Μπορεί να το θεωρείς δεδομένο, αλλά αυτή μπορεί να είναι όντως πολύ συχνή αιτία χωρισμού

LIKE US ON FACEBOOK

Την στιγμή που μαθαίνεις ότι ο σύντροφός σου σε κεράτωσε, είναι η στιγμή που όλα αλλάζουν. Η εμπιστοσύνη χάνεται, μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστείς το μέλλον σου με κάποιον που σου φέρθηκε με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, ποιο θα είναι το επόμενό σου βήμα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να χωρίσεις. Είναι, λοιπόν η απιστία αιτία χωρισμού; Το να οδηγηθείς σε χωρισμό, σίγουρα είναι η μια λύση, αλλά δεν πρέπει να πιστέψεις ότι είναι και η μοναδική. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές έρευνες πάνω στο θέμα, αλλά οι περισσότερες έχουν δείξει ότι το ζευγάρι που αποφασίζει να προσπαθήσει μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, συνήθως καταλήγει να ξεπερνάει το εμπόδιο.

Τα ζευγάρια μπορούν να βρουν κοινές λύσεις. Πολλοί είναι οι ειδικοί που αποτρέπουν τα ζευγάρια να διαλύσουν την σχέση τους.

Αν θες να σώσεις την σχέση σου, αυτά είναι τα 4 βήματα που πρέπει να κάνεις για να σώσεις την σχέση σου.

Βήμα ένα: Επιβεβαιώσε ότι ο παράνομος δεσμός σταματάει επιτόπου

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι αν ο σύντροφός σου θέλει να διαλύσει την παράνομη σχέση. Το να τερματίσει την παράνομη σχέση, δεν είναι κάτι που μπορεί να διαπραγματευτεί. Ακόμα και αν έχουν κάποια συνεργασία, θα πρέπει αμέσως να την σταματήσουν. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να διαγραφεί δια παντός από την ζωή του.

Αν αυτό σημαίνει αλλαγή δουλειάς, ή γυμναστηρίου, ή ακόμα και τόπου διαμονής, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει. Είναι ο μόνος τρόπος να σιγουρέψεις ότι ο σύντροφός σου είναι 100% αφοσιωμένος στην σχέση σου. Αφού θα γίνει αυτή η συμφωνία, είναι η στιγμή να συζητήσετε τι πήγε λάθος και γιατί στη σχέση.

Βήμα δύο: Συζητήστε για την απιστία

Όσο δύσκολο και αν είναι, μην αποφύγεις αυτή την συζήτηση. Αντιθέτως πρέπει να το επιδιώξεις. Είναι καλύτερο να μην κάνεις αυτή την συζήτηση την ίδια μέρα που μαθαίνεις για την σχέση, αλλά καλύτερα να το αφήσεις για λίγες μέρες αργότερα.

Ο απατημένος είναι λογικό να κάνει συνέχεια τις ίδιες ερωτήσεις, αλλά η σημασία είναι το να ανακαλύψεις τι έφταιξε, πότε άρχισαν τα προβλήματα. Ψάξε να βρεις το γιατί και όχι το πώς.

Βήμα 3: Μίλα σε ειδικό

Πηγαίντε σε έναν σύμβουλο γάμο που θα σου δείξει πώς πρέπει να αντιμετωπίσεις την κατάσταση.

Δεν έχει κάποια διαφορά από το να πηγαίνεις σε έναν φυσικοθεραπευτή για το πόδι σου. Μπορεί να μπορείς να περπατήσεις, αλλά μπορεί να κάνεις κάποια άλλη ζημιά αν δεν το αφήσεις να θεραπευτεί σωστά. Το ίδιο συμβαίνει και σε μια κατάσταση τέτοια. Μπορεί να έχετε βρει τις ισορροπίες σας, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.

Βήμα 4: Διαθέστε στη σχέση σας ποιοτικό χρόνο

Αφού ολοκληρώσατε τις δύσκολες συζητήσεις, θα πρέπει να αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο στη σχέση σας. Έτσι θα μπορέσει να υπάρξει βαθιά σύνδεση και πάλι μεταξύ σας. Δεν είναι εύκολο αλλά θα είναι πολύ σημαντικό. Το να περνάτε χρόνο μαζί δείχνει ότι θέλετε να κρατήσει αυτή η σχέση και βοηθάει να σβήσετε τις άσχημες μνήμες.

Αν όλα αυτά δεν λειτουργήσουν, ξέρεις ότι ήρθε η στιγμή να αποχωρήσεις

Πολλοί άνθρωποι μπόρεσαν να ξεπεράσουν με επιτυχία το κέρατο. Μπορεί να είσαι και εσύ ένας από τους τυχερούς. Όμως αν οι πληγές σου είναι πολύ βαθιές, τότε δυστυχώς μια είναι η λύση.

Αν δηλαδή αντιμετωπίζεις προβλήματα στο να ξεπεράσεις κάποιες τέτοιες καταστάσεις, πρέπει να φύγεις άμεσα, πριν δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεπεράσεις έναν χωρισμό έτσι και αλλιώς.

Η σχέση τερματίστηκε. Μπορεί να μην είναι και τόσο κακό. Η ζωή συνεχίζεται. Βρες κάποιον άλλον να σου προσφέρει όλα όσα ζητάς.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαμε την πηγή του κακού: Οι 3 λόγοι που μαλώνεις με τον σύντροφό σου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved