Η νέα θεωρία των ερευνητών γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ

LIKE US ON FACEBOOK

Μια νέα μελέτη αναφέρει τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ και είναι πραγματικά ενδιαφέρον όλα όσα αναφέρουν οι ερευνητές.

Συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy διαπίστωσε μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στις γυναίκες που διαγνώστηκαν με διαταραχή μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας/διέγερσης (Female sexual interest/arousal disorder – FSIAD) με εκείνες που δεν έπασχαν απ’ τη συγκεκριμένη διαταραχή.

Οι ερευνητές μελέτησαν 97 ζευγάρια, στα οποία η γυναίκα αντιμετώπιζε FSIAD, αλλά και 108 ζευγάρια, τα οποία δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα. Καθένα ζευγάρι (ξεχωριστά ο άνδρας και η γυναίκα), απαντούσαν σε ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους που κάνουν σεξ.

Ειδικότερα, οι μελετητές έκαναν συγκεκριμένες ερωτήσεις για τη σεξουαλική τους ζωή, αλλά και τους λόγους που μπορεί να αποφεύγουν το σεξ. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι οι γυναίκες με τη διαταραχή FSIAD παρουσίαζαν μειωμένη ερωτική επιθυμία, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα χαμηλής λίμπιντο.

λόγοι για να κοιμηθείς γυμνός

Unsplash/Annie Spratt

Με άλλα λόγια, οι γυναίκες που αντιμετώπιζαν τη διαταραχή για μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση έτειναν να μην ανταποκρίνονται στις σεξουαλικές επιθυμίες του συντρόφου τους, αλλά και να βλέπουν το σεξ μόνο ως… αγγαρεία.

Παράλληλα, τα συγκεκριμένα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η χαμηλή λίμπιντο το πιθανότερο είναι να συνδέεται με την κακή διάθεση και ψυχολογία. Προηγούμενες μελέτες είχαν αναφέρει ότι γυναίκες με προβλήματα χαμηλής λίμπιντο έκαναν σεξ απλά για να κάνουν σεξ ή για να αποφύγουν τις ενοχές ότι δεν κάνουν σεξ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι ήθελαν να αποφύγουν τα αρνητικά συναισθήματα που εμπόδιζαν τη σεξουαλική τους επιθυμία και διέγερση, ενώ ήθελαν να νιώσουν το αίσθημα της επιθυμίας, της αγάπης και της αποδοχής απ’ τον σύντροφό τους, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγούσε στην αύξηση της σεξουαλικής τους διάθεσης.

Photo: Unsplash/Maddi Bazzocco

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved