Οι γυναίκες είναι πιο χαρούμενες όταν έχουν στο πλευρό τους λιγότερο ελκυστικούς συντρόφους! Είτε είναι παντρεμένες είτε σε σχέση οι γυναίκες είναι πιο χαρούμενες όταν ο καλός τους είναι λιγότερο ελκυστικός. Βέβαια, η ομορφιά είναι και λίγο υποκειμενική αλλά οι έρευνες κατέληξαν σ’ αυτά τα συμπεράσματα!

Αναλυτικότερα, στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 223 νιόπαντρες γυναίκες και τα αποτελέσματα έδειξαν πως ήταν πιο χαρούμενες όταν ο σύζυγός τους ήταν λιγότερο γοητευτικός!

Η μελέτη εξέτασε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που ήταν παντρεμένα μόλις τέσσερις μήνες και μελέτησε τη σχέση μεταξύ μιας γυναίκας με την ελκυστικότητα του συντρόφου τους και τα κίνητρά τους για δίαιτα. Κι όμως!

Ως μέρος της μελέτης, τραβήχτηκε μια φωτογραφία του σώματος κάθε συμμετέχοντα και η ελκυστικότητά τους βαθμολογήθηκε από αξιολογητές του Southern Methodist University.  Στο ίδιο πλαίσιο, τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για τα κίνητρά τους να ακολουθήσουν μια διατροφή.

Η έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Body Image, έδειξε ότι οι γυναίκες οι οποίες ήταν παντρεμένες με έναν -όσο γίνεται αντικειμενικά- γοητευτικό άνδρα είχαν μεγαλύτερα κίνητρα να προσέξουν την κατάσταση του σώματός τους και να ξεκινήσουν κάποια δίαιτα.

«Η έρευνα έδειξε ότι ενδέχεται να υπάρχουν κοινωνικοί παράγοντες, οι οποίοι παίζουν ρόλο στις διατροφικές συνήθειες των γυναικών» δήλωσε η Tania Reynolds, επικεφαλής της έρευνας.

Οι γυναίκες, οι οποίες αντιμετωπίζουν μερικές μορφές ψυχολογικής δυσφορίας, όπως κατάθλιψη, άγχος, κατάχρηση ουσιών, είναι πιo πιθανό να αναπτύξουν πιο ακραίες συμπεριφορές όσον αφορά την απώλεια βάρους.

«Ένας τρόπος να βοηθήσουμε αυτές τις γυναίκες είναι οι σύντροφοι να επιβεβαιώνουν και να υπενθυμίζουν πως «είσαι όμορφη. Σ’αγαπώ σε κάθε βάρος ή σωματότυπο». Ή να μη δίνουν τόση σημασία τελικά στην εξωτερική εμφάνιση αλλά να εστιάζουν σε άλλα χαρακτηριστικά όπως η καλοσύνη και η εξυπνάδα.

Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, και με τους συζύγους.  Σύμφωνα με την έρευνα, τα κίνητρα των ανδρών δεν επηρεάζονται σημαντικά είτε έχουν στο πλευρό τους μια ελκυστική γυναίκα είτε όχι.

Κορίτσια, μήπως πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους;