Οι ανασφάλειες σε μια σχέση μπορεί να την καταστρέψουν. Αλλά πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο, είναι καλό να τις καταπολεμήσεις. Γιατί απλά έχεις τη δύναμη για να το κάνεις. 

Οι ανασφάλειες σε μια σχέση και οι αμφιβολίες μπορεί να υπάρχουν και ίσως να σου τις δημιουργεί ο σύντροφός σου.

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να εντοπίσεις την πηγή του “κακού” και να το συζητήσεις μαζί του. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν σου τις δημιουργεί ο καλός σου και υπάρχουν σε σένα;

Μπορεί να αντιμετωπίζεις ανασφάλειες σε μια σχέση και να τη δηλητηριάζεις χωρίς να το γνωρίζεις. Και τελικά καταλήγεις να κάνεις κακό στον εαυτό σου.

Ποιες είναι οι πιο κοινές ανασφάλειες σε μια σχέση;

Αμφιβολίες ότι είναι υγιής

Διαρκώς αμφισβητείς αυτό που έχεις -χωρίς απαραίτητα να εκδηλώνεις κάτι- και νιώθεις πως δεν θα κρατήσει για πολύ. Σκέφτεσαι διαρκώς πως όταν περάσει λιγάκι ο χρόνος, όλο αυτό θα γίνει πιο θαμπό, θα φύγει ο ενθουσιασμός και ο έρωτας και ο σύντροφός σου θα σταματήσει να σε αγαπά.

Αντί να κάνεις διαρκώς τέτοιες σκέψεις γιατί δεν το ζεις; Χάνεις το τώρα και αυτό το τώρα μια φορά το ζεις.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν ξεκινάς μια σχέση μετά τα 40

ανασφάλειες σε μια σχέση

unsplash

Ανησυχείς για τις αλλαγές στους στόχους, τις προσδοκίες και τις αξίες

Ανησυχείς και αγχώνεσαι πως κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο -συνήθως ο σύντροφός σου- θα αλλάξει τις προσδοκίες του, θα θέλει κάτι άλλο, θα ιεραρχήσει διαφορετικά τις αξίες και τις προτεραιότητές του.

Σκέφτεσαι: Κι αν αποφασίσει ότι δεν θέλει παιδί; Κι αν θέλει να μετακομίσουμε σε άλλη πόλη; Κι αν δεν θέλει γάμο;

Δώσε λίγο χρόνο. Είμαστε άνθρωποι και εξελισσόμαστε. Δεν χαίρεσαι τη σχέση αλλά ζεις στην αβεβαιότητα και την αμφιβολία.

Φοβάσαι ότι ξαφνικά θα σε αφήσει

Ζεις με τον φόβο πως μια μέρα ξαφνικά θα σε αφήσει. Είναι ένας φόβος που πολλοί αντιμετωπίζουν.

Αυτό συνήθως το βιώνεις επειδή μπορεί να είχες μια άσχημη εμπειρία στο παρελθόν ή πηγάζει από αυτά που έχεις παρατηρήσει για τις σχέσεις τριγύρω σου ή ακόμη και για τους γονείς σου και το πώς ανταποκρίθηκαν στις δικές σου ανάγκες.

ανασφάλειες σε μια σχέση

Photo: Becca Tapert/ Unsplash

Όταν έχεις διαρκώς αμφιβολίες και ανασφάλειες σε μια σχέση, τότε βάζεις “φρένο” στον ίδιο σου τον εαυτό και στο συναίσθημά σου. Δεν αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο να το ζήσει, αλλά πάντα σκέφτεσαι “τι κι αν…”. Νιώθεις ότι δεν θέλεις να το ζήσεις γιατί μπορεί να απογοητεύτεις.

Κι αυτά, όμως, μέσα στη ζωή είναι.

Διαβάστε επίσης:

Τα σημάδια ότι δεν είσαι ευτυχισμένη σε μια υγιή σχέση

Photo: Pexels