Είσαι με τον σύντροφό σου στο σπίτι, είστε μαζί σε καραντίνα κι αυτό είναι το ευχάριστο της υπόθεσης. Το δυσάρεστο είναι η καραντίνα από μόνη της… Μια σχέση στο σπίτι… μπορεί να επιβιώσει, όπως θα επιβίωνε κι έξω από αυτό. 

Μια σχέση στο σπίτι, δεν συνεπάγεται απαραίτητα με βαρεμάρα, τσακωμούς, social media, απομόνωση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε παρέα και ίσως να μην τα έχετε σκεφτεί ακόμη.

Σίγουρα θα δείτε τις ταινίες και τις σειρές, θα λιώσετε με τα διάφορα βιντεάκια στο YouTube, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορείτε να κάνετε. Γι’ αυτό σταματήστε να scrollαρετε στα social media και περάστε παραγωγικά τον χρόνο σας.

Τι μπορείς να κάνεις με τον σύντροφό σου στο σπίτι;

Διαβάστε ένα βιβλίο

Όχι, ένα ο καθένας… ένα μαζί! Όποιος έχει πιο καλή φωνή… αναλαμβάνει την ανάγνωση. Ο άλλος απλά χαλαρώνει και το απολαμβάνει. Κι αν κουραστεί ο ένας, αναλαμβάνει ο άλλος.

Διαβάστε ένα βιβλίο μαζί. Θα σας φέρει πιο κοντά, θα περάσετε παραγωγικά την ώρα σας και μετά το βιβλίο, θα πιείτε από ένα ποτήρι κρασί και θα το συζητήσετε.

Δοκιμασμένο, σας λέμε!

σχέση στο σπίτι

Photo: unsplash/Thought Catalog

Κάντε μαζί τις δουλειές του σπιτιού

Θα είναι περισσότερο διασκεδαστικό, θα τις κάνετε καλύτερα και θα τελειώσετε νωρίτερα! Χωρίστε τις δουλειές, όπως θέλετε κι όπως σας αρέσει, βάλτε μουσική και ξεκινήστε!

Και μέσα στην καθαριότητα, μπορείτε να κοιτάξετε λιγάκι και τη διακόσμηση του σπιτιού. Όταν τελειώσετε το σπίτι θα λάμπει και πάλι θα το απολαύσετε με ένα ποτήρι κρασί.

Όλα εκεί καταλήγουν, έτσι;

Κάντε μαζί γυμναστική

Τι περιμένετε; Αφιερώστε περίπου 1 ώρα την ημέρα και κάντε μαζί γυμναστική. Βάλτε τις φόρμες μας, πατήστε play σε ένα video στο YouTube και ξεκινήστε.

Και μετά από αυτό μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί! Τελικά, είναι πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε παρέα!

σχέση στο σπίτι

unsplash/Brooke Winters

Επιτραπέζια και video games

Ήρθε η ώρα να αναμετρηθείτε. Μπορείτε να παίξετε από scrabble, παντομίμα μέχρι και σκάκι. Κι αφού βαρεθείτε τα παραδοσιακά να παίξετε τα αγαπημένα σας video games.

Προσοχή, προσοχή! Έχουν χωρίσει και τα καλύτερα ζευγάρια πάνω σε τσακωμούς για τα παιχνίδια, μην είστε τόσο ανταγωνιστικοί! Κι ας κερδίσει ο καλύτερος!

Κάντε ένα challenge

Όχι, δεν έχουμε βαλθεί να σας χωρίσουμε! Μπορείτε να κάνετε διάφορα challenges και να βγάλετε νικητή. Μπορείτε να κάνετε έναν διαγωνισμό μαγειρικής (βλέπε MasterChef). Φτιάξτε την ίδια συνταγή, στον ίδιο χρόνο. Και βρείτε το τέλειο δώρο για όποιον το κάνει καλύτερα.

Τα challenges είναι πολλά: Μπορείτε να ζωγραφίσετε το ίδιο αντικείμενο κι όποιος είναι πιο κοντά στο πρωτότυπο κερδίζει!

Μου χαρίζεις αυτόν τον χορό;

Γιατί όχι κύριοι; Χορέψτε! Χορέψτε για να βγάλετε όλη την ένταση που έχετε μέσα σας και να έρθετε πιο κοντά. Ο χορός και το τραγούδι (καραόκε κανείς;) είναι ψυχοθεραπεία και τώρα την έχεις ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Ναι, ήρθε η ώρα να σηκωθείτε από τον καναπέ!

Βγείτε ραντεβού

Και το καλύτερο, το αφήσαμε για το τέλος. Βγείτε ραντεβού. Στο σπίτι σας. Φτιάξτε την τέλεια ατμόσφαιρα: Ένα νόστιμο γεύμα, κεράκια, κρασί. Βάλτε τα καλά σας ή “βγείτε” ραντεβού με τις πιτζάμες σας.

Βάλτε τη μουσική που σας αρέσει. Βάλτε στο αθόρυβο τα κινητά σας. Συζητήστε. Όχι μωρέ πάλι για τα οικονομικά σας και για τον κορονοϊό, αλλά για εσάς. Επικοινωνήστε ουσιαστικά. Πείτε πράγματα που ίσως να μην ξέρει ο ένας για τον άλλον. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας. Ανοιχτείτε.

https://www.instagram.com/p/BVme_-ODLz-/?utm_source=ig_embed

Και ξέρετε που θα καταλήξει όλο αυτό… Να περάσετε όμορφα. Και να αγαπιέστε!

Διαβάστε επίσης:

Πώς να απασχολήσεις δημιουργικά το παιδί όταν είναι πολλές ώρες στο σπίτι;