Τι είναι το demisexual θα μου πεις… Ο όρος έχει εμφανιστεί το 2006 και βρίσκεται κάπου μεταξύ της σεξουαλικότητας και της ασεξουαλικότητας.

Και πάλι δεν κατάλαβα… τι είναι το demisexual τελικά; Είναι όταν ένα άτομο δεν είναι έτοιμο να αναπτύξει μια στενή σχέση, μια οικειότητα με ένα άλλο άτομο μέχρι να δημιουργήσουν και να χτίσουν έναν συναισθηματικό δεσμό με τον δυνητικό σύντροφό τους.

Και πώς θα το καταλάβεις; Τα σημάδια είναι πολλά!

Χτίζεις μια φιλία πριν μπεις σε μια σχέση

Τι είναι το demisexual

© Love, Rosie / Constantin Film

Όχι, δεν σημαίνει ότι τους βάζεις όλους στο friendzone. Υπάρχουν άνθρωποι που συνάπτουν ερωτικές σχέσεις αμέσως κι άλλοι που θέλουν πρώτα να χτίσουν μια ισχυρή φιλία. Αν θεωρείς πως ανήκεις στη δεύτερη ομάδα, τότε ίσως είναι ένα σημάδι ότι είσαι demisexual.

Απλά θεωρείς ότι το πιο σημαντικό είναι να γνωρίσεις τον άλλον καλύτερα, να γίνεται πρώτα φίλοι.

Δεν ενθουσιάζεσαι αμέσως όταν σκέφτεσαι τη φυσική επαφή

Και πάλι υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Εκείνοι που εκστασιάζονται στην ιδέα να ξεκινήσουν μια φυσική επαφή και σχέση με έναν γοητευτικό άνδρα ή μια όμορφη γυναίκα, κι εκείνοι που λαμβάνουν αυτήν την φυσική επαφή ως δυνατά συναισθήματα που ήδη υπάρχουν μεταξύ δύο ανθρώπων.

Εσύ σε ποια κατηγορία θεωρείς ότι ανήκεις;

Εκτιμάς τις ουσιώδεις συζητήσεις

Ζεις για αυτές! Σου αρέσουν οι συζητήσεις με νόημα και κάθε φορά θέλεις να συζητάς για ουσιαστικά και πιο βαθιά πράγματα, αποφεύγοντας κάθε τι επιφανειακό.

Και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς και πιο στενές σχέσεις, πιο ισχυρούς δεσμούς.

τι είναι το demisexual

Αγκαλιές και φιλιά; Check!

Η αγάπη φυσικά δεν είναι μόνο σεξ αλλά περιλαμβάνει αγκαλιές, φιλιά και χουχούλιασμα στον καναπέ. Αν αγαπάς την ιδέα να χτίσεις μια τέτοια σχέση, να είσαι καλά μαζί και αγκαλιασμένοι και όχι τόσο απλά να κάνετε σεξ, τότε ίσως είσαι demisexual.  Φυσικά, πάντα θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία και να προσπαθήσεις να καταλάβεις και τα θέλω του άλλου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αρομαντισμού; Για ρίξε μια ματιά!

Δεν γνωρίζεις τι είναι το one night stand

Απλά δεν μπορείς να καταλάβεις το πως μπορεί να σε ελκύει η φυσική σύνδεση με κάποιον, χωρίς πρώτα να υπάρχει το συναισθηματικό υπόβαθρό, χωρίς πρώτα να έχετε ένα συναισθηματικό δέσιμο.

Και η σκέψη του να ικανοποιήσεις απλά τις ανάγκες ενός ανθρώπου και μετά να ξεχάσεις τι έγινε ή να κάνεις ότι δεν έγινε χωρίς τύψεις κι ενοχές, σε κάνει να νιώθεις περίεργα. Και οι περισσότεροι φίλοι σου δεν μπορούν να καταλάβουν!

τι είναι το demisexual

 

Δεν φοβάσαι τη δέσμευση

Το να είσαι σε σχέση για εσένα σημαίνει δέσμευση και από τη δική σου πλευρά κι από τη μεριά του ανθρώπου που έχεις επιλέξει. Κι αν ξεκινήσεις αυτή τη σχέση είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα, να δίνεις στον άλλο κάθε μέρα και παραπάνω.

Και ποτέ δεν αθετείς τις υποσχέσεις σου!

Διαβάστε επίσης:

Πόσα γνωρίζεις για τη φυσική έλξη δύο ατόμων;

Photo: © One Day / Focus Features