Είναι πολύ σημαντικό με τη νέα αυτή χρονιά να θέσεις τους δικούς σου προσωπικούς στόχους. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τον σύντροφό σου και να υπάρχουν κοινοί στόχοι ως ζευγάρι που θα θέσετε εσείς από κοινού για τη νέα χρονιά. 

Αυτό που έχετε ουσιαστικά να κάνετε είναι να μιλήσετε και να συμφωνήσετε στο τι θα θέλατε να πετύχετε σαν ζευγάρι μέσα σ’ αυτή τη χρονιά. Μιλάμε για πράγματα που θέλετε να κάνετε μαζί, αλλά και για ζητήματα συμπεριφοράς και συνηθειών που θα μπορούσατε να βελτιώσετε από κοινού.

Ποιοι είναι οι στόχοι ως ζευγάρι που πρέπει να θέσετε άμεσα;

Μια κοινή δραστηριότητα

Μπορείτε με τον σύντροφό σου να αρχίσετε μια δραστηριότητα μαζί, όπως χορό, yoga, τένις ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. Μπορείτε, ακόμα, να επιλέξετε να μάθετε μαζί μια ξένη γλώσσα, να ξεκινήσετε τον εθελοντισμό ή να γραφτείτε σε μια σειρά από σεμινάρια για κάτι που ενδιαφέρει και τους δυο σας. Με αυτό τον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά και θα κάνετε κάτι μαζί.

Καλύτερη επικοινωνία

Βάλτε ως στόχο να έχετε ακόμα καλύτερη επικοινωνία και συνεννόηση τη νέα χρονιά. Να μην τσακώνεστε γιατί ο ένας δεν έστειλε στον άλλο ή γιατί “χαθήκατε” στη συνεννόηση. Η σωστή επικοινωνία είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια σχέση.

Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο

Είτε πρόκειται για ένα ταξίδι είτε για ένα project που θέλετε να κάνετε μαζί είναι πολύ ωραίο σε κάθε περίπτωση να θέτετε μαζί ένα μακροπρόθεσμο στόχο. Είναι κάτι που θα έχετε και οι δύο να περιμένετε και να σχεδιάζετε από κοινού.

Προτεραιότητες

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας στη σχέση σας; Να βγαίνετε πολλά και συχνά ραντεβού; Να μιλάτε περισσότερο και πιο ουσιαστικά; Να βγαίνετε σε ποιοτικά μέρη, όπως στο θέατρο; Το κάθε ζευγάρι έχει τις δικές του προτεραιότητες και καλό θα ήταν να βάλετε κι εσείς τη δικές σας για τη νέα χρονιά.

Stop σε μια κακή συνήθεια

Όλοι μας έχουμε κάποιο αρνητικό στοιχείο, ακόμα και σε μια σχέση. Άλλοι είναι πιο νευρικοί, επιθετικοί, άλλοι πιο αδιάφοροι κι άλλοι κάνουν κάτι που εκνευρίζει ή δεν αρέσει στον σύντροφό τους. Δεν είναι κακό, ούτε παράλογο, όμως καλό θα είναι να τα συζητάτε μαζί και να βρίσκετε από κοινού μία λύση που θα ικανοποιεί και τους δυο σας.

Στόχος σας για τη νέα χρονιά; Να βελτιώσετε και να ανανεώσετε τη σχέση σας!

Διάβασε ακόμα:

Η δραστηριότητα που πρέπει να κάνεις με το σύντροφό σου και θα σας φέρει πιο κοντά!

Photo: Unsplash/@savwalts