Νομίζω ότι η έννοια «έρωτας με την πρώτη ματιά» θα μπορούσε να ονομαστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια «ερωτική επιθυμία από το πρώτο βλέμμα», διότι αυτό που κοιτάει κάποιος όταν συναντάει κάποιον για πρώτη φορά είναι η εμφάνιση.

Το στάδιο «αγάπη» αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς γνωρίζεις την προσωπικότητα του άλλου. Όταν αρχίζεις να μαθαίνεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και όταν αρχίζεις να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί του. Το να σε προσελκύει κάποιος λόγω της εμφάνισής του δεν είναι καθόλου κακό, αλλά είναι πολύ κακό αν η σχέση σου έλκεται μόνο σωματικά από εσένα και όχι συναισθηματικά. Υπάρχει, όμως, τρόπος να καταλάβεις αν ο σύντροφός σου σε θέλει μόνο για το κρεβάτι.

σε θέλει μόνο για το κρεβάτι

Οι συζητήσεις σας είναι επιφανειακές

Μια ένδειξη ότι κάποιος ενδιαφέρεται για την προσωπικότητά σου είναι το βάθος των συζητήσεων που κάνει μαζί σου. Εάν οι συζητήσεις με τον φίλο σου παραμένουν σε επιφανειακά θέματα όπως τι κάνουν οι φίλοι σας, τι πρόκειται να κάνετε το ΣΚ ή τι συμβαίνει στον κόσμο, δεν ενδιαφέρεται πολύ για να σε γνωρίσει αληθινά.

Αν κάνει ερωτήσεις που αφορούν εσένα, θέλει να μάθει για την οικογένειά σου και το παρελθόν σου, και ενδιαφέρεται για τις απόψεις σου, τότε αυτό σημαίνει ότι πιθανώς να εκτιμάει την προσωπικότητά σου.

Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει… λυπούμαστε αλλά αυτό είναι μια κόκκινη κάρτα.

σε θέλει μόνο για το κρεβάτι

Ασχολείται με την εικόνα σου στα social media

Τα social media παίζουν, προφανώς, σημαντικό ρόλο στις ζωές μας, καθώς μας αρέσει να μοιραζόμαστε φωτογραφίες για το τι κάνουμε, για το με ποιους βγαίνουμε και για άλλα στοιχεία της καθημερινής μας ζωής.

Εάν στον σύντροφό σου αρέσει να ανεβάζει φωτογραφίες σας και να γράφει από πάνω σχόλια τύπου «sexy» και «καυτή» αντί για «όμορφη» και «έξυπνη» λέει στον κόσμο τι τον εδιαφέρει περισσότερο σε εσένα.

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για την εικόνα της σχέσης, μπορεί να επικεντρώνεται περισσότερο στην εμφάνιση παρά στην προσωπικότητα.

σε θέλει μόνο για το κρεβάτι

Η σχέση σας περιστρέφεται γύρω από το σεξ

Αν ο σύντροφός σου δίνει προτεραιότητα στην ερωτική επαφή σας αντί να περάσει χρόνο μαζί σου να κάνει άλλα πράγματα, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξει ότι του αρέσει περισσότερο η εμφάνισή σου απ’ ό,τι τον ενδιαφέρει το ποια είσαι.

Οι αλλαγές στη σεξουαλική σας ζωή μπορούν επίσης να είναι ενδείξεις.

Για τους άντρες και τις γυναίκες, αλλά κυρίως για τις γυναίκες, είναι σημαντικό να αισθάνεται ελκυστικό για να αναπτύξει κάποια σεξουαλική επαφή, ωστόσο η προσωπικότητα μπορεί να βοηθήσει ή να βλάψει αυτό.

Έτσι, εάν ο σύντροφός σου ενδιαφέρεται λιγότερο να κάνει σεξ ή να έχει κάποια στενή σχέση μαζί σου, αφού έχετε περάσει χρόνο μαζί, ίσως να είναι απλά σε αυτή την σχέση λόγω της εμφάνισής σου.

Διαβάστε επίσης:

Σε βλέπει σοβαρά; Η επιστήμη μίλησε: Σου έχουμε τα 4 σημάδια!

Credits: Unsplash/Kinga Cichewicz