Οι ενδείξεις ότι ο έρωτας σου έχει περάσει, σύμφωνα με τους ειδικούς

LIKE US ON FACEBOOK

Οι ενδείξεις ότι ο έρωτας σου έχει περάσει, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι λίγο-πολύ αυτές που θα περίμενες, αλλά κι αυτές που ενώ βλέπεις ξεκάθαρα μπροστά σου, κάνεις ότι δεν ξέρεις ή θέλεις να τις αγνοείς.

Αρχικά, οι ειδικοί επισημαίνουν πως το γεγονός ότι ο έρωτας σου έχει περάσει δεν είναι το ίδιο με όταν δεν είσαι ευτυχισμένη μέσα σε μια σχέση. Σύμφωνα με τη σύμβουλο γάμου, Jane Greer, όταν δεν είσαι ευτυχισμένη απ’ τη σχέση σου, σημαίνει ότι ο σύντροφός σου δεν ικανοποιεί ορισμένες ανάγκες σου, αλλά πρόκειται για κάτι που με τον χρόνο, την προσπάθεια και την επικοινωνία μπορεί να διορθωθεί.

Ποια είναι τότε, σύμφωνα με την ίδια, τα σημάδια ότι ο έρωτας σου έχει περάσει;

Δεν θέλεις να περνάς πλέον χρόνο μαζί του

Η έλλειψη ενδιαφέροντος είναι η πηγή όλων των κακών. Δεν θέλεις να περνάς χρόνο με τον σύντροφο σου, δεν σε απασχολεί πού είναι και τι κάνει, περνάνε μέρες ολόκληρες χωρίς να τον πάρεις ένα τηλέφωνο και όλα αυτά χωρίς καθόλου τύψεις κι ενοχές. Μήπως σταμάτησαν να σε ενδιαφέρουν οι δραστηριότητες του συντρόφου σου ή μήπως απλά ανακάλυψες ότι δεν έχετε κανένα κοινό μεταξύ σας;

Νιώθεις ότι σου είναι βάρος

Και το φορτίο είναι βαρύ, γιατί δεν ξέρεις τι να κάνεις για να σταματήσεις να νιώθεις με αυτό τον τρόπο. Εάν η ιδέα του να περνάτε χρόνο μαζί δεν σου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική, το επόμενο στάδιο είναι να βγαίνεις μαζί του απλά επειδή πρέπει. Σύμφωνα με την Greer, αυτό μπορεί να σε κάνει να νιώθεις τύψεις που βγαίνεις με το συγκεκριμένο άτομο, ενώ στην πραγματικότητα δεν το θέλεις και θα προτιμούσες εκείνη τη στιγμή να κάνεις κάτι άλλο. Κι αφού δεν μπορείς να είσαι ο αληθινός κι αυθεντικός σου εαυτός, σου είναι ακόμη πιο δύσκολο να είσαι κοντά του.

πώς να χωρίσεις

Σε ενοχλεί η συμπεριφορά του

Όταν αρχίζουν να αλλάζουν τα συναισθήματά σου για τον σύντροφο σου, αρχίζει να σε ενοχλεί και το παραμικρό στη συμπεριφορά του. Μικρά πράγματα που μπορεί στην αρχή της σχέσης σας να μην τα παρατηρούσες, τώρα σε ενοχλούν. Είναι ίσως το πρώτο σημάδι που μπορείς να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι όταν δεν είσαι πλέον ερωτευμένη μαζί του.

Δεν κάνετε πια συζητήσεις με νόημα

Το κλειδί για κάθε επιτυχημένη σχέση είναι η επικοινωνία και γι’ αυτό τον λόγο όταν αυτή «χάνεται», παρουσιάζονται και τα πρώτα προβλήματα. Δεν κάνεις πια συζητήσεις με νόημα με τον σύντροφό σου ή μάλλον δεν βρίσκεις το νόημα να μιλήσεις μαζί του, να μοιραστείς τις σκέψεις και ό,τι σε απασχολεί μαζί του, ενώ δεν προσπαθείς καν να ακούσεις τη δική του άποψη σε ορισμένα θέματα. Με άλλα λόγια, έχεις παρατήσει κάθε προσπάθεια.

Photo: Unsplash/Milan Popovic

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved