Οι πιο ειλικρινείς λόγοι που μια γυναίκα απατά

LIKE US ON FACEBOOK

Οι λόγοι που μια γυναίκα απατά είναι πολλοί, όπως και για κάθε άνδρα. Η απιστία είναι κάτι που όλους μας πονά, ειδικά όταν εσύ είσαι το “θύμα”. Ωστόσο, πάντα υπάρχει ένας λόγος που κρύβεται από πίσω και ίσως θέλεις να τον ανακαλύψεις.

Είτε ανακάλυψες μόνος σου ότι ο σύντροφός σου σε απατά είτε ο σύντροφός σου στο αποκάλυψε, γκρεμίζεται η εμπιστοσύνη και η ελπίδα σου. Και σίγουρα κανείς δεν θέλει να βρεθεί σε αυτή τη θέση ενώ όταν σου συμβαίνει δεν σταματάς να αναρωτιέσαι το “γιατί”.

Πολλές φορές επιρρίπτεις ευθύνες στον εαυτό σου κι άλλες στον σύντροφός σου. Ωστόσο, αυτός που απατά είναι αυτός που πήρε την απόφαση να το κάνει και ίσως θα έπρεπε να του δοθεί το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, ασχέτως με το τι τον οδήγησε σε αυτήν την πράξη.

Και όσον αφορά τις γυναίκες;

Αυτοί είναι οι λόγοι που απατά μια γυναίκα

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Ναι, σ’ αυτήν την περίπτωση δεν φταίει ο άντρας αν και ίσως δεν είναι τόσο υποστηρικτικός και δεν δείχνει τόσο την αγάπη του… αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μια γυναίκα μπορεί να απατήσει επειδή έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και θέλει κάποιος να την ενισχύσει.

Η “παράνομη” σχέση της μπορεί να την κάνει να νιώθει sexy, επιθυμητή αλλά κατά βάθος μέσα της δεν νιώθει απολύτως καλά με αυτό.

Βαρεμάρα

Σε αυτήν την περίπτωση δεν εννοούμε ότι ο άνθρωπος που έχει απέναντί της είναι βαρετός, αλλά ίσως η ίδια να έχει βαρεθεί τη ζωή της. Μπορεί να νιώθει πως χρειάζεται κάτι καινούργιο. Μπορεί να μην είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά της, μπορεί να έχει κουραστεί με τα παιδιά και τις δουλειές στο σπίτι. Ίσως την έχει κουράσει το γεγονός ότι μεγαλώνει και νοσταλγεί μια άλλη ζωή.

Πολλές φορές το να νιώθεις κενός μέσα σου σε οδηγεί σε κακές αποφάσεις. Δεν πρόκειται για μια καλή δικαιολογία -δεν υπάρχουν άλλωστε καλές δικαιολογίες- αλλά ίσως είναι ένας λόγος που πρέπει να ληφθεί υπόψιν.

λόγοι που μια γυναίκα απατά

Photo: stocksnap.io/Redd Angelo

Ρομαντισμός

Οι γυναίκες λαχταρούν τον ρομαντισμό στη ζωή τους. Ο κάθε άνθρωπος και η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική αλλά πολλές επιθυμούν έντονα και χρειάζονται τον ρομαντισμό στη ζωή τους.

Έτσι, όταν η σχέση τους δεν έχει κανέναν ρομαντισμό ίσως τον αναζητήσουν αλλού, κάπου που θα τους κάνει να νιώσουν σαν σε ταινία. Κι ενώ θα μπορούσε να ζητήσει τον ρομαντισμό που ψάχνει από τον σύντροφό της και να επικοινωνήσει ανοικτά μαζί του, επιλέγει την απιστία.

Η επιστήμη έχει τη δική της… εκδοχή: Αυτή είναι η μοναδική αιτία απιστίας .

Θέλει να “αποδράσει”

Από τι; Θέλει να αποδράσει από έναν σύζυγο που ίσως είναι εθισμένος στο αλκοόλ ή άλλες αρνητικές συμπεριφορές. Δεν είμαστε όλοι τόσο δυνατοί ώστε να βοηθήσουμε τον άνθρωπό μας ή να βρούμε μια λύση και καταφεύγουμε στην απιστία. Σαν να έχουμε διπλή ζωή.

Εθιστική συμπεριφορά

Από την άλλη, ίσως η γυναίκα είναι αυτή που έχει μια εθιστική συμπεριφορά, στο σεξ, στην προσοχή, στο shopping, οπουδήποτε. Αν υπάρχουν τέτοια σημάδια, τότε ίσως υπάρχει ένα βαθύτερο θέμα. Σε αυτήν την περίπτωση, η αναζήτηση βοήθειας από έναν ειδικό, πραγματικά μπορεί να σώσει το ζευγάρι.

λόγοι που μια γυναίκα απατά

Photo: stocksnap.io/ Kristin Hardwick

Κρίση ηλικίας ή… ορμόνες

Μπορεί η γυναίκα να περνά μια κρίση ηλικίας. Άλλωστε δεν έχουν μόνο οι άνδρες το δικαίωμα να πανικοβάλλονται επειδή μεγαλώνουν, αλλά συμβαίνει στους περισσότερους.

Μπορεί να νιώθει περίεργα, αφού γέννησε, μπορεί να έχει μια σοβαρή περίπτωση κατάθλιψης μετά τη γέννα και να νιώθει ότι χάνει τον εαυτό της μέρα με τη μέρα.

Νιώθει παραμελημένη

Αν ο σύντροφός της την παραμελεί, την αγνοεί και δεν την έχει στη ζωή σου, τότε θα βρει κάπου αλλού την σύνδεση, την επικοινωνία και την οικειότητα που αναζητά.

λόγοι που μια γυναίκα απατά

Unsplash/Alan Labisch

Η απιστία δεν είναι και τόσο απλή. Είναι μια σειρά από παράγοντες, από θέματα, από την έλλειψη επικοινωνίας, που απομακρύνει τον έναν σύντροφο από τη σχέση. Και πραγματικά, τις περισσότερες φορές κάποιος απατά επειδή νιώθει δυσαρεστημένος με τον εαυτό του.

Υπάρχουν “τρύπες” που το άτομο προσπαθεί να γεμίσει.

Διαβάστε επίσης:

Τελικά πόσο διαφέρει η συναισθηματική απιστία απ’ το κέρατο με τη «βούλα»;

Photo: stocksnap.io/ Garon Piceli
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved