Εντάξει, το δάκρυ κύλησε ποτάμι, τα μεθυσμένα μηνύματα πήγαν και ήρθαν, και ο εγωισμός σου έφτασε υπό του μηδέν. Μήπως τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα; Μήπως το να ξεπεράσεις μια σχέση που τελείωσε είναι πιο απλό;

Το να δίνεις τέλος σε μια σχέση δεν είναι ποτέ εύκολο, και είναι δυσκολότερο αν υπάρχουν ακόμα συναισθήματα. Πως να ξεπεράσεις τον χωρισμό σας τελικά;

Ένας χωρισμός μπορεί όντως να σε κάνει να νιώθεις σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου, τα καλά νέα είναι ότι ο πόνος δεν θα διαρκέσει για πάντα. Και σίγουρα δεν θα σε εμποδίσει στο να ερωτευτείς ξανά.

Σύμφωνα με μια έρευνα, χρειάζονται 11 εβδομάδες για να νιώσεις καλύτερα μετά από τον χωρισμό. Μια άλλη έρευνα δείχνει ότι χρειάζονται περίπου 18 μήνες για να ανακάμψεις από ένα διαζύγιο.

Στην πραγματικότητα, ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος. Περνάς τα ίδια στάδια. Αλλά για τον καθένα μας είναι διαφορετικός.

Επειδή ο έρωτας είναι ένα παράξενο συναίσθημα και κάθε σχέση είναι μια μοναδική εμπειρία άρα και διαφορετική.

Ευτυχώς, αν και δεν το πιστεύεις, εκατομμύρια άνθρωποι αυτοί την στιγμή θρηνούνε έναν χωρισμό. Και όλα αυτά που νιώθεις σε κάποιο βαθμό τα νιώθει και κάποιος άλλος, ίσως και σε μεγαλύτερη ένταση.

Πάρε τον χρόνο σου να “θρηνήσεις αυτή την απώλεια”

Κάποιοι άνθρωποι όταν χωρίζουν, το αντιμετωπίζουν όπως αντιμετωπίζουν έναν θάνατο. Δεν έχουν άδικο, αφού χάνεις οριστικά αυτόν τον άνθρωπο από την ζωή σου.

Μην προσποιηθείς καθόλου, να πράττεις όπως αισθάνεσαι και να μην περιορίζεις τα συναισθήματά σου. Ανακάλυψε τον εαυτό σου και θα δεις ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα πάρεις μαθήματα για το τι δεν θέλεις από κάποια επόμενη σου.

Ξαναβρές τα με τον εαυτό σου

Στις περισσότερες σχέσεις το “εγώ” γίνεται “εμείς”. Για αυτό το λόγο πρέπει να αρχίσεις να ξανα κοιτάς τι θες εσύ. Μπορείς να ξεκινήσεις ένα καινούργιο χόμπι ή να ξαναβρεθείς με τους φίλους σου πιο εντατικά.  Καθώς αφιερώνεις χρόνο σε πράγματα που θες εσύ θα ανεβάσεις την διάθεσή σου.

Μην βιαστείς να κάνεις την επόμενη σχέση. Πρώτα θα πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου και με εσένα.

Μην φοβηθείς να ζητήσεις βοήθεια

Σπάνια οι άνθρωποι ζητάνε βοήθεια. Είναι θέμα ντροπής, εγωισμού ή ανασφάλειας δεν ξέρουμε αλλά μπορεί να είναι και όλα αυτά μαζί.

Το να ζητήσεις βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμος χαρακτήρας, αντιθέτως δείχνει ότι είσαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του και θέλει να τον βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί.

Αποδέξου ότι η κατάσταση που περνάς είναι δύσκολη, και μην ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια.

Στην τελική γιατί έχουμε τους φίλους και τους συγγενείς; Για να είναι δίπλα μας και εμείς δίπλα σε εκείνους.

Ο χρόνος όντως τα γιατρεύει όλα

Κοινότυπο;; Και, όμως, είναι αλήθεια. Και ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις τώρα, με την πάροδο του χρόνου σιγά σιγά ο πόνος θα μειώνεται.  Είτε σε έναν μήνα ή σε ένα χρόνο από τώρα, η σκέψη αυτού του ανθρώπου δεν θα σου προκαλεί αυτή την θλίψη και τον πόνο.

Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και η σχέση σας μια μέρα θα αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής σου πολύ παλιό.

Αν ο χρόνος δεν σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις τότε θα είναι καλύτερο να πας σε κάποιον ειδικό. Το να σκέφτεσαι αρνητικά και άσχημα πράγματα σου καταστρέφει την ζωή και τις μελλοντικές σου σχέσεις. Ένας ειδικός θα καταφέρει να σου αλλάξει τον τρόπο σκέψης.

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχει σεβασμός στην σχέση σας; Τα 5 σημάδια για να μάθεις την αλήθεια