Κάνε κάθε μέρα αυτήν την ερώτηση στον σύντροφό σου

LIKE US ON FACEBOOK

Πολλές φορές γεννιούνται ανασφάλειες σε μια σχέση. Είμαι αρκετά καλή; Με θέλει ακόμη; Με αγαπά; Μήπως κάτι συμβαίνει και δεν το γνωρίζω;

Οι ανασφάλειες σε μια σχέση υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη κι αν δεν βασίζονται στη λογική. Όλοι έχουμε νιώσει μια ανασφάλεια σε κάποια σχέση μας και σίγουρα δεν είναι ένα ευχάριστο συναίσθημα.

Μεταξύ άλλων, η ανασφάλεια μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση από εκεί που δεν υπάρχουν! Εσύ κάνεις σενάρια με το μυαλό σου και μερικές φορές νιώθεις την ανάγκη να έχεις την επιβράβευση ή τη διαβεβαίωση από τον σύντροφό σου. Έχει αποδειχθεί άλλωστε πως οι ανασφαλείς άνθρωποι, ούτως ή άλλως, δυσκολεύονται να δεχτούν ένα κομπλιμέντο.

Αν ο σύντροφός σου είναι ανασφαλής, τι μπορείς να κάνεις για να μην χαλάσεις το κλίμα που έχεις δημιουργήσει με τον καλό σου; Όταν κάθε φορά ό,τι κι αν λες ή κάνεις χειροτερεύει την κατάσταση, τότε τι μπορεί να λειτουργήσει;

ανασφάλειες σε μια σχέση

Η απάντηση κρύβεται σε μια απλή ερώτηση. Πιο συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Waterloo αποκάλυψε πως αρκεί να κάνεις κάθε μέρα μια απλή ερώτηση στον σύντροφό σου: “Πώς ήταν η μέρα σου”. Μια τόσο απλή ερώτηση με τόσο μεγάλη σημασία.

Μερικές φορές ξεχνάμε να το ρωτήσουμε. Μιλάμε για τα δικά μας προβλήματα ή για άλλα θέματα που μας απασχολούν σαν ζευγάρι και ξεχνάμε το πιο βασικό.

“Πώς ήταν η μέρα σου;”: Μια απλή ερώτηση που αρκεί για να δημιουργήσει ένα συναίσθημα ασφάλειας στον σύντροφό μας που παλεύει με τις δικές του σκέψεις και αμφιβολίες.

ανασφάλειες σε μια σχέση

Είναι σημαντικό δηλαδή, όχι απλά να πεις κάτι αλλά να δείξεις στον σύντροφό σου πόσο πολύ ενδιαφέρεσαι για εκείνον και να του αποδείξεις ότι οι σκέψεις του και αυτό το συναίσθημα που τον βαραίνει δεν έχουν καμία λογική.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανασφάλειά σου σε μια σχέση!

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα;

Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 359 ενήλικες σε σχέση ηλικίας μεταξύ 18 έως και 66 ετών.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, πως οι άνθρωποι που ήταν συχνά ανασφαλείς στη σχέση τους, ένιωθαν πιο άνετα και πιο ικανοποιημένοι όταν οι σύντροφοί τους τους ρώτησαν πώς πήγε η μέρα τους.

Οι ενήλικες που συμμετείχαν απάντησαν σε δύο μελέτες – μία που αξιολόγησε πόση αυτοπεποίθηση είχαν ότι ο σύντροφός τους τους αγαπά, έχει δεσμευτεί μαζί τους και τους έχει βοηθήσει σε περίοδο ανάγκης και η άλλη αξιολόγησε την ικανοποίηση στη σχέση τους.

Η έρευνα αποκάλυψε μια μικρή αλλά δυνατή αλήθεια για τα πράγματα που θέτουμε σε προτεραιότητα στη σχέση: Προτιμούμε ο σύντροφός μας να δείχνει μια περιέργεια για εμάς και τη ζωή μας, να ενδιαφέρεται.

Όταν ρωτάς τον σύντροφό σου “πώς είναι η μέρα του”, όταν τον ρωτάς για τη δουλειά του και για το πώς τα πηγαίνει, όταν δείχνεις την περιέργειά σου τότε δείχνεις το ενδιαφέρον σου και ο σύντροφός σου νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.

ανασφάλειες σε μια σχέση

unsplash/ Gül Kurtaran

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για μια ευτυχισμένη σχέση; Να λες “ευχαριστώ”!

Πιο αναλυτικά, μια άλλη έρευνα έχει δείξει πως όταν ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει δυσκολίες, η ευγνωμοσύνη φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα!

Απλά λέγοντας “ευχαριστώ” θα μπορούσε να ακυρώσει τις αρνητικές επιπτώσεις της κακής επικοινωνίας και αλλά και καταστάσεις όταν είστε και οι δύο σε πίεση και αγχωμένοι.

Διαβάστε επίσης:

Όσα κρύβονται πίσω απ’ τα dating apps μας τα αποκαλύπτει μια ψυχολόγος!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved