Ένας μεγάλος αριθμών ερευνητών θεωρούν πως τελικά μπορείς να ελέγξεις την αγάπη και και μπορείς να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί!

Με το  ζόρι τίποτα δεν γίνεται αλλά οι επιστήμονες θεωρούν πως μπορείς να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί γιατί πρόκειται για ένα ψυχολογικό συναίσθημα όπως ο φόβος, η χαρά, η λύπη.

Επομένως…πώς μπορείς να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί;

Μην πάρεις παγωτό στο πρώτο ραντεβού

Ο κοινωνικός ψυχολόγος John Bargh από το Πανεπιστήμιο του Yale, εξέτασε τον ρόλο των ασυνείδητων σκέψεων στην κοινωνική συμπεριφορά. Μερικές από τις έρευνές του έδειξαν τη σύνδεση μεταξύ της θερμοκρασίας του ανθρώπου με την ψυχολογική του κατάσταση.

Όταν είμαστε ζεστοί τείνουμε να είμαστε φιλικοί με τους άλλους, απ’ ότι όταν κρυώνουμε. Έναν ελληνικό παρακαλώ!

Eye contact αλλά με τρόπο

Ο ψυχολόγος του Harvard, Zick Rubin πραγματοποίησε μια έρευνα στην οποία προσπαθούσε να καταλάβει αν είναι εύκολο να μετρήσεις την αγάπη. Και βρήκε πως η απάντηση κρύβεται στα μάτια και πολύ περισσότερο στη συχνότητα και τη διάρκεια του να κοιτάς κάποιον στα μάτια. Τι βρήκε; Οι άνθρωποι που είναι deep in love κοιτούν ο ένας τον άλλον στο 75% κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης. Σε μια φυσιολογική συζήτηση κοιτάς τον άλλον στα μάτια για 30% με 60%.

Ξεκίνα να κοιτάς τον άλλον στα μάτια, συχνά και με διάρκεια χωρίς να γίνεσαι creepy. Το νευρικό σύστημα αρχίζει να παράγει φαιναιθυλαμίνη που προκαλεί τις αισθήσεις που έχουμε όταν αγαπάμε: «πεταλούδες στο στομάχι», αυξημένο καρδιακό ρυθμό, ζεστές παλάμες. Πώς μπορεί κανείς να αντισταθεί;

Πες κάτι αμήχανο για τον εαυτό σου

Όπως είναι γνωστό η ανοικτή επικοινωνία βοηθά πολύ! Επομένως, μην φοβηθείς να μιλήσεις για τον εαυτό σου και τη ζωή σου. Να πεις όχι μόνο τα καλά αλλά και τα στραβά, τα αμήχανα. Σύμφωνα με μια έρευνα, το 79% των συμμετεχόντων ήταν ανοικτοί και ειλικρινείς στο πρώτο ραντεβού. Δεν έκρυψαν τίποτα, ενώ αποκάλυψαν ακόμα και τις πιο περίεργες συνήθειες και τα αρνητικά σου χαρακτηριστικά. Γιατί λειτουργεί όπως και με τα μυστικά; Γιατί όταν μοιράζεσαι ένα μυστικό νιώθεις πιο συνδεδεμένος με τον άλλον, το ίδιο και όταν μοιράζεσαι μια παραξενιά.

Να είσαι κοντά στον άλλον αλλά να του λείψεις…

Στα όνειρά μας είναι εύκολο να βρούμε κάποιον, να τον ερωτευτούμε και να ζήσουμε μαζί για πάντα, Στην αληθινή ζωή δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είναι σημαντικό να είσαι κοντά στον άλλον, να επικοινωνείτε, να περνάτε χρόνο μαζί. Αλλά είναι σημαντικό να κάνετε και μερικά διαλείμματα, να του αφήνεις και να σου αφήνει λίγο χρόνο.

Έτσι, δεν θα κουράσεις ο ένας τον άλλον ενώ θα ανυπομονείς για την κάθε συνάντηση! Πάρε τον έλεγχο των συναισθημάτων σου και σκέψου καθαρά.

Να είσαι πάντα θετικός

Να βλέπεις τη θετική πλευρά και ακόμα κι αν υπάρχουν προβλήματα να μην εστιάζεις σε αυτά αλλά στη λύση που μπορείς να δώσεις. Και μην ξεχνάς: Όσο καλύτερα παρουσιάζεις τον εαυτό σου, τόσο πιο θετική εντύπωση αφήνεις!

Διαβάστε επίσης:

Ψυχολογικά τρικς που θα σε σώσουν την κατάλληλη στιγμή!

Photo: Unsplash/freestocks.org