Όταν χωρίζεις με το αγόρι σου χωρίζεις και με τους φίλους του;

LIKE US ON FACEBOOK

Σίγουρα θα έχεις μπει και εσύ σε αυτή τη διαδικασία. Είσαι με έναν άνθρωπο για κάποιο διάστημα, έρχεσαι κοντά όχι μόνο μαζί του αλλά και με τους φίλους του. Ατελείωτα βράδια, πολλές στιγμές που περάσατε μαζί. Βόλτες, εκδρομές, πάρτι και βουτιές στην θάλασσα είναι λίγα από αυτά που περάσατε μαζί. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους και η ζωή σου αλλάζει;

Ένας χωρισμός πολλοί λένε ότι είναι ένας μικρός θάνατος. Ίσως είναι αλήθεια αυτό γιατί πολλές στιγμές στην καθημερινότητά σου θα αλλάξουν. Μπορεί να ψάχνεις τρόπους να ξεπεράσεις αυτόν τον χωρισμό. Μερικές φορές, όμως, έχεις έρθει τόσο κοντά με τους φίλους του – και ποιος μπορεί να σε κρίνει- που μετά τον χωρισμό, αυτό είναι το θέμα που σε απασχολεί.  Στο μυαλό σου θα γυρνάνε διάφορες ερωτήσεις. Μπορώ να παραμείνω φίλη με τους φίλους του πρώην μου; Μπορώ να κάνω παρέα με τους φίλους του πρώην μου; Πόσο εύκολο θα είναι να βγαίνω μαζί τους και να κυκλοφορώ μαζί τους έξω; Και κατά πόσο αυτό θα το δεχτεί ο πρώην σύντροφός μου;

Μπορεί να τους γνώρισες μέσω του πρώην συντρόφου σου. Μπορεί να έκανες πολύ καλή παρέα με τους φίλους του πρώην σου. Ωστόσο αν εσύ θέλεις να κρατήσεις επαφή, ποιος είναι αυτός που μπορεί να σε εμποδίσει; Αρκεί βέβαια να κάνεις παρέα μαζί τους επειδή το θέλεις και όχι έχοντας στο πίσω μέρους του μυαλού σου κάποιο “ύπουλο” σχέδιο.

Βέβαια να ξέρεις ότι ο πρώην σου μπορεί να ενοχληθεί και να σου κηρύξει πόλεμο. Μπορεί να προσπαθήσει να χειραγωγήσει τους φίλους του και να τους στρέψει εναντίον σου. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις πολύ έντονη αλλαγή στην συμπεριφορά και ίσως ακούσεις λόγια που θα σε πειράξουν.

παρέα με τους φίλους του πρώην

Credits:Freepik

Η επιστημονική άποψη στο αν μπορείς να κάνεις παρέα με τους φίλους του πρώην σου

Οι επιστήμονες, όμως, αποφάσισαν να πάρουν θέση και να μας απαντήσουν: Μπορείς τελικά να κάνεις παρέα με τους φίλους του πρώην σου; Είναι κάτι που θα σου κάνει καλό ή μπορεί να σε καταστρέψει ψυχολογικά περισσότερο;

Οι ψυχολόγοι ανέφεραν ότι πρέπει να κάνεις παρέα με ανθρώπους που υποστηρίζουν εσένα και όχι τον πρώην σου. Το κακό είναι ότι, μόλις, χωρίσεις χρειάζεσαι δίπλα σου ανθρώπους να σε στηρίζουν και να παίρνουν το μέρος σου. Όταν χωρίζεις με τον σύντροφό σου, ίσως χρειαστείς κάποιον που να συμφωνεί μαζί σου και να σου επιτρέπει να μιλάς άσχημα για εκείνον. Δεν χρειάζεσαι κάποιον που να τον στηρίζει. Όσο άδικο και αν είναι αυτό, είναι μια φυσική ανάγκη σου για να ξεπεράσεις τον χωρισμό πιο εύκολα.

Από την άλλη, οι ψυχολόγοι θεωρούν ότι το να βγαίνεις με τους κοινούς φίλους σας, σίγουρα σε κάνει να σκέφτεσαι τον πρώην σου όλο και πιο έντονα. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν το χρειάζεσαι.

Η συνήθεια θα φύγει σταδιακά. Όταν βλέπεις, όμως, συνεχώς τους φίλους του πρώην σου σου έρχονται αναμνήσεις από τις καλές σας στιγμές. Έτσι μπορεί να θέλεις να συνεχίσεις να κάνεις κανονικά παρέα με τους φίλους του πρώην σου, υπάρχει, όμως, η πιθανότητα να σου κάνει περισσότερο κακό απ’ ό,τι νομίζεις.

Μπορεί, λοιπόν, να χρειαστεί να απομακρυνθείς απ’ τους φίλους σου για λίγο διάστημα, τουλάχιστον την διάρκεια που ο χωρισμός είναι ακόμα ένα θέμα που σε πονάει. Αλλά ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές, και μπορεί να νιώσεις πολύ πιο γρήγορα έτοιμα να τους ξαναδείς χωρίς να σου έρθει κάποια επίπονη ανάμνηση στο μυαλό.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο λόγος που σε εγκατέλειψε ο πρώην

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved