Ξέρουμε πως το να είσαι μακριά από τον σύντροφό σου και να μην μπορείς να τον συναντήσεις δεν είναι ιδανικό. Ωστόσο, μέχρι…. νεωτέρας μην το αφήσεις να σε πάρει από κάτω αφού υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί από απόσταση. Η σχέση στην καραντίνα μπορεί να αποβεί και διασκεδαστική. 

Τι άλλο μπορείς να κάνεις άλλωστε; Προσπάθησε και βρες δημιουργικά πράγματα να κάνεις με τη σχέση σου ώστε να είστε δίπλα ο ένας στον άλλον, αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Και ναι, μπορεί η απόσταση για λίγο να σας κουράσει, να υπάρχουν στιγμές που στεναχωριέστε που δεν μπορείτε να συναντηθείτε αλλά θα το παλέψετε μέχρι τέλους.

Η σχέση στην καραντίνα και όσα μπορείς να κάνεις

Ενώ μιλάτε με FaceTime ή στο skype ή τέλος πάντων σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο με κάμερα και βλέπετε ο ένας τον άλλον, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Όπως;

Φτιάξτε την ίδια συνταγή

Δείτε και ως ένα challenge. Εκείνος σπίτι του, εσύ στο δικό σου. Βάλτε κάμερα και ξεκινήστε να μαγειρεύετε μαζί το ίδιο φαγητό. Δείτε ποια υλικά χρειάζονται και πώς θα φτιάξετε αυτή τη συνταγή που είδατε στο Internet. Και μετά απολαύστε το ίδιο γεύμα, ο καθένας από το σπίτι του.

Δείτε την ίδια σειρά/ταινία

Μπορεί να μην είστε μαζί ξαπλωμένοι στον ίδιο καναπέ να βλέπετε ταινίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να δείτε την ίδια σειρά ταυτόχρονα.

Συντονιστείτε, πατήστε play την ίδια στιγμή και δείτε την ίδια ταινία ή ξεκινήστε μια σειρά. Μπορείτε να συζητήσετε για τη σειρά, την πλοκή, τους χαρακτήρες και να μη νιώθετε μοναξιά.

Τα ποπ κορν είναι απαραίτητα για αυτό το ραντεβού!

σχέση στην καραντίνα

Pexels

Games!

Εντάξει, μπορεί να μην μπορείτε να παίξετε το αγαπημένο σας επιτραπέζιο τώρα που είστε σε απόσταση, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε άλλα παιχνίδια.

Παιχνίδια όπως το “Θάρρος ή αλήθεια” και το “Never Have I Ever” θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά, θα γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον και θα το διασκεδάσετε.

Όταν υπάρχει θέληση και επιθυμία, όλα γίνονται παιδιά!

Διαβάστε ένα βιβλίο

Κι αυτό μπορείτε να το κάνετε παρέα. Αν έχεις ένα βιβλίο που αρέσει και στους δύο, μπορείτε να συνδεθείτε με κάμερα και να ξεκινήσεις την ανάγνωση.

Έτσι, ο χρόνος θα περάσει παραγωγικά και μετά θα έχετε πολλά να συζητήσετε.

Chill

Δεν χρειάζεται πάντα να κάνετε κάτι. Μπορείτε απλώς να είστε στον καναπέ ή στο κρεβάτι, παρέα με ένα ποτήρι κρασί και να τα πείτε. Να μιλήσετε για τις ανησυχίες σας, για το νέο χόμπι που μπορεί να ξεκινήσατε, για το τι θα κάνετε μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος.

Όπως είπαμε… λύσεις υπάρχουν!

Διαβάστε επίσης:

Έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού: Οι δυσκολίες των ζευγαριών

Photo: unsplash/Dollar Gill