Ο φόβος του χωρισμού οδηγεί σε χωρισμό και είναι τσεκαρισμένο!

LIKE US ON FACEBOOK

Σε τούτο τον κόσμο που ζούμε, με τα άπειρα ραντεβού που μπορεί να έχεις βγει, τις άδοξες σχέσεις σου είναι λογικό να ανησυχείς πως μια πιθανή σχέση δεν θα πάει καλά.

Σε ένα τέλειο, φανταστικό κόσμο θα έμπαινες σε μια μακροχρόνια σχέση και όλα θα κυλούσαν ομαλά. Όμως δεν ζούμε σε αυτόν τον κόσμο και το έχεις καταλάβει προ πολλού, δεν περίμενες εμένα να στο πω.

Για πολλούς ανθρώπους η επόμενη σκέψη απ’ το «ναι! είμαι σε σχέση» είναι «θα τελειώσει και αυτή η σχέση;».  Φυσικά, είναι λογικό να φοβάσαι πως τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα θέλεις, πως θα καταλήξεις με μια κούτα χαρτομάντιλα αλλά μια νέα έρευνα ισχυρίζεται πως μάλλον πρέπει να κόψεις αυτό το κακό χούι.

Γιατί; Γιατί αν σκέφτεσαι πως θα σε εγκαταλείψουν τότε θα συμβεί.

χωρισμός διαζύγιο

Στη μελέτη, οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες για μερικές πληροφορίες σχετικά με τη σχέση τους. Αφού απάντησαν σε αυτές τις ερωτήσεις ήταν καιρός να κάνουν πιο ενδιαφέροντα πράγματα.

Οι ερευνητές βασικά ξεκίνησαν να μπαίνουν στο κεφάλι των συμμετεχόντων για να δουν τις πιθανότητες ενός χωρισμού στον εγκέφαλό τους. Πώς το κατάφεραν αυτό; Είτε έδειξαν στους συμμετέχοντες στατιστικά από χωρισμούς είτε τους είπαν ψέματα σχετικά με το πόσο πιθανό ήταν να λήξει η σχέση τους. Θέλω να πω, αν είσαι σε μια σχέση σκέψου να σου λέει ένας επιστήμονας πως στατιστικά η σχέση σου θα τελειώσει.  Δεν ξέρω για σένα αλλά εμένα θα με επηρέαζε!

Τελικά, μπορούν αυτοί οι σπόροι της αμφιβολίας να αλλάξουν στην πραγματικότητα την τύχη της σχέσης σου; Για να απαντήσουν σ’ αυτό το ερώτημα οι ερευνητές εξέτασαν το κατά πόσο αφοσιωμένοι ήταν στους συντρόφους τους οι συμμετέχοντες.

χωρισμός

Απέδειξαν, όμως, πως απ΄τη στιγμή που αυτοί οι σπόροι αμφιβολίας φυτεύτηκαν τότε τα πράγματα άλλαξαν.  Για να το πω με απλά λόγια…Μόλις οι άνθρωποι είχαν την ιδέα ότι η σχέση τους θα αποτύχει τότε η πίστη τους σε αυτήν είχε αρχίσει να κλονίζεται.

Φυσικά, τα συναισθήματα ήταν πιο ρομαντικά όταν οι ερευνητές απλώς μίλησαν για «μέτριο κίνδυνο» να λήξει η σχέση και η δέσμευση ήταν πιο ισχυρή όταν δεν υπήρχε κανένα στατιστικό στοιχείο για πιθανό χωρισμό.

Όταν, λοιπόν, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στο μυαλό σου ότι η σχέση σου θα τελειώσει τότε όλα τα θετικά συναισθήματα υποχωρούν.
Και τι συμβαίνει τότε; Χωρίζεις.

χωρισμός

Όταν λοιπόν, η πιθανότητα του χωρισμού σου έχει καρφωθεί στο κεφάλι τότε χάνεις την πίστη στη σχέση σου και νιώθεις ότι θέλεις να χωρίσεις. Και το κάνεις και νομίζεις πως επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες σου, ενώ εσύ η ίδια το προκάλεσες όλο αυτό! Όλες οι σχέσεις μπορεί να τελειώσουν κάποια στιγμή αλλά δεν ξεκινάς μια σχέση σκεπτόμενος τον χωρισμό.

Απόλαυσέ την!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved