρέπει να περιλαμβάνει μια σχέση.

ταινίες για τις σχέσεις

Προφύλαξη

Δεν χρειάζεται μια ταινία για να σου το διδάξει αλλά σου το υπενθυμίζει.

Θα μου πεις χρειάζεσαι σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; Ναι ορισμένοι τη χρειάζονται καθώς ξεχνούν και τα βασικά, όπως είναι η προφύλαξη. Κι αυτό αφορά και τα δύο φύλα, καθώς και οι γυναίκες έχουν την ευθύνη να έχουν προφυλακτικά μαζί τους.

Διαβάστε επίσης:

5 αγαπημένες ταινίες για να δει όλη η οικογένεια μαζί!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved