Οι υγιείς και μακροχρόνιες σχέσεις μοιράζονται αυτά τα 3 χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ειδικό και εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

Ενώ κάθε σχέση είναι διαφορετική, υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία που σύμφωνα με τον ειδικό John Kim σε άρθρο του στο Psychology Today, είναι ενδεικτικά του εάν μια σχέση θα κρατήσει για αρκετά χρόνια. Σε μια μακροχρόνια σχέση είναι σημαντικό ο καθένας να παραμένει ανεξάρτητος και να δίνει στη ζωή του την κατεύθυνση που θέλει.

Ποια είναι τα 3 χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι υγιείς και μακροχρόνιες σχέσεις;

Ατομικό χώρο

Ο ατομικός χώρος είναι ίσως το μεγαλύτερο μυστικό μιας μακροχρόνιας σχέσης. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δε γίνεται να είσαι 24 ώρες το 24ωρο με κάποιον και να περιμένεις να μην κουραστείς. Θα πρέπει να όσο αγαπάς τον σύντροφο σου, να βρίσκεις χρόνο να αγαπάς και άλλα πράγματα. Να αφιερώνεις λίγες ώρες της ημέρας σε πράγματα που είναι δικά σου και μόνο δικά σου. Για να έχετε και το βράδυ κάτι να μιλήσετε.

Κοινές αξίες και κοινούς στόχους

Σε μια μακροχρόνια σχέση είναι αναγκαία και η ίδια κατεύθυνση. Δεν μπορεί ο ένας να θέλει παιδιά και η οικογένεια τη στιγμή που ο άλλος θέλει να ταξιδέψει τον κόσμο. Θα πρέπει στα μεγάλα και σημαντικά θέματα της ζωής να έχετε μια κοινή αντιμετώπιση. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να υπάρχει και σεβασμός στις αποφάσεις του καθενός.

Εμπιστοσύνη

Μπορεί η έλξη και η χημεία να είναι αρκετά σημαντικές για τη διατήρηση μιας υγιής και μακροχρόνιας σχέσης, παρόλα αυτά, η εμπιστοσύνη είναι ακόμα σημαντικότερη. Η εμπιστοσύνη σύμφωνα με τον ειδικό είναι εκείνο που παράγει τη σύνδεση και την αίσθηση ζεστασιάς. Όπως όμως όλα, πρέπει και εκείνη να ανατροφοδοτείται με νέους τρόπους.

Photo: Unsplash/ @freestocks