Οι σχέσεις είναι αρκετά δύσκολες από μόνες τους κι εμείς τείνουμε να τις κάνουμε ακόμα πιο δύσκολες, όταν δεν ξέρουμε τι θέλουμε, όταν ξέρουμε τι θέλουμε αλλά…δεν γίνεται και γενικά όταν δημιουργούμε χωρίς λόγο και αιτία διάφορα σενάρια στο μυαλό μας.

Ένα τέτοιο σενάριο είναι κι όταν έτσι ξαφνικά, από την μια μέρα στην άλλη, αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε μια σχέση με έναν φίλο. Όχι τον καλύτερο φίλο, αυτή είναι μια κατηγορία από μόνη της. Εννοούμε έναν φίλο που δεν έχετε τόσο στενές σχέσεις.

Και ναι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις μια σχέση με φίλο γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να διακινδυνεύσεις να χάσεις όχι μια σχέση, αλλά κάτι πιο σημαντικό, μια φιλία.

Όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις μια σχέση με φίλο:

Ξεκίνα από το φλερτ

Έχεις αποδεχτεί πλέον ότι βλέπεις τον φίλο σου διαφορετικά και τώρα φοβάσαι ότι τα αισθήματα αυτά δεν είναι αμοιβαία και ότι αργά ή γρήγορα κάποιος από τους δυο θα πληγωθεί. Ξεκίνα απλά με φλερτ, ένα αστείο, ένα πείραγμα, δεν μπορεί κάτι θα καταλάβεις.

Σιγουρέψου ότι μπορείτε να έχετε σχέση

Εάν έχεις αρχίσει να ερωτεύεσαι έναν φίλο, καλό θα ήταν να είσαι απολύτως σίγουρη ότι μπορείτε να έχετε σχέση και ότι δεν θα χαλάσει μια φιλία. Ειδικά στην περίπτωση που κάνετε παρέα για αρκετό καιρό, καλό θα ήταν να σκεφτείς εάν αυτή η σχέση έχει μέλλον.

Μην το μοιραστείς με άλλους φίλους

Στην αρχή, μετά αν όλα πάνε καλά μπορείς να το μοιραστείς ελεύθερα. Στην αρχή, όμως τα πράγματα θα είναι περίεργα και άβολα, δεν θα σου πούμε ψέματα. Γι΄αυτό καλύτερα να έχετε πρώτα λίγο χρόνο οι δυο σας, χωρίς τα βλέμματα όλων στραμμένα πάνω σας.

Αποδέξου ότι τα πράγματα θα είναι περίεργα

Το ξαναλέμε, γιατί όντως τα πράγματα στην αρχή θα είναι πολύ περίεργα. Από το πρώτο φιλί μέχρι την πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ, θα υπάρχει πως να το πούμε αυτή η άβολη αίσθηση. Είναι φυσιολογικό, όμως, δεν είναι εύκολη η μετάβαση από μια φιλία σε μια σχέση.

Διαβάστε επίσης:

Τα σημάδια ότι είσαι σε μια σχέση από συνήθεια!

Photo: Unsplash/Toa Heftiba