Είναι το σεξ μετά τον χωρισμό καλή ιδέα; Μάλλον όχι και αυτοί είναι οι λόγοι

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι το σεξ μετά τον χωρισμό καλή ιδέα; Μάλλον όχι και αυτοί είναι οι λόγοι, όχι δικοί μας αλλά της επιστήμης! Μπορεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο να παρουσιάζουντ ο “closure sex” ως το απόλυτο σεξ και να φαντάζει φυσιολογικό και cool αλλα πίστεψέ μας δεν είναι τίποτα από τα δύο! Στην πραγματική ζωή, είναι το σεξ μετά τον χωρισμό δεν είναι καλή ιδέα.

Για να είμαι δίκαιη θα “δώσω” στο “closure sex” το ότι είναι ωραί να έχεις μάι τελευταία φορά. (χμμ οκ μόνο στην περίπτωση που το σεξ με τον πρώην είχε ενδιαφέρον και δεν σε έκανε να παρακαλάς να περάσει η ώρα για να πας να δεις το επόμενο επεισόδιο της σειράς που παρακολουθείς). Θα δώσω επίσης στο closure sex το όφελος της αμφιβολίας, καθώς είναι ωραίο να κάνεις σεξ με κάποιον που ξέρει καλά το σώμα σου / αρέσει / θέλει. Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινέστατοι μεταξύ μας: οι περισσότερες σχέσεις τελειώνουν μ’ έναν σύντροφο να αισθάνεται πολύ πιο πληγωμένος απ’ τον άλλο.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το να κοιμηθείς ξανά με έναν άνθρωπο που σε έκανε να κουλουριαστείς σε εμβρυακή στάση και να κλάψεις μέχρι να θέλεις να κάνεις εμετό (καλά οκ και το να έχεις κλάψει απλά μας αρκεί σ’ αυτή τη περίπτωση) το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιπλέξει τα πράγματα!

Ο σεξολόγος  Dr. Dawn Michael μιλώντας στο Elite Daily σχετικά με το αν το σεξ μ’ έναν πρώην σε βοηθάει να προχωρήσεις ή απλά σου δίνει λόγους για να παραμείνεις συνδεδεμένη μαζί του είπε:

Το Closure Sex δεν είναι καλή ιδέα

Μπορώ να καταλάβω την ανάγκη κάποιου να πιστέψει ότι με μία τελευταία φορά που θα έρθει κοντά με κάποιον άλλον που έχει βιώσει κάποιες καταστάσεις θα τον βοηθήσει να βάλει την τελεία του κα να προχωρήσει στη ζωή του αλλά σ’ αυτό το σημείο ο εγκέφαλος μας, μας στέλνει λάθος μηνύματα! Το Closure sex δεν θα βοηθήσει.

To Closure sex πρόκειται απλώς να παρατείνει τον πόνο και την απώλεια, το καλύτερο είναι να κόψεις τους δεσμούς και να προχωρήσεις με τη ζωή σου

Αυτό θα μπορούσε να ακουστεί σκληρό, αλλά έχει δίκιο. Μπορώ να κοιτάξω πίσω σε κάθε τέλος κάθε σχέσης στη ζωή μου, και ακόμα και αν το σεξ συνέβει μετά το τέλος της σχέσης ή μερικούς μήνες μετά το συμπέρασμα είναι ένα: δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ! “Επαγγελματικά δεν πιστεύω στο Closure sex επειδή κυρίως ωφελεί μόνο το άτομο που φεύγει και πονάει το άτομο που μένει”, λέει ο Δρ. Michael.

Πραγματικά, Μην κάνεις sex με τον πρώην σου!

Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει σωστός τρόπος για το closure sex -δηλαδή να κάνεις σεξ, αν το απολαύσεις και να μην επιστρέψεις στο κυκλώνα των συναισθημάτων- ο Dr. Michael απάντησε:

Αν κάποιος από τους 2 εξακολουθεί να έχει συναισθήματα για τον άλλον τότε δεν υπάρχει σωστός τρόπος κατά τη γνώμη μου και ειλικρινά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει επέλθει και ο χωρισμός

Ο ίδιος, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι η μόνη πιθανότητα να μπορέσει να μην πληγωθεί κάποιος είναι να έχουν περάσει τόσα χρόνια ώστεόλα τα συναισθήματα να είναι απλά μία ανάμνηση και τίποτα παραπάνω.

Σοβαρά τώρα, η επιστήμη λέει ότι το σεξ μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση

Οι χωρισμοί είναι απαίσιοι. Δύο άνθρωποι που προχωρούσαν παράλληλα αποφασίζουν να πάρουνδ ιαφορετικές κατευθύνσεις και ακόμα και αν δεν υπάρξει καθόλου δράμα η όλη διαδικασία είναι επίπονη. Και πέρα από όλα όσα βιώνεις ακόμα και η επιστήμη λέει ότι το σεξ με κάποιον πρώην μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την διαδικασία αποχώρησης από μία σχέση. “Όταν μία γυναίκα έχει ένα οργασμό και μετά την παίρνουν αγκαλιά ο οργανισμός παράγει οξυτοκίνη και αυτό το συναίσθηαμ που δημιουργέιται δεν φεύγει γρήγορα” λέει ο Dr. Michael.

Συχνά οι άνθρωποι κάνουν σεξ και μετά αναρωτιούνται αν πήραν την σωστή απόφαση να χωρίσουν καθώς η κρίση τους θολώνει

Με λίγα λόγια; Το Closure sex είναι ένας τεράστιος επίπονος μύθος και το σεξ με τον πρώην είναι σαν να βάζεις ένα τραυμοπλαστ πάνω στην κεντρική σωλήνα της αποχέτευσης που έχει διαρροή… θα κρατήσει την διαρροή; ΟΧΙ! Τότε, γιατί να το κάνεις;
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved