Ο πιο ευγενικός τρόπος να απορρίψεις κάποιον με ένα μήνυμα!

LIKE US ON FACEBOOK

Η απόρριψη δεν αρέσει σε κανέναν και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κανείς δεν θέλει να τον απορρίπτουν, αλλά το χειρότερο είναι να σε αφήνουν με… ερωτηματικά και αμφιβολίες. Πώς να απορρίψεις κάποιον ευγενικά;

Πώς να απορρίψεις κάποιον ευγενικά και μέσω μηνύματος; Στην εποχή που οι περισσότεροι σου στέλνουν μηνύματα στο Instagram, στο Messenger ή στο Tinder, είναι πιο εύκολο από ποτέ αλλά πρέπει να δώσεις προσοχή καθώς μερικές φορές είναι… tricky.

Φυσικά, εξαρτάται πάντα απ’ την περίπτωση. Αν για παράδειγμα, πρόκειται για κάποιον άγνωστο που σου στέλνει μηνύματα στο Instagram, τότε δεν είσαι και υποχρεωμένη να απαντήσεις. Ευτυχώς, μπορείς να τον αγνοήσεις ή ακόμη και να τον μπλοκάρεις αν είναι ενοχλητικός.

Αλλά στην περίπτωση που το πρόσωπο σου είναι γνωστό, αλλά δεν σου κινεί το ενδιαφέρον πώς μπορείς να του δώσεις το σημάδι ότι δεν ενδιαφέρεσαι με ένα απλό μήνυμα;

Πώς να απορρίψεις κάποιον ευγενικά με ένα μήνυμα;

«Εκτιμώ το ενδιαφέρον σου»

Συνήθως όταν κάποιος σου στείλει μήνυμα και θέλει άμεσα να σε φλερτάρει θα σου κάνει κάποιο κομπλιμέντο. Μια, δύο, “χ” και “ψ” φορές…

Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ, είναι να του πεις πως εκτιμάς πολύ το ενδιαφέρον του προς το πρόσωπό σου αλλά! Μπορείς να του πεις ότι τον ευχαριστείς και αυτό που σου λέει είναι πολύ γλυκό και ευγενικό. Κι αν το προχωρήσει και σε φλερτάρει ακόμη πιο έντονα ή σου ζητήσει να βρεθείτε, τότε μπορείς απλά να του πεις πως δεν νιώθεις πως υπάρχει κάποια σύνδεση ή κάποια επικοινωνία μεταξύ σας.

Μην ξεχνάς να φέρεσαι στον άλλον, όπως σου θέλεις να σου φέρονται.

Απλό, λιτό κι απέριττο

Μπορεί να είναι λίγο αμήχανο το να είσαι ξεκάθαρος κι ευθύς σε αυτό που θέλεις να πεις, αλλά είναι πέρα για πέρα σημαντικό. Ουσιαστικά, βοηθά το άλλο άτομο να καταλάβει ότι πρέπει να προχωρήσει.

Δεν οφείλεις σε κανέναν καμία εξήγηση πέρα από ένα απλό “όχι”. Αν κάποιος είναι ώριμος, θα λάβει το μήνυμα και εσύ δεν είσαι υπεύθυνος για το πώς θα αντιδράσει. Αλλά να είσαι ξεκάθαρος χωρίς να τον αφήνεις με αμφιβολίες.

Να είσαι υποστηρικτικός

Σίγουρα δεν χρειάζεται να πεις όλους τους λόγους για τους οποίους δεν ενδιαφέρεσαι. Ανεξαρτήτως, όμως, του πώς απαντάς, δεν είναι ευχάριστο για το άλλο πρόσωπο, επομένως δείξε λίγη συμπόνια!

Είναι διαφορετικό να πεις “δεν ταιριάζουμε εμείς οι δύο” ή “δεν έχουμε κοινά σημεία” και διαφορετικό να πεις “δεν μου κάνεις” ή “δεν κάνεις για εμένα”. Στην πρώτη περίπτωση, κάνεις λίγο πιο απαλή την απόρριψη και δείχνεις πως δεν έχεις κάποιο προσωπικό θέμα με το άλλο άτομο, απλά δεν θεωρείς πως ταιριάζετε.

Να θυμάσαι: Δεν είναι όλοι αρκετά ώριμοι ώστε να διαχειριστούν μια ευγενική αλλά άμεση απόρριψη. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεσαι είτε online είτε στις face to face διαπροσωπικές σου σχέσεις. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ευγενικός και αληθινός!

Κι αν είσαι εσύ αυτός που απέρριψαν, δες τι μπορείς να κάνεις:

Αυτά πρέπει να κάνεις για να ξεπεράσεις μια απόρριψη σύμφωνα με ειδικούς!

Photo: unsplash/Priscilla Du Preez
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved