Στις μέρες μας, οι περισσότερες σχέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα, κυρίως επικοινωνίας. Τα νέα ζευγάρια χωρίζουν πιο εύκολα, επιλέγοντας την εύκολη λύση, παρά την προσπάθεια να γίνουν καλύτεροι μες τη σχέση τους.

Τέσσερις στους πέντε χωρισμούς των ζευγαριών οφείλονται στο Facebook και γενικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό συμβαίνει, καθώς οι άνθρωποι σήμερα ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο από το να μιλούν ο ένας στον άλλο. Πώς να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου, λοιπόν, όταν υπάρχουν αυτά τα σημερινά προβλήματα;

Για να έχετε μια ευτυχισμένη σχέση, ο χρόνος που περνάτε μαζί δεν πρέπει να μετράται μόνο σε ώρες. Πρέπει να είναι ποιοτικός από το πρωί έως το βράδυ. Κυρίως το βράδυ, μάλιστα, προκειμένου να κοιμηθείτε χαρούμενοι κι όχι τσακωμένοι.

Πώς να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου, λοιπόν, μέσα από μερικές απλές συνήθειες που οφείλεις να υιοθετήσεις τόσο εσύ όσο και το ταίρι σου πριν πάτε για ύπνο!

Μαγειρέψτε και φάτε μαζί

Πώς να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου

Το μαγείρεμα μαζί μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη στο ζευγάρι, όπως μία αίσθηση ισότητας, μάθησης και κοινών αναμνήσεων. Αν και οι δύο συμμετέχετε στην προετοιμασία του γεύματος, κανείς δεν θα κουραστεί, περνώντας ώρες στην κουζίνα και κανείς από τους δύο δεν θα αισθανθεί μόνος του. Μετά την προετοιμασία του γεύματος, είναι επίσης καλό να τρώτε μαζί. Μπορεί να σας φέρει πιο κοντά και να σας δημιουργήσει μια καλύτερη διάθεση. Τρώγοντας μαζί, επικοινωνείτε, αισθάνεστε μια σύνδεση και μοιράζεστε τα νέα και τις ιδέες σας.

Μιλήστε για τα ευχάριστα νέα της ημέρας

Ένα από τα μυστικά για να απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο και μια καλή σχέση είναι να αποφύγετε τις αγχωτικές συζητήσεις που οδηγούν σε καταστάσεις άγχους. Ακόμα κι αν η μέρα δεν ήταν τόσο καλή όσο περιμένατε, μπορείτε πάντα να βρείτε κάτι θετικό να πείτε και να κοιμηθείτε χωρίς αρνητική ενέργεια. Είναι, επίσης, μια καλή ευκαιρία να διατηρήσετε επαφή με τον σύντροφό σας και να γνωρίσετε τη ζωή του έξω από το σπίτι.

Χορέψτε μαζί

Πώς να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου

Ακόμα κι αν είσαι λίγο κουρασμένος στο τέλος της ημέρας, βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι για λίγα λεπτά και κάλεσε τον σύντροφό σου να χορέψει μαζί σου. Μπορείτε, λοιπόν, είτε να πάτε σε ένα πάρτυ, είτε να βάλετε μουσική στο σπίτι και να χορέψετε όσο εσείς θέλετε. Ο χορός μαζί είναι καλός για τη διατήρηση του πάθους σε μια σχέση.

Θυμηθείτε τις πρώτες σας στιγμές μαζί

Πριν πάτε για ύπνο, προσπαθήστε να θυμηθείτε την πρώτη φορά που συναντηθήκατε. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας και το τι αισθανθήκατε. Γελάστε και συζητήστε εκείνες τις πρώτες φορές που βγαίνατε. Είναι χρήσιμο να θυμάστε αυτές τις πρώτες ρομαντικές στιγμές για να αναβιώσει το πάθος σας. Οι κοινές μνήμες σας ενώνουν και κάνουν αυτές τις ευχάριστες στιγμές να επιστρέψουν ξανά στο μυαλό σας.

Κάντε μασάζ

Πώς να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου

Σύμφωνα με έρευνα, τα ζευγάρια που κάνουν συχνά μασάζ ο ένας στον άλλο αισθάνονται πιο ευτυχισμένα. Αυτό βελτιώνει την ευημερία και μειώνει το άγχος. Ένα μασάζ 15 λεπτών για όλους, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, είναι πολύ αποτελεσματικό για την ψυχική και σωματική υγεία. Άλλωστε, αισθάνεσαι καλύτερα δίνοντας και λαμβάνοντας ένα μασάζ.

Να κοιτιέστε στα μάτια

Η οπτική επαφή είναι τόσο δυνατή, ώστε σας επιτρέπει να αισθάνεστε πιο έντονα το σύντροφό σας. Μια αόρατη ενεργειακή σύνδεση εμφανίζεται όταν κοιτάτε ο ένας τον άλλο. Αυτό αυξάνει τη χαλάρωση, αλλά και τη συναισθηματική σας σύνδεση. Μπορείς απλά να καθίσεις μπροστά από τον σύντροφό σου, να τον κοιτάξεις στα μάτια και να προσπαθήσεις να διαβάσεις τα συναισθήματά του.

Δείξε την ευγνωμοσύνη σου

Σύμφωνα με την επιστήμη, η ευγνωμοσύνη δεν είναι μόνο μια πράξη, αλλά και μια μορφή γενναιοδωρίας και φιλικότητας. Η έκφραση ευγνωμοσύνης ενισχύει το “μαζί” και, επιπλέον, μπορείτε να εκφράσετε αυτό το συναίσθημα με διαφορετικούς τρόπους.

Πριν κοιμηθείτε, ευχαρίστησε τον σύντροφό σου για το μεσημεριανό γεύμα ή τη φροντίδα των παιδιών ή ακόμα και για το τηλεφώνημα που σου έκανε. Μπορείς να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου προετοιμάζοντάς του ένα ζεστό μπάνιο, κάνοντας ένα τσάι ή φροντίζοντας την άνεση του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η σχέση σας έτσι θα ενισχυθεί.

Πηγαίντε για ύπνο την ίδια ώρα

Πώς να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου

Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα αν τα ζευγάρια έχουν διαφορετικό πρόγραμμα μέσα στην ημέρα. Αυτά, όμως, τα ζευγάρια έχουν γενικά περισσότερες συγκρούσεις, δαπανούν λιγότερο χρόνο μαζί και έχουν λιγότερο συχνή σεξουαλική δραστηριότητα. Χάνουν την οικειότητα και τη σύνδεσή τους που μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση.

Γι ‘αυτό, για να διατηρηθεί η ζεστασιά της σχέσης και να μην αισθάνεστε μόνοι, πρέπει να πηγαίνετε στο κρεβάτι ταυτόχρονα. Αν πηγαίνετε μαζί για ύπνο, θα ενισχύσετε τους δεσμούς της σχέσης σας και θα αποβάλλετε κάθε αρνητική σκέψη, μόλις αγκαλιαστείτε.

Μην ξεχνάς, λοιπόν, ότι πριν κοιμηθείς, οφείλεις να ασχοληθείς με τον σύντροφό σου, ακόμα κι αν η μέρα σου ήταν δύσκολη. Έστω και λίγα λεπτά να αφιερώσεις στη σχέση σας θα την κάνεις σίγουρα πιο υγιή και δυνατή.

Μια αγκαλιά και ένα γλυκό φιλί είναι αρκετά, ώστε να κλείσει όμορφα η μέρα και για τους δυο σας!

Διάβασε ακόμα:

Μόνο τα πιο δυνατά ζευγάρια περνάνε το 3ο στάδιο της αγάπης! Ναι, υπάρχουν στάδια!

Photo: pixabay.com, Photo: iStock