Μήπως είσαι allosexual και δεν το ξέρεις; Όλα όσα πρέπει να μάθεις

LIKE US ON FACEBOOK

Εάν κάποιος σε ρωτούσε εάν είσαι asexual, πώς θ’ αντιδρούσες; Αν η απάντησή σου θα ήταν «όχι, είμαι φυσιολογικός», τότε θα πρέπει να βάλεις έναν νέο όρο στα ραντάρ σου: Allosexual.

Μήπως είσαι allosexual και δεν το ξέρεις; Σ’ αυτό το άρθρο θα διαβάσεις όλα όσα πρέπει να μάθεις γι’ αυτό τον νέο όρο που μπαίνει στις ζωές μας!

Η λέξη «allosexual» προέρχεται απ’ την asexual κοινότητα για να περιγράψει κάποιον που… δεν είναι asexual!

Εν συντομία, το να χρησιμοποιείς τη λέξη allosexual απορρίπτει την υπόθεση ότι η σεξουαλική έλξη αποτελεί πρότυπο σ’ όλους τους ανθρώπους και το ότι οι άνθρωποι που αυτοχαρακτηρίζονται ως asexual δεν είναι φυσιολογικοί.

Για να καταλάβεις καλύτερα το τι σημαίνει allosexual, θα πρέπει πρώτα να καταλάβεις τι σημαίνει asexual.

Σύμφωνα με το Asexual Visibility and Education Network, «ένα asexual άτομο είναι ένα άτομο που δεν έχει σεξουαλική έλξη».

Ακούγεται αρκετά απλό. Αλλά η μη σεξουαλικότητα συχνά συγχέεται με χαμηλή λίμπιντο, η οποία είναι μια κλινική διάγνωση που μπορεί να προκληθεί από διάφορους ιατρικούς λόγους. (Παράδειγμα δες την κατάθλιψη που καταστρέφει πλήρως τη σεξουαλική σου ζωή για μερικούς μήνες ή και χρόνια).

Η Kristen Lilla, πιστοποιημένη σεξουαλική θεραπευτής και εκπαιδευτής σεξουαλικότητας στη Νεμπράσκα λέει ότι« αντίθετα με την χαμηλή λίμπιντο, η μη σεξουαλικότητα δεν είναι ιατρική κατάσταση, δεν έρχεται και φεύγει και δεν είναι σε καμία περίπτωση μια «διαταραχή» που θα μπορούσε ή θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί».

Σημειώνεται πως ορισμένοι asexual κάνουν σεξ αρκετά συχνά, άλλοι είναι σε σχέση και κάποιοι άλλοι προτιμούν την αυτοϊκανοποίηση!

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι ο όρος allosexual βοηθά στην εξάλειψη της ιδέας ότι οι asexuals δεν είναι φυσιολογικοί, ιδέα η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τρομερή αμηχανία κι ενόχληση στο asexual άτομο.

Η χρήση της λέξης allosexual βοηθά στην εξάλειψη της έννοιας ότι «μια σεξουαλική ταυτότητα είναι πιο φυσιολογική από άλλες».

Συμπέρασμα: Εάν νιώθεις σεξουαλική έλξη προς άλλους ανθρώπους με τις δικές σου συνθήκες κι όρους, εξέτασε το ενδεχόμενο να ενσωματώσεις τον όρο allosexual στο λεξιλόγιό σου!

Δες κι αυτό:

Πόσο σημαντική είναι η σωματική έλξη;

Photo: GETTY IMAGESFRANCKREPORTER
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved