Μετά από 72 χρόνια γάμου, η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος παραμένουν μαζί κι αγαπημένοι. Έχουν περάσει μια ζωή μαζί και αυτό τους έχει κάνει να είναι πιο ενωμένοι από ποτέ. Η αγάπη και ο σεβασμός που δείχνουν ο ένας προς τον άλλον αποτελούν προτεραιότητα στη σχέση τους απ’ την πρώτη στιγμή.

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά όταν ήταν παιδιά, το 1934 στο βασιλικό γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας και της Δανίας με τον Πρίγκιπα Γεώργιο. Μέχρι το 1946, το ζευγάρι είχε ερωτευτεί, ενώ ανακοίνωσαν δημόσια τον αρραβώνα τους στις 9 Ιουλίου 1947.

Μπορεί να έχουν περάσει πολλές φάσεις στη σχέση τους, να είχαν τα πάνω και τα κάτω τους, να ήρθαν αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις, αλλά η αγάπη τους δεν σταμάτησε ποτέ. Ίσα ίσα με την πάροδο των χρόνων έγινε ακόμα πιο δυνατή.

Τόσο η Βασίλισσα όσο και ο Πρίγκιπας έχουν μιλήσει για το πώς τα τέσσερα παιδιά τους και τα κοινά τους καθήκοντα τους έχουν φέρει πιο κοντά.

Ο Πρίγκιπας William το 2012 είχε δηλώσει το 2012 για τους παππούδες του:

Την κάνει να γελάει επειδή κάποια πράγματα που λέει και κάνει και ο τρόπος που βλέπει τη ζωή είναι λίγο διαφορετικός απ’ τον δικό της και μαζί κάνουν το τέλειο ζευγάρι!

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές απ’ τις ατάκες που έχει πει κατά καιρούς η Βασίλισσα Ελισάβετ για τον σύζυγό της που αποδεικνύουν την αγάπη της!

72 χρόνια μαζί η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος κι αυτές είναι οι ατάκες που έχει πει για εκείνον!

  • «Χρησιμοποιώ αυτή την ευκαιρία για να αναφέρω τη δύναμη που αντλώ από την οικογένειά μου. Ο Δούκας του Εδιμβούργου έχει κάνει μια ανεκτίμητη συμβολή στη ζωή μου τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ έχει κάνει τόσες πολλές φιλανθρωπίες και δωρεές», είχε πει κατά τη διάρκεια ομιλίας της τον Ιούνιο του 2002.
  • «Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών ως Βασίλισσα, η στήριξη της οικογένειάς μου ήταν μεγαλύτερη απ’ αυτή που περίμενα. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος αρνείται κάθε κομπλιμέντο, είναι όλα αυτά τα χρόνια η δύναμη και ο οδηγός μου», είχε πει σε ομιλία της στο Westminster Hall τον Μάρτιο του 2012.
  • «Συμπεριφερόμαστε σαν να ανήκουμε ο ένας στον άλλον εδώ και χρόνια», φέρεται να είχε πει η Βασίλισσα το 1947, σε ένα γράμμα προς τους γονείς της μετά τον γάμο της με τον Φίλιππο.
  • «Εάν με ρωτάτε πώς μου φαίνεται η οικογένειά μου μετά από 25 χρόνια γάμου, θα απαντούσα με την ίδια απλότητα: Είμαι αφοσιωμένη», είχε πει το 1972.
  • «Συζητήσαμε την ομιλία μου με τον Πρίγκιπα Φίλιππο προηγουμένως, και όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι απόψεις τους εκφράστηκαν με πολύ ειλικρινή τρόπο», είχε πει σε ομιλία της σε επέτειο του γάμου τους.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος μας δίνουν ένα μάθημα για το πώς η αμοιβαία υποστήριξη και η σκληρή δουλειά κι απ’ τις δύο πλευρές μπορεί να είναι το μυστικό της επιτυχίας μιας σχέσης! Όπως καταλαβαίνεις, για να παραμείνεις παντρεμένος για 72 χρόνια χρειάζεται πολλή αγάπη. Αλλά και κάποια άλλα επιπλέον υλικά!

Δες ακόμα:

Η καθημερινότητα της Βασίλισσας Ελισάβετ είναι πιο δύσκολη απ’ ότι πιστεύαμε