Μια νέα έρευνα μας λέει ότι το σεξ βελτιώνει και τη μνήμη

LIKE US ON FACEBOOK

Μια νέα έρευνα μας λέει ότι το σεξ βελτιώνει τη μνήμη, πέρα από τη ψυχική και σωματική υγεία, που ήδη γνωρίζαμε ότι κάνει. Εάν αυτό δεν είναι ένα καλό νέο τότε τι είναι;

Κι όμως, μια νέα έρευνα ανακάλυψε πως το σεξ μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη μας. Η συγκεκριμένη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, εξέτασε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους ηλικίας 50 και άνω.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους, το πόσο συχνά κάνουν σεξ, αλλά και την οικειότητα που έχουν με τον σύντροφό τους. Μετά από δύο χρόνια, οι ίδιοι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν ένα τεστ μνήμης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μνήμη ήταν λιγότερο ισχυρή γι’όλους τους συμμετέχοντες, παρόλα αυτά εκείνοι που ανέφεραν συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα είχαν και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ μνήμης.

Σύμφωνα με το Business Inside, το σεξ φέρεται να ενισχύει περισσότερο τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, ενώ τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την μακροπρόθεσμη.

Φυσικά, η συγκεκριμένη έρευνα είναι το αποτέλεσμα απαντήσεων που έδωσαν συγκεκριμένοι άνθρωποι και επειδή είμαστε αρκετά υποκειμενικά όντα, δεν ισχύει το ίδιο για όλους.

Το συμπέρασμα είναι το σεξ μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, αλλά το ίδιο κάνει και η μαύρη σοκολάτα. Οπότε σε αφήνουμε να κρίνεις μόνος σου τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν περισσότερο σεξ σύμφωνα με τους επιστήμονες

Photo: Unsplash/Pablo Heimplatz
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved