Η μία φορά συγχωρείται, η δεύτερη είναι και η φαρμακερή

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι συνηθισμένο για μια σχέση να έχει τα ups και τα downs της. Είναι απόλυτα φυσιολογικο, δεν πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου. Και αν αγαπάτε ο ένας τον άλλον και αλληλοϋποστηρίζεστε, θα είστε σε θέση να δουλέψετε τις διαφορές σας, να φτιάξετε υγιείς όρα και να μάθετε να συμβιβάζεστε εκεί που πρέπει.

Μόνο όταν υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε στην σχέση σας, χωρίς να έχει σημασία η προσπάθεια που καταβάλετε, τότε μόνο μπορεί να έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα στα χέρια σας. Μερικές φορές οι άνθρωποι κάνουν λάθη σε μια σχέση. Μπορεί να είναι από άγνοια ή από μια αδύναμη στιγμή. Σε αυτό το σημείο, εάν αγαπάς τον σύντροφό σου είναι αποδεκτό το να τον συγχωρήσεις και να πάτε παρακάτω. Ωστόσο, αν ο σύντροφός σου κάνει συνέχεια τα ίδια λάθη, τότε θα πρέπει να καταλάβεις ότι πρόκειται για έναν τοξικό άνθρωπο και πρέπει να χωρίσεις.

Η επιλογή είναι δική σου. Αλλά αν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια, όπως είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης ή τα όρια, μπορεί να επηραστεί η σχέση σας στο μέλλον. Και αυτό θα γίνει σίγουρα. Αν κάποιο από τα παρακάτω λάθη γίνονται συνέχεια, οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να είναι σημάδι για ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στην σχέση σας. Ή απλά ότι αυτή η σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει.

λάθη σε μια σχέση

Να βασίζεσαι σε πρώην για συναισθηματική υποστήριξη

Δεν είναι κακό να έχεις φιλικές σχέσεις με έναν πρώην σου, στην περίπτωση βέβαια που εσύ και ο σύντροφός σου έχετε τις ίδιες απόψεις για το θέμα. Αν συμφωνείτε και οι δύο, μπορείτε να είστε όλοι φίλοι, να στέλνετε μηνύματα και να βγαίνετε, δεν τίθεται θέμα.

Μόνο αν παρατηρήσεις ότι ο σύντροφός σου απευθύνεται στις πρώην του για ψυχολογική υποστήριξη, και όχι σε εσένα, είναι πρόβλημα.

Όταν αρχίζουμε να ψάχνουμε στήριξη έξω από την σχέση μας, αυτό είναι σημάδι ότι οι ανάγκες μας δεν μπορούν να καλυφθούν από τον σύντροφό μας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι είναι ο σύντροφος έχει κόλλημα με τον πρώην ή ότι κάτι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σου.

Αυτή η συνειδητοποίηση πρέπει να σε οδηγήσει στο να κάνεις μια συζήτηση για την υγεία της σχέση σας. Με το να το συζητάς, εσύ και ο σύντροφός σου θέτετε όρια και να βρείτε τρόπους να γίνει καλύτερη η στήριξη που δίνεις ο ένας στον άλλον.

λάθη σε μια σχέση

Το να κρατάς ένα μεγάλο μυστικό

Είναι εντάξει εάν θέλεις τον χρόνο σου για να νιώσεις ασφάλεια και να αποκαλύψεις ένα μεγάλο μυστικό. Αλλά εάν εσείς οι δύο αναπτύξετε την συνήθεια να κρατάτε τις σκέψεις/ τις ανησυχίες/ τα άγχη σου για τους εαυτούς σας, θα δημιουργήσει προβλήματα στην συνέχεια.

Ενώ δεν χρειάζεται να πεις στον σύντροφό σου τα πάντα για την ζωή σου, είναι σημαντικό να μπορείς να μιλήσεις για κάποια σοβαρά θέματα. Μπορεί, επίσης, να έχεις την ικανότητα να ξεφύγεις από το να μοιραστείς ένα μυστικό μια φορά. Αλλά εάν έχετε συμφωνήσει να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς ως ζευγάρι, διατηρώντας ένα σημαντικό μυστικό είναι ένα σημάδια υποκείμενης τοξικότητας. Μπορεί επίσης να δείξει έλλειψη εμποστοσύνης στη σχέση σας, κάτι που θα πρέπει να αρχίσετε να δουλεύετε σύντομα, εάν θέλεις να λειτουργήσει η σχέση σας.

λάθη σε μια σχέση

Να ξεχάσεις ένα σημαντικό ραντεβού

Είναι πολύ κατανοητό να ξεχάσεις πότε βγήκατε πρώτη φορά ή να μην έρθει σε ένα ραντεβού. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι άριστη μνήμη, και μερικές φορές όταν έχεις ένα busy πρόγραμμα μπορεί να ξεχάσεις πολλά.

Αλλά αν αυτό συμβαίνει συνέχεια, αυτό είναι σημάδι ότι δεν έχεις επενδύσει σε αυτή την σχέση. Εάν ξεχάσεις 2 φορές ένα ραντεβού, αποδεικνύει ότι η ευτυχία του συντρόφου σου δεν είναι προτεραιότητά σου.

λάθη σε μια σχέση

Να πάρεις ένα διάλειμμα από την σχέση σας

Για να δεις την σχέση σου με άλλο μάτι, είναι μερικές φορές απαραίτητο να κάνετε ένα διάλειμμα ή να περάσετε χωριστά κάποιο διάστημα. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά, εάν κάνετε διάλειμμα περισσότερες φορές είναι ανθυγιεινό. Εάν χωρίζετε συνέχεια, είναι μάλλον καλύτερο να χωρίσετε και να προχωρήσετε.

λάθη σε μια σχέση

Δεν δημοσιοποιείτε την σχέση σας

Αν η σχέση σας βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της στάδια, ίσως μπορέσετε να συγχωρήσετε μια τέτοια πράξη. Για παράδειγμα, σε μια νυχτερινή έξοδο, εάν συναντήσετε μια ομάδα φίλων, ο σύντροφός σου μπορεί να σε παρουσιάσει ως φίλο.

Μπορεί να μην είναι το καλύτερο, αλλά για τις αρχές της σχέσης είναι κατανοητό. Αλλά μόλις μιλήσετε για δέσμευση, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να ξαναγίνει. Είναι αποδεκτό κάποιος να μπερδέψει τα λόγια του όταν αρχίσετε μια σχέση, αλλά μόνο μια φορά. Αν κάποιος θέλει να κρατήσει τη σχέση σας μυστική, κάτι πάει λάθος.

Διαβάστε επίσης:

Το πρώτο φιλί μαρτυρά τόσα για τον άλλον, όσα δεν θα σου αποκαλύψει ποτέ!

Credits: Unsplash
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved